Tinerii Moldovei: În 2018 trebuie să avem un președinte care să voteze „DA” la Referendumul Unirii

0
145
 1. Igor Dodon vs. Maia Sandu în turul II al alegerilor prezidențiale

Rezultatele preliminare ale alegerilor prezidențiale de duminică, după numărarea a 99% dintre voturi, arată că marea ”bătălie” pentru fotoliul de președinte se va purta între socialistul Igor Dodon și liderul PAS Maia Sandu.

Situația după numărarea a 99,33% de procese-verbale indică faptul că Igor Dodon a obținut 48,26%, Maia Sandu – 38,42%, Dumitru Ciubașenco (PN) – 6,01%, Iurie Leancă (PPEM) – 3,11%, Mihai Ghimpu (PL) – 1,08%. Ceilalți 4 candidați – Ana Guțu din partea Partidului Dreapta și independenții Silvia Radu, Maia Laguta și Valeriu Ghilețchi, au obținut sub 1% din voturi.

1.433.000 de cetățeni și-au exprimat votul la alegerile de duminică, ceea ce constituie 48,96% din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale. Cele mai active au fost femeile, prezente în număr de 758.024, iar bărbații 672.047.

http://infoprut.ro/45609-igor-dodon-vs-maia-sandu-in-turul-ii-al-alegerilor-prezidentiale.html

 

 1. Tinerii Moldovei: În 2018 trebuie să avem un președinte care să voteze „DA” la Referendumul Unirii

Mișcarea Civică Tinerii Moldovei anunță că în primul tur al alegerilor prezidențiale nu a susținut niciun candidat, însă pentru turul II îi îndeamnă pe toți alegătorii unioniști să iasă la vot și să pună ștampila pe Maia Sandu.

Tinerii Moldovei precizează că al doilea tur al alegerilor, care va avea loc pe 13 noiembrie, este diferit. „Dacă nu vreți să ne întoarcem în trecut, trebuie să ieșim la vot cu toții și să ne convingem prietenii (mai ales cei tineri) să se mobilizeze. Să meargă în sat dacă sunt studenți, să își sune rudele din Republica Moldova dacă sunt peste hotare, să își convingă părinții, bunicii să nu voteze Dodon; să facă tot ce pot pentru ca în 2018 să avem un președinte care să voteze DA la Referendumul Unirii, adică – Maia Sandu. Facem încă un pas spre ReUnificare!”, argumentează Tinerii Moldovei.

http://infoprut.ro/45619-tinerii-moldovei-in-2018-trebuie-sa-avem-un-presedinte-care-sa-voteze-da-la-referendumul-unirii.html

 

 1. Maia Sandu, câștigătoare în Chișinău și București

Barasabenii din Bucureşti, în special cei tineri şi studenţii, au votat într-o proporţie covârşitoare, de peste 90%, candidatul PAS, Maia Sandu, în primul tur al scrutinului prezidenţial din Republica Moldova.  

În ceea ce priveşte situaţia din capitala Republicii Moldova, Maia Sandu a fost votată de 48,58 % dintre cetățenii din Chișinău, care s-au prezentat la urne, în timp ce socialistul Igor Dodon a obţinut 41,97% din sufragii.

http://infoprut.ro/45615-maia-sandu-castigatoare-in-chisinau-si-bucuresti.html

 

 1. Peste 95 % dintre basarabenii de la Timişoara au votat candidaţii pro europeni. Igor Dodon a luat 2,3 %

Din numărul total de voturi valabile, 87,7 % au fost pentru Maia Sandu. Pe locul doi, la o distanţă uriaşă, cu 2,3 % s-a plasat Igor Dodon, iar pe trei, cu 2,1 % candidatul independent Valeriu Ghileţchi. Iurie Leancă şi Mihai Ghimpu au obţinut fiecare câte 2 %, iar Dumitru Ciubasenco 1,8 %. Ana Guţu a luat 0,4 %, iar Silvia Radu şi Maia Laguţa a obţinut fiecare 0,1 %. Însumate, voturile candidaţilor de stânga, Igor Dodon şi Dumitru Ciubasenco au obţinut 4,1 %, candidaţii de dreapta atrăgând aproape 96 % din voturi,
http://adevarul.ro/locale/timisoara/peste-95–basarabenii-timisoara-votat-candidatii-pro-europeni-igor-dodon-luat-23–1_581743b15ab6550cb8142f2a/index.html

 

 1. Iurie Leancă o va suține pe Maia Sandu, în turul II de scrutin

Candidatul PPEM la funcția de președinte la scrutinul din 30 octombrie a.c., Iurie Leancă, și-a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, necondiționat sprijinul pentru președinta PAS, Maia Sandu în cel de-al doilea tur de scrutin, programat pentru 13 noiembrie.

http://www.timpul.md/articol/iurie-leanca-o-va-suine-pe–maia-sandu-in-turul-ii-de-scrutin-99697.html

 

 1. Dan Dungaciu: Pentru a câștiga în turul II, Maia Sandu trebuie să-și asume un mesaj geopolitic

Pentru a recupera cele aproximativ 10 procente care o separă de socialistul Igor Dodon, proeuropeana Maia Sandu va trebui să aducă la urne, pe 13 noiembrie, circa 60% dintre cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot, cu un mesaj geopolitic, a spus, la Digi24, Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române.

http://www.timpul.md/articol/dan-dungaciu-pentru-a-catiga-in-turul-ii-maia-sandu-trebuie-sa-i-asume-un-mesaj-geopolitic-99690.html

 

 1. Traian Băsescu, despre soarta proiectului unirii României cu Republica Moldova

 

Întrebat care va fi soarta proiectului de reunificare cu România cu Maia Sandu președinte al Republicii Moldova, Băsescu a spus: „Și cu Maia Sandu și cu Dodon proiectul trebuie să meargă înainte. (…) Nu este un proiect care, să spunem, e gata și vine Maia Sandu și se face sau vine Dodon și nu se face. Este un proiect în creștere acesta”, a spus Băsescu.

http://www.ziuaconstanta.ro/diverse/stiri-calde/traian-basescu-despre-soarta-proiectului-unirii-romaniei-cu-republica-moldova-613017.html

 

 1. Mesajele politicienilor din România după primul tur al alegerilor din Republica Moldova

Mai mulţi politicieni de la Bucureşti au transmis mesaje de mobilizare la vot în favoarea candidatului pro-european Maia Sandu în turul doi al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a prognozat chiar că Maia Sandu va câştiga alegerile în turul doi, salutând rezultatele de duminică.

http://radiochisinau.md/mesajele-politicienilor-din-romania-dupa-primul-tur-al-alegerilor-din-republica-moldova—40205.html

 

 1. Maia Sandu, prima reactie dupa alegeri: Votul de astazi, prima victorie si primul pas catre o viata demna

Candidatul comun al fortelor politice pro-europene la alegerile prezidentiale din Republica Moldova, Maia Sandu, le-a multumit cetatenilor pentru sprijinul acordat, intr-un briefing de presa sustinut duminica seara, dupa inchiderea urnelor, scrie Deschide.md. Maia Sandu spune ca votul de duminica este „prima victorie si primul pas catre o viata demna”. Potrivit rezultatelor oficiale partiale anuntate de Comisia Electorala Centrala de la Chisinau, Maia Sandu s-a clasat pe locul al doilea in alegeri, urmand sa mearga in turul al doilea alaturi de candidatul socialist Igor Dodon.

http://www.hotnews.ro/stiri-alegeri_moldova_2016-21386410-maia-sandu-prima-reactie-dupa-alegeri-votul-astazi-prima-victorie-primul-pas-catre-viata-demna.htm

 

 1. Traian Băsescu: O votez pe Maia Sandu, va lua 53% dintre voturi

Liderul Partidului Mișcarea Populară, Traian Băsescu, a declarat luni, la B1 Tv, că va vota cu Maia Sandu în turul doi al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, adăugând că, pe „calcul”, aceasta va fi următorul președinte al moldovenilor.

„Și eu am primit foarte multe semnale, dacă am votat. Răspunsul este nu, pentru că încă nu am depus jurământul. Domnul Dodon (Igor Dodon — n.r.), acest domn prorus, a făcut, slavă Domnului, 48,2% duminică și nu 51% cât voia — a atacat la Curtea Constituțională a Republicii Moldova decretul prin care președintele Timofti mi-a acordat titlul de cetățean moldovean. Săptămâna trecută a judecat Curtea Constituțională, a respins plângerea acestui Dodon și asta înseamnă că în turul doi voi vota pentru Maia Sandu, de bună seamă”, a spus Traian Băsescu.

Despre rezultatul celui de-al doilea tur al prezidențialelor din Republica Moldova, Băsescu a arătat că, ”pe calcul”, Maia Sandu va fi viitorul președinte cu 53%.

http://www.puterea.ro/politica/traian-basescu-o-votez-pe-maia-sandu-va-lua-53-dintre-voturi-146924.html

 

 1. Tăriceanu, despre alegerile din Republica Moldova: Ar fi trebuit să avem un rol mai activ, de a ajuta forțele pro-europene

România ar fi trebuit să aibă o atitudine mai activă în încurajarea forțelor pro-europene din Republica Moldova, a afirmat copreședintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, referindu-se la rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale de la Chișinău.

http://www.agerpres.ro/politica/2016/10/31/tariceanu-despre-alegerile-din-r-moldova-ar-fi-trebuit-sa-avem-un-rol-mai-activ-de-a-ajuta-fortele-pro-europene-22-19-54

 

 1. Iohannis: Îmi exprim speranța că al doilea tur al alegerilor din Republica Moldova se va desfășura cu respectarea standardelor europene

Alegerile prezidențiale din Republica Moldova reprezintă un moment crucial pentru viitorul statului, a declarat luni președintele Klaus Iohannis.

”Îmi exprim speranța că turul doi al alegerilor, din 13 noiembrie 2016, se va desfășura în bune condiții, cu respectarea standardelor europene privind derularea alegerilor, în spiritul corectitudinii și transparenței. Subliniez, în acest context, importanța asigurării în continuare a stabilității interne și a responsabilității din partea întregii clase politice”, se arată în mesajul președintelui transmis după primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.

http://www.agerpres.ro/politica/2016/10/31/iohannis-imi-exprim-speranta-ca-al-doilea-tur-al-alegerilor-din-republica-moldova-se-va-desfasura-cu-respectarea-standardelor-europene-18-50-24

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ