Traian Băsescu, despre unire: Potențialul agricol din ambele state ar face din România a treia țară agricolă a UE

0
172
  1. Traian Basescu, despre candidatura la presedintia Republicii Moldova: „Nici Romania nu este o tara usoara”

Traian Basescu a primit, vineri, un grup de aproximativ 150 de basarabeni, veniti in Romania in cadrul programului ”Cunoaste-ti tara”, si a fost intrebat de ce nu candideaza pentru functia de presedinte al Republicii Moldova.

Seful statului i-a primit pe basarabeni in curtea interioara a sediului central al PMP. O tanara l-a intrebat daca vrea sa candideze pentru un nou mandat. ”Constitutia da voie la doar doua mandate”, i-a raspuns Traian Basescu.

Tanara a revenit si a precizat ca se referea la Presedintia Republicii Moldova. ”Va vrem presedinte la noi, acum, in octombrie, in Republica Moldova”, a spus ea. ”Discutam alta data. Imi ajung si mie zece ani, ca nici Romania nu este o tara usoara, sa stii”, a spus Traian Basescu, razand, citat de news.ro.

Traian Basescu a aratat in incheierea discursului ca Partidul Miscarea Populara este singurul partid care are in programul politic, ca obiectiv de tara, unirea Romaniei cu Republica Moldova.

http://stirileprotv.ro/stiri/politic/traian-basescu-despre-candidatura-la-presedintia-republicii-moldova-nici-romania-nu-este-o-tara-usoara.html

 

  1. Traian Băsescu, despre unire: Potențialul agricol din ambele state ar face din România a treia țară agricolă a UE

Fostul președinte român Traian Băsescu susține că în pofida multor voci care afirmă că unirea Republicii Moldova cu România este doar în favoarea Moldovei, de fapt, și România are nevoie de această unire.

Asta în condițiile în care ambele state au un potențial agrar foarte mare. „Potențialul agricol uriaș pe care îl are Republica Moldova alăturat la potențialul agricol din România ar face din România a treia țară agricolă a UE. Ceea ce nu-i puțin lucru”, afirmă Băsescu.

http://unimedia.info/stiri/video-traian-basescu–despre-unire-potentialul-agricol-din-ambele-state-ar-face-din-romania-a-treia-tara-agricola-a-ue-119492.html

 

  1. IMPERIOS NECESAR: Candidat unic al unioniștilor

Lăsați rânza la o parte și acceptați un scrutin clar, care să stabilească pe cine susțin unioniștii în funcția de PREȘEDINTE AL R.MOLDOVA/PREȘEDINTE AL UNIRII!

În vederea identificării unui singur candidat unionist cu șanse reale de a câștiga alegerile prezidențiale din toamna anului 2016 în Republica Moldova – Președintele Unirii – este necesară organizarea unui scrutin de tip „primaries”, deschis pentru toți cetățenii care afirmă adeziunea lor la înfăptuirea Unirii Republicii Moldova cu România.

http://www.timpul.md/articol/imperios-necesar-candidat-unic-al-unionitilor-96096.html

 

  1. Republica Moldova, solidară cu România după moartea Reginei Ana

Republica Moldova este solidară cu România după moartea Reginei Ana.

Astfel, potrivit unui comunicat al președinției Republica Moldova transmis, vineri, ziua de 13 august este declarată zi de doliu național.

În această zi, în toate localitățile din Republica Moldova, precum și la misiunile diplomatice și consulare ale republicii drapelele de stat vor fi arborate în bernă.

http://psnews.ro/republica-moldova-solidara-cu-romania-dupa-moartea-reginei-ana-133899/

 

  1. Doliu național pentru Regina Ana a României și în Republica Moldova

Zi de doliu național pe 13 august în memoria Reginei Ana a României și în Republica Moldova. Președintele Nicolae Timofti a semnat vineri un decret în acest sens.

Pe 13 august va avea loc slujba de înmormântare a Reginei Ana.

http://infoprut.ro/44895-doliu-national-pentru-regina-ana-a-romaniei-si-in-republica-moldova.html

 

  1. Basarabenii au ajuns la Curtea de Arges visand la Romania Mare

Urbea Basarabilor a fost vizitata ieri de fratii nostri de peste Prut, angrenati in proiectul „Cunoaste-ti tara”, implementat de catre Asociatia Unionista „Actiunea 2012”. Aceasta este o platforma care promoveaza valorile romanesti si, totodata, unirea Basarabiei cu Romania. Prin proiectul acesta sunt organizate diferite excursii prin care basarabenii au oportunitatea sa vada si sa cunoasca Romania. Organizatorii isi propun sa aduca 100.000 basarabeni sa-si vada tara. Practic, acestia au fost – oarecum – antemergatori ai oamenilor de cultura invitati de catre acad. Gheorghe Paun la sarbatorirea Zilei Revistei „Curtea de la Arges”, programata pentru sambata.
„Dupa astfel de tururi, multi privesc cu alti ochi Romania”.

http://www.ziare.com/pitesti/stiri-actualitate/basarabenii-au-ajuns-la-curtea-de-arges-visand-la-romania-mare-6273786

 

  1. Campanie în România: Donaţi cărţi elevilor din Republica Moldova!

Centrul Cultural Dunărea de Jos din Galaţi organizează pe parcursul lunii august o colectă de carte destinată elevilor din Republica Moldova.

„Facem această colectă de carte pe care o vom transporta în Republica Moldova pe 31 august, când este Ziua Limbii Române. Primim cu drag orice fel de carte în limba română dar aşteptăm în special manuale, cărţi de ştiinţă, de istorie, de limba română, de poezii”, a spus Florina Zaharia, directoarea Centrului Cultural Dunărea de Jos din Galaţi.

http://independent.md/campanie-romania-donati-carti-elevilor-din-republica-moldova/

 

  1. Referendumul Unionist din 2018. Partea a III-a: Ce şanse există şi care sunt riscurile

În anul 2018 cetăţenii Republicii Moldova se vor prezenta la urne pentru a decide dacă vor să se alăture României pe direcţia europeană sau se vor menţine în starea de sărăcie, corupţie şi incertitudine.

Referendumul de Unire cu România devine deja o necesitate după ce mai bine de o treime din populaţia Republicii Moldova, cea aptă de muncă, a părăsit deja graniţele. Statul nu mai este de ani buni funcţional, nici că a fost vreodată după desprinderea de URSS. Economia este disfuncţională şi ruptă de realităţile secolului XXI, în care exportul de mere şi vin nu mai pot constitui baza unor tranzacţii comerciale la nivel internaţional.

http://vox.publika.md/politica/referendumul-unionist-din-2018-partea-iii-ce-sanse-exista-si-care-sunt-riscurile-526095.html

 

  1. Fond de mobilitate pentru societatea civilă din România și Republica Moldova

Va debuta runda a III-a a Fondului de Mobilitate, implementată de FOND – Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare (FOND) și susținută financiar de Ministerul Afacerilor Externe al României (MAE), prin programul României de cooperare pentru dezvoltare (RoAid), în parteneriat cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare – Centrul Regional pentru Europa și Asia Centrală (UNDP).

http://infoprut.ro/44894-fond-de-mobilitate-pentru-societatea-civila-din-romania-si-republica-moldova.html

 

  1. „Veniți pentru trei zile în Țara-Mamă!”

Până în prezent, 23 de mii de basarabeni au vizitat România prin programul naţional „Cunoaşte-ţi ţara!”, organizat şi derulat de Platforma Unionistă „Acțiunea 2012”, susţinut de peste 100 de parteneri din România, a spus pentru JURNAL de Chişinău preşedintele Platformei Unioniste „Acţiunea 2012”, George Simion. Aflându-se printre basarabenii care au vizitat România pentru prima dată, preşedintele platformei susţine că mulţi şi-au schimbat opinia privind actul unirii. „Ei realizează cât de tare au fost minţiţi. Se conving că au o ţară mai mare şi sunt aşteptaţi acasă, la noi”. Până la sfârşitul acestui an, conform programului, vor vizita ţara circa 100 de mii de basarabeni.

http://www.jc.md/veniti-pentru-trei-zile-in-tara-mama/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ