Tinerii au organizat o actiune inedita in apararea bradului de anul nou, in centrul Chisinaului.

0
55

Miercuri, in centrul Chisinaului, a avut loc o actiune flash-mob. Participantii (moberi) s-au pronuntat pentru readucerea bradului de Anul Nou in Piata Marii Adunari Nationale.
Potrivit Agentiei INFOTAG, in urma unei dispozitii date de Primarul General al capitalei, Dorin Chirtoaca, bradul cu inaltimea de 15 m fusese instalat in piata duminica, 9 decembrie, iar in noaptea de duminica spre luni, persoane necunoscute l-au transferat pe terenul de dupa Arca de Triumf. Primarul nu a lansat acuzatii oficiale la adresa autoritatilor centrale, dar a lasat sa se inteleaga ca pomul a fost mutat conform ordinului acestora.

Anuntul despre flash-mob fusese plasat pe site-ul www.unimedia.md., la actiune fiind invitate sa participe toate persoanele care „nu sint indiferente la soarta bradului de Anul Nou”, si sa aduca braduti in locul celui mutat. Miercuri, 50-60 de tineri au venit in piata, aducind cu ei braduti artificiali, pe care i-au asezat in perimetrul gardului destinat pomului principal al tarii. Tinerii au stat citeva minute in tacere, tinind in miini imagini cu capitalele europene in care au fost instalati brazi de Craciun, dupa care s-au imprastiat.

Flash-mobul a fost urmarit de Primarul General, Dorin Chirtoaca; liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu; consilierul municipal, Corina Fusu. Chirtoaca s-a desolidarizat cu organizatorii actiunii, dar le-a amintit celor adunati ca mutarea bradului din piata centrala este o ilegalitate.

Mihai Ghimpu, liderul PL, presedintele Consiliului Municipal Chisinau, care este si unchiul lui Dorin Chirtoaca, a incuviintat actiunile tinerilor, despre care a spus ca corespund ideilor liberale. Pentru ca asemenea mutari de brazi sa nu se repete, trebuie sa votam corect la alegerile parlamentare din 2009, a accentuat el.

Flash-mob (din engl. flash – izbucnire, mob – multime) este o actiune in masa planificata, in timpul careia un grup mare de persoane (moberi) apare pe neasteptate intr-un loc public, si realizeaza, cu un aspect serios, niste actiuni (scenariu) cu caracter absurd dupa care se imprastie concomitent in diferite parti, de parca nu s-ar fi intimplat nimic. Actiunea se adreseaza unor spectatori ocazionali carora le trezeste mai multe sentimente: de neintelegere totala, de interes si chiar senzatia ca au innebunit. Primul flash-mob a fost organizat la New York, in anul 2003, si in curind a devenit popular in toata lumea.

INFOTAG

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ