Totul pentru Unirea din 2018

0
214

 

  1. Totul pentru Unirea din 2018

Marţi, 2 august, am avut onoarea să întâmpin, la Parlamentul României, nu mai puţin de 93 de  elevi, studenţi şi profesori din Basarabia. Disuţiile m-au emoţionat peste măsura, ca de altfel de fiecare data când mă întâlnesc cu fraţii nostri întru românism. Şi acum, m-a, convins că flacăra patriotismului arde neclintit în sufletele intelectualilor basarabeni şi speranţa unirii în veci cu Ţara Mamă, reîntregirea Neamului sunt dorinţe fierbinţi şi iar speranţa este departe de apune. De această data, acum, când se apropie centenarul Marii Uniri, trebuie să luptăm ca acest ideal secular să redevină realitatea pe care ne-o dorim cu toţii, de la primul la ultimul român.

http://www.stiripesurse.ro/totul-pentru-unirea-din-2018_1145615.html

 

  1. Oficialitățile din Republica Moldova vor fi alături de cele ale României în programul funeraliilor Reginei Ana a României

Familia Regală a României anunță că în ziua de marți, 9 august, la ora 15.15, sicriul cu corpul neînsuflețit al Reginei Ana va ajunge la Aeroportul Otopeni, de unde va fi transportat cu mașina la Castelul Peleș. Evenimentul se va desfășura în prezența Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta și a Familiei Regale, a reprezentanților instituțiilor statului și a membrilor Casei Regale.

http://infoprut.ro/44870-oficialitatile-din-republica-moldova-vor-fi-alaturi-de-cele-ale-romaniei-in-programul-funeraliilor-reginei-ana-a-romaniei.html

 

  1. Cetățenie doar cu buletinul! Veniți, intrați, intrați și cumpărați!

Nodul în gât mi-a rămas și trebuie să scap de el: Adevărul trebuie spus: Nu avem un stat care să poată procesa tot acest proces birocratic cum trebuie. Prioritățile sunt altele în România care abia de câțiva ani se însănătoșește. Iar privind cetățeniile, nu asta e soluția, individ cu individ, ci cu toții, odată!

IUBIȚI ROMÂNIA, ÎMPOTRIVA ORICUI, ORICÂND! Chiar și împotriva voastră, dacă trebuie, însă iubiți-o unindu-vă cu ea! Toate celelalte vor dispărea de la sine.

http://timpul.md/articol/cetaenie-doar-cu-buletinul-venii-intrai-intrai-i-cumparai-95568.html

 

  1. Ion Bolocan, sculptor din Republica Moldova

Originar din Orhei, Republica Moldova, s-a considerat român și în sculptura sa a promovat simbolurile românești. Cel mai reprezentativ simbol este casa părintească, ”seva spiritului românesc”.

http://romaniaregional.ro/2016/08/03/ion-bolocan-sculptor-din-republica-moldova/

 

  1. Preşedintele Schneider Electric România şi Republica Moldova vrea orașe „inteligente” energetic

Marius Perşinaru, preşedintele Schneider Electric România şi Republica Moldova, a vorbit în cadrul unui interviu acordat revistei HR Manager despre obiectivele companiei pe piața de pe ambele maluri ale Prutului.

http://infoprut.ro/44872-presedintele-schneider-electric-romania-si-republica-moldova-vrea-orase-inteligente-energetic.html

 

  1. Dulciurile brandului moldovean „Bucuria” au ajuns și în Pitești

De curând, vis-a-vis de Piața Trivale din Pitești, s-a deschis un magazin care comercializează renumitele dulciuri ale fabricii Bucuria, din Chișinău.

Așa cum se prezintă pe site-ul companiei, marca comercială Bucuria este o veritabilă „carte de vizită” a republicii Moldova. Înființată în anul 1946, această fabrică a urmărit permanent să păstreze o calitate înaltă a produselor și să-și surprindă publicul iubitor de dulce cu combinații delicioase de ingrediente, într-o gama foarte variată.

http://www.bitpress.ro/economic/dulciurile-brandului-moldovean-bucuria-au-ajuns-si-in-pitesti-1245093

 

  1. Filip despre creditul oferit de România: Vine într-un moment important pentru țara noastră

Astăzi a fost deblocată prima tranşă a creditului rambursabil din partea României. Premierul Pavel Filip a declarat că banii vor fi folosiţi pentru a susține proiecte importante pentru oameni și pentru comunitățile locale din țara noastră.

http://www.moldova.org/filip-despre-creditul-oferit-de-romania-vine-intr-un-moment-important-pentru-tara-noastra/

 

  1. Comunicat de presă – PNL Diaspora

Astăzi, 3 august, Viorel Badea, președintele PNL Diaspora și Marian Zlotea, secretarul general al PNL Diaspora și secretar general adjunct PNL, au întâmpinat, la sediul central al Partidului Național Liberal, un grup de 100 de basarabeni, veniți prin programul Platformei Unioniste Acțiunea 2012, ‘Cunoaște-ți țara’.

http://www.agerpres.ro/comunicate/2016/08/03/comunicat-de-presa-pnl-diaspora-18-50-03

 

  1. Târgoviște, gazdă pentru o mie de basarabeni

Mai bine de 1000 de basarabeni vor vizita fosta capitală a Țării Românești în intervalul august – final de septembrie. Acțiunea face parte din programul național de înfrățire a românilor din România și din Republica Moldova, „Cunoaște-ți Țara”.

http://www.gazetadambovitei.ro/top-stiri/targoviste-gazda-pentru-o-mie-de-basarabeni/

 

  1. Postul de radio Vocea Basarabiei a încetat să emită

Postul de radio Vocea Basarabiei a încetat să emită.

Din 18 iunie 2000, timp de 16 ani, postul de radio și-a întrerupt emisia doar de doua ori: prima oară forțat de regimul politic comunist de la guvernare în 2002 (10 decembrie) – 2003 (10 martie), pe o durată de 3 luni, urmare a unei decizii  a CCA de sistare și, a doua oară, în martie 2005, pe o durată de 48 de ore, în urma unui atac la nodul de distribuire-relee din Chișinău. Astăzi, 1 august 2016 pentru a treia oară Vocea Basarabiei își încetează emisia.

http://timpul.md/articol/postul-de-radio-vocea-basarabiei-a-incetat-sa-emita-96012.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ