Tineri de pe ambele maluri ale Prutului, uniti in gand pentru Eminescu

1
106

La galeria Sigma a avut loc expozeul Eminescu – contemporanul nostru. Evenimentul organizat de Liga Studentilor Basarabeni din Bucuresti(G.I.), in colaborare cu anticariatul Sigma, a marcat 159 de ani de la nasterea poetului national Mihai Eminescu. Printre invitati s-au numarat domnii av. Mihai Nicolae, presedintele Institutului „Fratii Golescu pentru Romanii din Afara Granitelor”, ing. Ioan Vescan, a carui colectie a fost expusa si doamna Eugenia Guzun, realizator al emisiunii „Romani in lume” de la Radio Romania Actualitati.

De asemenea, au fost prezenti tineri de pe ambele maluri ale Prutului, ca semn al aceluiasi gand de cinstire a Luceafarului Mihai Eminescu.

In cadrul expozitiei au fost prezentate obiecte rare precum gravura Arborele Eminescu a basarabeanului C. David, un volum din editia a X-a a lucrarii Poesii, ingrijita de Titu Maiorescu, o lucrare a unicului student care a rostit un discurs comemorativ la slujba de inmormantare a poetului, un volum al criticului Perpessicius cu autograful autorului, un album comemorativ aparut cu prilejul a 20 de ani de la uciderea poetului si multe altele. De asemenea, au fost expuse plicuri, carti postale si fotografii care il prezentau pe Mihai Eminescu in mai multe ipostaze, de la imaginea acestuia contempland pana la plimbarile sale prin parc, la brat cu un personaj feminin.

Una dintre principalele atractii ale expozitiei a constituit-o editia in miniatura a Luceafarului, cea mai mica lucrare editata vreodata din opera eminesciana, scrisa cu litere diamant.

Expozitia va fi deschisa pentru vizitatori pana pe 29 ianuarie, zilnic intre 9.00 si 18.00.

1 COMENTARIU

  1. Aţi scris: o lucrare a unicului student care a rostit un discurs comemorativ la slujba de inmormantare a poetului

    eu ştiu că la biserică, la înmormântarea lui Eminescu a ţinut discurs Grigore Ventura, ziarist („vrun mititel” anticipat de defunct, care determinase internarea lui Eminescu la ospiciu), iar la mormânt profesorul şi amicul lui Eminescu, directorul de la Adevărul, D.A. Laurian.

    voi despre care student vorbiţi? sau ne apucăm să inventăm unul?

LĂSAȚI UN MESAJ