Traian Băsescu: "Comunismul nu a reuşit nicăieri. Nu va reuşi nici în Moldova".

0
51

Participând la o emisiune televizata, preşedintele României Traian Băsescu a definit Republica Moldova drept „o mare de cetăţeni români”, afirmând totodată că ostilitatea comuniştilor de la Chişinău nu va împiedica România să rămână la fel de apropiată „poporului român de dincolo de Prut”. În aceeaşi emisiune, referindu-se la relaţiile tensionate dintre cele două state, Băsescu a afirmat că România nu trebuie să răspundă cu acelaşi ton agresiv vecinului de peste Prut. Şeful statului vecin a militat pentru păstrarea unor relaţii relaxate cu Republica Moldova.

„Republica Moldova este o mare de români, iar poziţia mea nu poate fi decât una de apropiere de aceşti români. Voi rămâne un susţinător al strângerii relaţiilor cu Moldova”, a spus preşedintele, citat de Realitatea TV.

„Nu avem dreptul să-i tratăm ca pe străini”, a adăugat şeful statului, spunând că poporul moldovean nu trebuie sancţionat pentru o poziţie a unui partid – comunist – aflat la putere. “Sper ca în săptămânile următoare Guvernul să ia măsuri pentru uşurarea obţinerii cetăţeniei române”, amai adăugat Băsescu.

„Comunismul nu a reuşit nicăieri. Nu va reuşi nici în Moldova”, a conchis preşedintele.

Sursa: UNIMEDIA, cu referire la Realiatea TV

Redactor: Victoria Dumbravă

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ