Tineri din R. Moldova pot participa la un concurs pentru trei Burse Parlamentare Internationale, oferite in cadrul unui program al Bundstagului german

0
36

Trei tineri din Republica Moldova vor avea posibilitatea sa beneficieze, incepand cu anul 2008 de o Bursa Parlamentara Internationala in cadrul unui program unic oferit de Bundestagul german si trei universitati din Berlin, informeaza Agentia DECA-press.

Bursa ofera tinerilor posibilitatea de a efectua un stagiu de trei luni si jumatate in biroul unui deputat german, patru saptamani la o fundatie politica din Berlin si de a absolvi un program academic complementar organizat de cele trei universitati germane.

Programul va incepe la 1 martie si va avea o durata de cinci luni. Cele trei persoane selectate vor primi din fondurile Bundestagului german o bursa lunara de 450 euro.

Tinerii din Republica Moldova, vorbitori de limba germana si interesati in procesul politic, precum si de implicare in consolidarea reformelor democratice, sunt invitati sa depuna dosarele de participare la Ambasada Republicii Federale Germane din Chisinau si la Parlamentul R. Moldova.

Selectia participantilor se va desfasura in doua etape (conditii aplicare: www.bundestag.de/ips). Termenul limita pentru participarea la prima etapa este 31 mai curent. Persoanele selectate in prima etapa vor fi invitate in toamna anului curent la Chisinau pentru o discutie personala cu o comisie germana.

Pentru obtinerea bursei pot concura persoanele interesate, nascute dupa 1 martie 1978.

http://www.basarabeni.ro/stiri.php?action=read&pagina=286

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ