Traian Basescu a vorbit la Brno despre aderarea Moldovei la UE

0
69

basescu basarabiaPresedintele Romaniei, Traian Basescu, a vorbit in discursul sustinut la „Reuniunea la nivel inalt a tarilor central-europene” din Cehia, despre o posibila aderare a Republicii Moldovei la UE, despre politica energetica si de securitate a UE, dar si despre schimbarile climatice si incalzirea globala. Inainte de incheierea discursului, Basescu i-a urat un „calduros La Multi Ani!” presedintelui Moldovei, Vladimir Voronin.

Va prezentam un fragment din discursul sustinut de presedintele Traian Basescu in cadrul Reuniunii „Europa Centrala si de Sud-Est: probleme actuale si provocari pentru viitor”

„Doamnelor si domnilor,

Regiunea noastra a suferit transformari profunde in acesti 17 ani: 10 tari au devenit membre ale Uniunii Europene, iar statele din Balcanii de Vest au primit o perspectiva certa de aderare. Dorim insa ca si Republica Moldova sa intre in atentia UE pentru o viitoare etapa a procesului de extindere.

Comunitatea cetatenilor europeni presupune solidaritatea cu aspiratiile tuturor societatilor care, prin istorie si cultura, apartin spatiului de civilizatie europeana.

Perspectiva aderarii la UE este cruciala pentru succesul procesului de reforma. Acordul asupra principiului aderarii la UE sau al „usilor deschise” reprezinta un stimulent puternic pentru adancirea schimbarilor interne din tarile aspirante. Perspectiva aderarii fixeaza un obiectiv clar si ofera garantia unei recompense pentru indeplinirea reformelor. Evolutia propriei mele tari atesta performanta acestei politici.

[…]

Doamnelor si domnilor,
Inainte de a incheia, as dori sa-i urez domnului Vladimir Voronin, Presedintele Republicii Moldova, un calduros „La multi ani!”.

Va multumesc pentru atentie.”
Autor: I.B.
Sursa: http://www.hotnews.ro/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ