Traian Băsescu l-a dat în judecată pe Igor Dodon pe motiv că i-a retras arbitrar cetățenia Republicii Moldova

0
99
  1. Klaus Iohannis, în plenul APCE: Moldova este extrem de importantă pentru România, nu doar pentru că suntem vecini. Ne leagă moştenirea istorică!

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a reiterat sprijinul României pentru Republica Moldova. În cadrul discursului său în faţa plenului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de miercuri, 25 ianuarie, Iohannis a vorbit şi despre relaţia Bucureştiului cu Chişinăul.

„Republica Moldova este extrem de importantă pentru România, iar asta nu doar pentru că suntem vecini. Ne leagă moştenirea istorică, legaturile culturale şi de limbă, şi dorinţa comună de a construi sisteme democratice şi corecte pentru cetăţenii noştri”. a declarat Iohannis.

http://adevarul.ro/moldova/politica/klaus-iohannis-plenul-apce-moldova-extrem-importanta-romania-nu-doar-vecini-leaga-mostenirea-istorica-1_5889ac485ab6550cb8cf7bb0/index.html

 

  1. Traian Băsescu l-a dat în judecată pe Igor Dodon pe motiv că i-a retras arbitrar cetățenia Republicii Moldova

Traian Băsescu l-a dat în judecată pe preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, întrucât i-a retras cetăţenia în mod ”arbitrar”, a declarat Andrei Bivol, avocatul fostului preşedinte, informează Mediafax.

Avocatul a precizat că această cerere de chemare în judecată a fost depusă la Curtea Supremă.

”Astăzi am înregistrat o cerere de chemare în judecată la Curtea Supremă de Justiţie, aşa cum prevede legea cetăţeniei din Republica Moldova. Noi considerăm că cetăţenia lui Traian Băsescu a fost retrasă în mod arbitrar şi (decizia-n.r.) este contrară principiilor şi procedurilor prevăzute de legea cetăţeniei şi de Convenţia Europeană cu privire la cetăţenie”, a afirmat avocatul lui Traian Băsescu, Andrei Bivol.

https://www.romanialibera.ro/actualitate/international/traian-basescu-l-a-dat-in-judecata-pe-igor-dodon-pe-motiv-ca-i-a-retras-arbitrar-cetatenia-republicii-moldova-439320

 

  1. Dezvăluirile deputatei care i-a dat harta României Mari președintelui Iohannis

R: Această acțiune este asemănătoare cu cea dintre Vladimir Put­in și Igor Dodon. Da­că aceea nu ar fi av­ut loc, îi mai făceați un astfel de cadou șefului statului român?

A.Z.: Bineînțeles că da! Eu nu mă conduc și nicio­dată nu mă voi condu­ce după gesturile lui Putin sau Dodon. Idealul meu este Unirea, iar mesajul Unirii trebuie să ajungă la toți, inclusiv și în instituțiile europ­ene.

R: Ce v-a răspuns preșe­dintele Klaus Iohann­is când i-ați înmânat harta?

A.Z.: A zâmbit și mi-a mul­țumit pentru acest cadou.

R: V-a lăsat de înțeles că ar putea face vr­eun pas pentru o vii­toare Unire?

A.Z.: Domnul Președinte în­țelege perfect că numărul unioniştilor este în creștere, de aceea angajamentul nostru ca politicieni este să ducem acest mesaj în fiecare casă, iar în 2018 vom lupta îm­preună pentru o majo­ritate unionistă în Parlamentul din R. Moldova.

https://www.bugetul.ro/acuze-grave-dezvaluirile-deputatei-care-dat-harta-romaniei-mari-presedintelui-iohannis/

 

  1. Mi-am făcut cont pe Odnoklassniki

Vorbesc serios. Mă găsiți acolo căutând George Simion. Mă tenta de mult timp să o fac. Am auzit multe legende, mulți oameni spunând cât de groaznic este și la ce atacuri sunt supuși cei care își exprimă identitatea națională acolo ori activismul unionist. Ce să mai, un adevărat IAD

Unioniștii noștri, puțini câți sunt, mi s-au părut temători și timorați. Prima oară a trebuit să scriu pe Facebook, să-mi validez identitatea. După ce i-a convins că sunt chiar eu cel care a făcut contul, lucru care părea de necrezut, am intrat în măruntaiele rețelei. Se postează preponderent în rusă, preponderent prostii sau chestii ușor digerabile. Ai noștri, ca să se găsească între ei, și-au pus inițialele BPR la nume. Dar postează doar pentru ei, doar în limba română și discuțiile sunt sterile, agitând vechea temă: suntem moldoveni sau români.

http://www.timpul.md/articol/mi-am-facut-cont-pe-odnoklassniki–103491.html

 

  1. Mi-e dor de Nicolae Timofti

Cât a fost preşedinte, a vorbit foarte rar, a reacţionat şi mai rar şi a făcut tot posibilul să nu se prea remarce. I-a plăcut viaţa tihnită şi a făcut abstracţie de rolul său de şef de stat. În mod ironic, comportamentul său este oarecum justificat dacă ne gândim la natura acestui stat. Nicolae Timofti nu a făcut decât să fie preşedintele nerealizat al unui stat nerealizat, care ocupă loc pe hartă degeaba, al cărui teritoriu ar fi trebuit să fie şi astăzi în componenţa României. El a fost un pion în jocul partidelor politice care au deţinut guvernarea şi, adesea, au tăiat şi spânzurat după bunul plac. Preşedintele nu a fost capabil să le facă faţă şi să apere Constituţia, legile şi, mai ales, să evite marile scheme de corupţie, printr-o supervizare atentă a structurilor de forţă. Lucruri pe care atribuţiile prezidenţiale prevăzute de Constituţie i le permiteau.

http://www.timpul.md/articol/mi-e-dor-de-nicolae-timofti-103492.html

 

  1. Procurorii din Republica Moldova şi România şi-au unificat eforturile printr-un nou program de cooperare

Procuratura Generală a Republicii Moldova şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România au semnat astăzi un Program de cooperare pentru anii 2017 – 2019, care va pune bazele pentru un nou dialog direct între procurorii din ambele state.

Documentul a fost semnat de către Procurorul General, Eduard Harunjen şi omologul său român, Augustin Lazăr, care a sosit astăzi la Chişinău, la invitaţia Procurorului General al Republicii Moldova pentru a participa la evenimentele consacrate aniversării a 25 de ani de la crearea Procuraturii Republicii Moldova.

Potrivit Programului încheiat astăzi, părţile au convenit să organizeze, în cursul anilor 2017 – 2019, o serie de întîlniri pentru schimb de experienţă şi stagiu practic pentru procurorii moldoveni la parchetele de pe lîngă tribunale din România, în cadrul direcţiilor specializate în domeniul combaterii criminalităţii organizate, precum şi la Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România.

http://www.publika.md/procurorii-din-republica-moldova-si-romania-si-au-unificat-eforturile-printr-un-nou-program-de-cooperare_2879941.html

 

  1. Oficial: Regiunea transnistreană, în brațele Moscovei

O reprezentanță permanentă a regiunii transnistrene a fost inaugurată joi, la Moscova. Dezvoltarea colaborării cu Duma de Stat și alte instituții de stat din Rusia, dezvoltarea relațiilor economice, precum și asistența juridică pentru locuitorii din regiunea transnistreană aflați în Rusia, sunt câteva aspecte de care se va ocupa reprezentanța, a anunțat liderul separatist Vadim Krasnoselski, citat de agenția de știri de la Tiraspol Novostipmr.

http://infoprut.ro/46386-oficial-regiunea-transnistreana-bratele-moscovei.html

 

  1. Cameră: Problema cetățenilor români din Republica Moldova cu privire la actele de identitate, dezbătută în comisia de resort

Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării a dezbătut în ședința de joi problema cetățenilor români din Republica Moldova care nu-și pot preschimba actele de identitate din cauza unor aspecte birocratice.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de Camera Deputaților, inițiativa îi aparține președintelui Comisiei, Constantin Codreanu, care a declarat că dosarul „cetățeniei române” reprezintă una dintre prioritățile fixate la începutul anului 2017, pentru care va pleda până la rezolvarea acestei probleme.

http://www.agerpres.ro/politica/2017/01/26/camera-problema-cetatenilor-romani-din-republica-moldova-cu-privire-la-actele-de-identitate-dezbatuta-in-comisia-de-resort-16-07-56

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ