Tinerii unioniști încep Caravana Unirii prin satele din Republica Moldova: Ce amintire vor lăsa localnicilor

0
123
  1. Tinerii unioniști încep Caravana Unirii prin satele din Republica Moldova: Ce amintire vor lăsa localnicilor

Asociația Obștească UNIREA – ODIP dă startul celei mai mari campanii de informare cu privire la Unirea Republicii Moldova cu România. Dacă în luna iunie, campania s-a desfășurat în Chișinău, atunci toată luna iulie, tinerii de la ODIP vor vorbi cu oamenii din localitățile Republicii Moldova.

Tinerii, voluntari ai asociației, vor avea întâlniri cu localnicii şi vor informa oamenii cu privire la apropierea celor două maluri de Prut. Voluntarii vor lăsa în fiecare localitate o amintire pentru localnici: o bancă din parc vopsită în tricolor sau drapele tricoloare pentru fiecare casă.

http://independent.md/tinerii-unionisti-incep-caravana-unirii-prin-satele-din-republica-moldova-ce-amintire-vor-lasa-localnicilor/

 

  1. ODIP dă startul celei mai mari caravane a unirii! Vezi cum te poţi implica

„Timp de 6 săptămâni vom vizita 11 raioane ale Republicii Moldova și vom informa cetățenii cu privire la beneficiile Unirii cu România. Vom merge din casă în casă, de la om la om și vom discuta cu fiecare locuitor. Astfel, îndemnăm toţi tinerii să se implice în cea mai frumoasă experienţă a verii”, a precizat Vlad Bilețchi, președinte AO „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP).
Primul tur al Caravanei Unirii va avea loc în toate localitățile raioanelor Ialoveni şi Hânceşti și va avea loc în perioada 1 – 8 iulie 2017.

https://libertv.md/actualitati/odip-da-startul-celei-mai-mari-caravane-a-unirii-vezi-cum-te-poti-implica

 

  1. Moscova, iritată de proiectul de combatere a propagandei ruse în Rep. Moldova

Viceministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Grigori Karasin, a calificat proiectul PDM de combatere a propagandei ruse în Republica Moldova ca fiind o „blocadă informațională”.

http://infoprut.ro/47460-moscova-iritata-de-proiectul-de-combatere-propagandei-ruse-rep-moldova.html

 

  1. Maia Sandu: Partidul anti-democrat dorește să ajungă groparul democrației din Republica Moldova

Partidul Democrat din Moldova dorește să ajungă groparul democrației din Republica Moldova. Declarația aparține liderei Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, care a susținut astăzi o conferință de presă cu tema „Regimul Plahotniuc-Dodon împinge Republica Moldova în zona dictaturii”.

http://unimedia.info/stiri/video-maia-sandu-partidul-anti-democrat-doreste-sa-ajunga-groparul-democratiei-din-republica-moldova-134725.html

 

  1. Am putea zbura in America direct de la Chisinau. SUA ar putea sa-si deschida piata aeronautica pentru tara noastra

Autoritatile Aeronautice din Republica Moldova si SUA au finalizat consultarile pe marginea Acordului bilateral pentru servicii de transport aerian de tip “Open Skies” (Cer Deschis), fiind agreata varianta finala a proiectului tehnic.

http://inprofunzime.protv.md/stiri/politic/sua-ar-putea-sa-si-deschida-piata-aeronautica-pentru-republica.html

 

  1. 14 iunie 1848: Este decretată înființarea STEAGULUI NAȚIONAL sub deviza „Dreptate, Frăție”

Culorile roșu, galben și albastru se regăsesc târziu pe diplomele emise de Mihai Viteazul, pe scuturi și pe lambrechini. De asemenea, este de remarcat prezența celor trei culori în canafii și pe pânza drapelului răscoalei lui Tudor Vladimirescu în cadrul căreia li se atribuie pentru prima oară semnificația: „Libertate (albastrul cerului), Dreptate (galbenul ogoarelor), Frăție (roșul sângelui)”.

http://www.activenews.ro/cultura/14-iunie-1848-Este-decretata-infiintarea-STEAGULUI-NATIONAL-sub-deviza-%E2%80%9EDreptate-Fratie-.-45320

 

  1. Laura Ștefan: „Lucrurile nu se vor schimba niciodată, dacă societatea din R.Moldova nu va învăța să-și articuleze foarte ferm doleanțele”

Recent, experții Centrului de Resurse Juridice din Moldova au organizat la Chișinău, la Universitatea de Stat, Facultatea de drept, o lecție publică despre justiție și statul de drept. Dezbaterea face parte dintr-o serie în care vor fi implicați mai mulți experți și funcționari publici. Experta anticorupție Laura Ștefan de la București le-a vorbit studenților despre „calea spre echitate și independența magistraților români”, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, în urma cu peste10 ani, la 1 ianuarie 2007. Tamara Grejdeanu a stat de vorbă cu Laura Ștefan, inclusiv despre schimbările așteptate în R.Moldova de la reforma tot mai amânată a sectorului justiției, care se desfășoară pe fundalul neîncrederii electoratului.

https://www.europalibera.org/a/romania-anticoruptie-interviu-laura-stefan/28547656.html

 

  1. Cifre îngrijorătoare: În satele Republicii Moldova locuiesc de patru ori mai multe persoane aflate la limita sărăciei decât în oraşe

Prăpastia dintre spaţiul urban şi cel rural este foarte adâncă în Repubica Moldova  – 19% persoane la limita sărăciei la sate vs. 5% la oraşe, se arată în Raportul Naţional de Dezvoltare Umană 2015/2016, elaborat de IDIS „Viitorul”, scrie jurnal.md. Deşi venitul mediu disponibil al populaţiei a crescut de două ori în perioada 2010-2015, decalajul dintre cei care trăiesc la oraş şi sat s-a acutizat. Astfel, diferenţa dintre venituri obținute în mediul urban și cel rural s-a dublat, de la 23,6% în 2010 la aproape 42% în 2015.

http://www.jc.md/cifre-ingrijoratoare-in-satele-republicii-moldova-locuiesc-de-patru-ori-mai-multe-persoane-aflate-la-limita-saraciei-decat-in-orase/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ