Tinerii din Republica Moldova ar putea să nu mai aibă probleme la reînnoirea pașaportului românesc

0
169
  1. Tinerii din Republica Moldova ar putea să nu mai aibă probleme la reînnoirea pașaportului românesc

Pentru a ajuta tinerii din Republica Moldova care au dobândit cetățenia română odată cu părinții lor, dar au probleme cu reînnoirea documentelor de identitate românești, partidul Uniunea Salvați România propune modificarea și completarea Legii cetățeniei române.

http://independent.md/tinerii-din-republica-moldova-ar-putea-sa-nu-mai-aiba-probleme-la-reinnoirea-pasaportului-romanesc/#.WPkJDzclGM9

 

  1. USR propune modificarea Legii cetateniei romane, pentru a ajuta tinerii din Republica Moldova

„Cateva mii de cetatenii romani cu domiciliul in strainatate, majoritatea tineri din Republica Moldova, nu pot sa obtina un nou pasaport romanesc din cauza unei probleme de comunicare inter-institutionala intre Directia Generala de Pasapoarte si Autoritatea Nationala pentru Cetatenie. De-a lungul activitatii sale, Autoritatea Nationala pentru Cetatenie nu a eliberat documente pentru minorii care au dobandit cetatenia romana odata cu parintii si de aceea cateva mii de cetateni romani nu se afla in evidentele Directiei Generale de Pasapoarte”, a explicat deputatul USR Matei Dobrovie, vicepresedinte al Comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii, citat in document.

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-21724038-usr-propune-modificarea-legii-cetateniei-romane-pentru-ajuta-tinerii-din-republica-moldova.htm?nomobile=

 

  1. Un asasinat eşuat, un referendum inutil şi necesitatea votului uninominal

Un referendum inutil Aţi mai văzut voi stat în care să se decidă prin referendum cum să se numească Manualul de Istorie? Sunt sigur că nu aţi văzut, dar în Republica Moldova totul este posibil. Ce mintea omului nu poate concepe atunci sigur politicienii moldoveni vor stabili ca şi regulă. Astfel că, Igor Dodon, din dorinţa de a mai ieşi în faţa cetăţenilor cu ceva, căci cu reprezentarea lor nu poate, a decis să cheme oamenii la referendum. Binenţeles că nu a selectat o temă importantă, cum ar fi Unirea cu România, căci nu putea risca pe ceva atât de serios.

http://adevarul.ro/moldova/politica/un-asasinat-esuat-referendum-inutil-necesitatea-votului-uninominal-1_58f7b2585ab6550cb864a2d2/index.html

 

  1. Oare vor moldovenii război?

Poate greșesc, dar din câte știu, mai ales din ceea ce mi s-a povestit când mi-am dobândit ceea ce în științele sociale se numește „socializare primară”, iar în limba poporului i se spune „șapte ani de-acasă”, moldovenii nu au vrut niciodată război.

Pe 20 aprilie, românii marchează 178 de ani de la nașterea celui mai bun conducător de stat din istoria din toate timpurile a poporului român, Maiestatea Sa Carol I, Regele Românilor.

Iar noi, moldoveni deci români, nu ne putem decât declara în continuare dorința de pace, însă fără a sta în fața nimănui cu capul plecat pe care nu-l vede soarele, iar pe cale inevitabilă de consecință, îl taie și sabila mai devreme sau mai târziu.
Pentru că asta-i muzica ce ne place nouă.

http://www.timpul.md/articol/oare-vor-moldovenii-razboi-107949.html

 

 

  1. LA OPRIŞENI A FOST DEZVELIT BUSTUL LUI ŞTEFAN CEL MARE ŞI SFÂNT

Astazi, in saptamana luminata dupa Pasti, in frumoasa si pitoreasca comuna Opriseni, raionul Hliboca, gratie initiativei gospodarului Ilie Bezusco si familiei sale, care a amenajat teritoriul, in spatele caruia strajuieste un stejar secular, ajutat de localnici, de primarul Nicolae Popovici, de directorul SM Nicolae Bodnariuc, de profesori si elevi, a fost dezvelit bustul Domnitorului Stefan cel Mare si Sfant. Aproape sase secole s-au perindat de la prima atestare documentara a satului, dupa cum a mentionat la inaugurare moderatorul Nicole Bodnariuc, directorul Scolii Medii, stramosii lasand urme frumoase pe acest pamant strabun, generatiile actuale pastrand de la ei tot ce au avut si au mai de pret si mai sfant – Limba, cultura, traditiile.

https://glasul.info/2017/04/20/la-opriseni-fost-dezvelit-bustul-lui-stefan-cel-mare-si-sfant/

 

  1. Forum economic internaţional în orașul nostru

În perioada 21-23 aprilie 2017 se va desfășura la Arad prima ediție a Forumului Economic Internațional. Evenimentul, organizat de către Filiala Arad a Patronatului Național Român și Centrul Interregional de Advocacy și Diplomație, va găzdui reprezentanți ai mediului de afaceri și administrativ din România, Republica Moldova, Serbia, Ungaria și Italia. „Forumul își propune să fie o platformă de comunicare și schimb de experiență între firme din țările din estul și centrul Europei. Principalele domenii de participare sunt agricultura, producția alimentară, industria ușoară, industria textilă și comerțul, iar o componentă importantă a Forumului va fi dialogul social transfrontalier”, a spus Ciprian Demeter, președintele Filialei Arad a Patronatului Național Român.

http://glsa.ro/arad/263175-forum-economic-international-in-orasul-nostru.html

 

  1. Situația minorilor rămași fără cetățenia română: Ce spune ministrul Justiției de la București

Problema cetățenilor români care nu-și pot preschimba actele de identitate din cauza unor probleme birocratice a fost abordată miercuri de președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, Constantin Codreanu, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de deputatul Constantin Codreanu, ministrul Toader a declarat că metoda de soluționare a problemelor legate de cetățenia română este cea de chemare în instanță, prin solicitarea de către magistrat a unei hotărâri prealabile din partea Înaltei Curți de Casație și Justiție în vederea unei interpretări a textului legislativ.

http://infoprut.ro/47011-situatia-minorilor-ramasi-fara-cetatenia-romana-ce-spune-ministrul-justitiei-de-la-bucuresti.html

 

  1. Licitație pentru autostrada care va lega România și Republica Moldova

Construcția Autostrăzii Târgu Mureș-Iași-Ungheni va fi scoasa la licitație pentru proiectarea și execuția secțiunii din Moldova. Licitația face parte din planurile Ministerului Transporturilor de peste Prut de modernizare a infrastructurii.

https://www.radionoroc.md/stiri/main/5649

 

  1. Suporterii „stegari” participă la „Cupa Unirii” la Chişinău

Sâmbătă, 22 aprilie, la Chişinău, suporterii fotbalului din România şi Republica Moldova îşi vor da întâlnire la ediţia cu numărul 5 a „Cupei Unirii”, competiţie care, de la an la an, devine tot mai atractivă pe ambele maluri ale Prutului. La „Cupa Unirii” vor participa şi suporteri ai lui FC Braşov, „Liga Suporterilor Stegari” fiind repartizată în grupa D a competiţiei, alături de ultraşii bistriţeni, cei ai lui Zimbru Chişinău şi cei ai Speranţei Nisporeni.

http://www.bzb.ro/stire/suporterii-stegari-participa-la-cupa-unirii-la-chisinau-a110799

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ