Toată proprietatea publică a oraşului Bender este depusă în gaj la bănci, declară autorităţi locale

0
62

Autorităţile locale din raionul Bender declară că toate proprietăţile din gestiunea publică locală sunt depuse în gaj la bănci, astfel că funcţionarii nu ştiu cum să obţină un nou credit necesar pentru plata salariilor.

„Cele mai atractive obiective economice ale oraşului Bender au fost deja privatizate”, a declarat Leonid Tcaciuc, şeful administraţiei din Bender, citat de agenţia Novîi Region.

Astfel, oficialul spune că autorităţile sunt în imposibilitatea de a obţine un împrumut bancar, deoarece restul proprietăţilor rămase în gestiune publică au fost gajate. „Teoretic, banca Benderîsoţbank (cu care sunt întreţinute principalele relaţii creditare) ar putea cere achitarea simultană a unor credite de 2,4 mln USD, deoarece autorităţile nu dispun de gaj”.

Totodată, funcţionarii locali cred că vor ajunge la o înţelegere cu banca, deoarece sunt achitate cu regularitate datoriile şi dobânzile. Lunar pentru deservirea creditelor bancare din bugetul oraşului sunt cheltuite 20,5 mii USD.

Autorităţile din Bender au mai declarat că vor încerca, totuşi, să obţină un credit bancar fără gaj, necesar pentru plata salariilor profesorilor. „Bani în buget nu sunt. Vom încerca să obţinem credit, deşi nu putem afirma că banca va fi de acord să-l elibereze fără gaj”, a spus Leonid Tcaciuc. Oficialul a mai afirmat că autorităţile vor adresa o rugăminte companiilor locale să plătească în avans impozitele.

Oraşul Bender (Tighina), cu o populaţie de 263 mii locuitori, este situat în dreapta Nistrului la frontiera cu Ucraina şi este controlat de administraţia nerecunoscutei republici moldoveneşti nistrene.

http://www.basa.md/?c=news&id=310451#310451

NICIUN COMENTARIU

  1. Nu pricep , de ce este adminisrata Tighina de Transnistria . Fiindca este depozit
    si armata rusa ? Daca Rusia isi va retrage armata , se va retrage si Transnistria ?
    Chiar atat de supusi am ramas —strainilor ?

LĂSAȚI UN MESAJ