Tomac îI cere lui Iohannis să se implice activ în unirea Republicii Moldova cu România

0
1932
  1. 100 de tineri din Republica Moldova vor putea cutreiera Romania in lung si in lat – gratuit, datorita unui proiect lansat de Ministerul pentru Romanii de pretutindeni

Ministerul pentru romanii de pretudindeni de la Bucuresti a cheltuit in acest an cei mai multi bani pentru proiectele din Republica Moldova, iar pentru anul viitor bugetul va fi si mai mare.

100 de tineri din Republica Moldova vor putea cutreiera Romania in lung si in lat – gratuit, datorita unui proiect lansat de autoritatile de peste Prut. Cei interesati trebuie sa depuna dosarele pana pe 3 decembrie pe site-ul Ministerului Pentru Romanii de Pretutindeni.

http://protv.md/stiri/actualitate/100-de-tineri-de-la-noi-din-tara-vor-putea-cutreiera-romania-in—2082211.html

 

  1. Repetiție pentru parada de 1 decembrie. Mii de militari au defilat pe sub Arcul de Triumf

Pe o vreme rece, câteva mii de militari, români şi străini, au defilat sâmbătă pe sub Arcul de Triumf din Bucureşti, la repetiţia pentru parada ce va fi organizată pe 1 decembrie.

Pe lângă aliaţii din ţările NATO, inclusiv SUA, la parada de Ziua Naţională vor participa şi militari din Republica Moldova sau Ucraina.

http://stirileprotv.ro/stiri/social/trafic-restricc-ionat-in-capitala-pentru-antrenamentele-generale-si-parada-de-1-decembrie.html

 

  1. Muzeul Naţional Cotroceni sărbătoreşte Ziua Naţională a României printr-o prezentare a istoriei ”Proclamaţiei către ţară”

Muzeul Naţional Cotroceni sărbătoreşte vineri, 1 decembrie, Ziua Naţională a României, printr-o incursiune în istoria locului unde Regele Ferdinand a semnat „Proclamaţia către ţară” (15 august 1916), prin care se afirma idealul naţional – unirea Transilvaniei şi Bucovinei cu România.

http://tvrmoldova.md/cultura/muzeul-national-cotroceni-sarbatoreste-ziua-nationala-a-romaniei-printr-o-prezentare-a-istoriei-039-039-proclamatiei-catre-tara-039-039/

 

  1. Tomac îI cere lui Iohannis să se implice activ în unirea Republicii Moldova cu România

Preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac critică declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis care a spus că unirea Republicii Moldova cu România nu este fezabilă, Tomac susţinând că orice demnitar al statului român ce se aşază împotriva curentului unionist rămâne un prizonier al istoriei nefaste.

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/tomac-ii-cere-lui-iohannis-sa-se-implice-activ-in-unirea-republicii-moldova-cu-romania–176012.html

 

  1. Marian Munteanu, reacție față de declarația președintelui despre unirea României cu Basarabia. Soluția propusă de liderul ANR: „Reintegrarea teritoriilor de peste Prut trebuie discutată cu statele câștigătoare ale celui de-al doilea Război Mondial”

„Reintegrarea teritoriilor românești de peste Prut în țara-mamă nu este o chestiune care să țină în primul rând de opțiunea europeană a respectivei republici ci de drepturile cetățenilor de pe cele două maluri ale Prutului. Aceste lucruri ar fi trebuit discutate serios de reprezentanții statului român cu statele câștigătoare ale celui de-al doilea Război Mondial, în primul rând cu Rusia și SUA. Căci soluția nu poate sta decât în acest dialog, politic și diplomatic, asumat cu seriozitate, demnitate și responsabilitate. Mi-e teamă că reprezentanții noștri au avut, 27 de ani, alte priorități. Va trebui să schimbăm și aceste lucruri”, a scris liderul ANR.

 

https://www.activenews.ro/stiri-politic/Marian-Munteanu-reactie-fata-de-declaratia-presedintelui-despre-unirea-Romaniei-cu-Basarabia.-Solutia-propusa-de-liderul-ANR-%E2%80%9EReintegrarea-teritoriilor-de-peste-Prut-trebuie-discutata-cu-statele-castigatoare-ale-celui-de-al-doilea-Razboi-Mondial-147718

 

 

 

  1. Octavian Ţîcu: Unirea cu România are nevoie de mai mulţi paşi până la realizare

Este regretabil că mişcarea unionistă nu exploatează pe deplin dimensiunea istorică pentru a-şi susţine discursul şi platforma unionistă, susţine istoricul Octavian Ţîcu. Acesta a notat că ideea Unirii cu România are nevoie de mai mulţi paşi până la realizare, inclusiv prin deputaţi sau blocuri politice care ar fi în ipostaza de a decide acest pas.

http://adevarul.ro/moldova/politica/octavian-Ticu-unirea-romania-nevoie-mai-pasi-realizare-1_5a192b175ab6550cb8839d7d/index.html

 

  1. Fructe din Republica Moldova, pe rafturile magazinelor din România

Struguri şi prune din Republica Moldova au ajuns pe rafturile mai multor magazine din România. Luna trecută, o companie din raionul Ialoveni a expediat primul camion de fructe proaspete în reţeaua de comerţ „Auchan Retail”. Companiile planifică să extindă cooperarea şi pentru categorii noi de fructe.

http://tvrmoldova.md/economic/fructe-din-republica-moldova-pe-rafturile-magazinelor-din-romania/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ