Traian Basescu: „Toti cei a caror limba materna este unul din dialectele limbii romane sunt romani”

0
37

� Traian Basescu solicita Legislativului de la Bucuresti reexaminarea Legii cu privire la drepturile si sprijinul acordat romanilor din afara frontierelor de stat ale Romaniei, informeaza un comunicat al serviciului de presa al presedintelui roman, citat de Agentia DECA-press.
� � � � � � Legea a carei revizuire este ceruta de catre presedintele roman a fost adoptata de Camera Deputatilor din Romania in luna martie curent. Obiectivul de baza al acesteia este reglementarea drepturilor si a sprijinului acordat de catre statul roman „romanilor de pretutindeni”.
� � � � � � Presedintele Romaniei a cerut deputatilor sa delimiteze clar institutiile care se ocupa de relatia cu romanii de pretutindeni si a propus comasarea sau organizarea structurilor existente intr-o singura institutie guvernamentala. Asta pentru ca, in opinia presedintelui, structura respectiva este confuza si incurcata.
� � � � � � Totodata, Traian Basescu a propus ca sintagma „romani de pretutindeni” sa fie definita clar, astfel incat sa fie excluse o serie de proceduri de autentificare pentru aceasta categorie de romani, care, din diferite motive, locuiesc actualmente in afara frontierelor de stat ale Romaniei. Aceasta categorie ii include, potrivit presedintelui Basescu, atat pe actualii cetateni ai Romaniei de origine romana, cat si pe fostii cetateni romani sau descendentii acestora, dar si pe toti cei a caror limba materna este unul din dialectele limbii romane.

sursa: http://www.deca.md/?cat=art_com&id=50

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ