Traian Băsescu și soția sa Maria au devenit cetățeni ai Republicii Moldova. | Mai multe corturi în care se colectează semnături pentru Unire au fost instalate în capitală

0
98
 1. Traian Băsescu și soția sa Maria au devenit cetățeni ai Republicii Moldova

Președintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti a semnat, astăzi, 9 iunie, decretele prin care domnului Băsescu Traian și doamnei Băsescu Maria le-a fost acordată cetățenia Republicii Moldova.

Cetățenia le-a fost acordată în temeiul art. 24, alin. 2, din Legea Cetățeniei.

Decretele urmează să fie publicate în Monitorul Oficial și, ulterior, Băsescu Maria și Băsescu Traian vor depune jurământul în fața Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova la București.

http://diez.md/2016/06/09/traian-basescu-si-sotia-sa-maria-au-devenit-cetateni-ai-republicii-moldova/

 

 1. Mai multe corturi în care se colectează semnături pentru Unire au fost instalate în capitală

Mai multe corturi în care oamenii își pot da semnătura pentru Unirea Republicii Moldova cu România au fost instalate în capitală.

Menționăm că, amenajarea corturilor face parte din cadrul unei acțiuni ale organizației „Onoare, Demnitate, Patrie” (ODIP).

http://unimedia.info/stiri/foto-mai-multe-corturi-in-care-se-colecteaza-semnaturi-pentru-unire-au-fost-instalate-in-capitala-116336.html

 

 1. Salvatorii SMURD Iaşi care au murit în Republica Moldova ar putea fi declaraţi „cetăţeni de onoare ai oraşului”

Prefectul Marian Grigoraş a propus ca salvatorii SMURD, care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic din Republica Moldova, să fie declaraţi cetăţeni de onoare ai municipiului reşedinţă, scrie Agerpres.
Solicitarea a fost făcută de reprezentantul Guvernului în teritoriu, joi, în timpul discursului susţinut în cadrul manifestărilor militare şi religioase organizate la Cimitirul Eternitatea cu prilejul Zilei Eroilor.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/salvatorii-smurd-iasi-care-au-murit-in-republica-moldova-ar-putea-fi-declarati–cetateni-de-onoare-ai-orasului–419209

 

 1. Tinerii Moldovei deschid o nouă sesiune de înscrieri la HoraQuest. Participanții vor merge la mare și în Delta Dunării

Mișcarea Civică Tinerii Moldovei lansează înscrierile pentru turul 3 al concursului HoraQuest, care se va desfășura în raioanele Hâncești și Cimișlia, în perioada 13 iunie – 18 iunie 2016. Toți participanții au asigurată o vacanță de 7 zile la Marea Neagră și în Delta Dunării.

http://infoprut.ro/44314-tinerii-moldovei-deschid-o-noua-sesiune-de-inscrieri-la-horaquest-participantii-vor-merge-la-mare-si-in-delta-dunarii.html

 

 1. Președintele Nicolae Timofti le-a conferit titlul onorific „Artist al Poporului” actrițelor Stela Popescu și Tamara Buciuceanu-Botez

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat astăzi decretele prin care actrițelor de teatru și film din România, originare din Basarabia, Stela Popescu și Tamara Buciuceanu-Botez, le-a fost conferit titlul onorific „Artist al Poporului”.

http://libertv.md/social/pre%C8%99edintele-nicolae-timofti-le-a-conferit-titlul-onorific-%E2%80%9Eartist-al-poporului%E2%80%9D-actri%C8%9Belor

 

 1. BOMBĂ! Soldații ruși vor să plece din Moldova

70 la sută dintre militarii Grupului Operativ al Trupelor Ruse, dislocat în stânga Nistrului, au cerut Moscovei permisiunea de a părăsi regiunea secesionistă.

Prezența pe teritoriul R. Moldova a devenit o povară pentru militarii ruși, dau de înțeles sursele noastre din cadrul Comisiei Unificate de Control. În urma conflictului ruso-ucrainean, aceștia s-au trezit izolați în stânga Nistrului, fără a mai avea posibilitatea să plece acasă, deoarecere reîntoarcerea lor în republica fantomă a devenit imposibilă. Din aceste considerente, susțin sursele noastre, 70 la sută dintre soldații Grupului Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) au solicitat Ministerului Apărării de la Moscova să fie transferați la unități militare de pe teritoriul Federației Ruse.

http://www.timpul.md/articol/-bomba-soldaii-rui-vor-sa-plece-din-moldova-93846.html

 

 1. Înălțarea Domnului, Ziua Eroilor comemorată la cimitirul ostașilor români de la Țiganca

Ambasada României din Republica Moldova, cu sprijinul Mitropoliei Basarabiei și al Ministerului Apărării al Republicii Moldova, a organizat joi, 9 iunie 2016, începând cu ora 11.30, o ceremonie la mormintele ostaşilor români din Cimitirul de onoare de la Ţiganca, raionul Cantemir. Evenimentul s-a desfășurat în contextul activităților dedicate Zilei Eroilor, transmite Romanian Global News.

La această manifestare vor participa: Ambasadorul României în Republica Moldova Marius Lazurca, Ministrul Apărării al Republicii Moldova, Anatolie Salaru, Mitropolitul Basarabiei, Arhiepiscop al Chişinăului și Exarh al Plaiurilor, Înaltpreasfinţitul Petru, reprezentanţi ai corpului diplomatic militar acreditat în Republica Moldova, ofițeri din cadrul Ministerului Apărării al Republicii Moldova, reprezentanţi ai autorităţilor locale și raionale din raionul Cantemir și localităţile Cania, Stoianovca şi Ţiganca.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/eveniment/22012-inlarea-domnului-ziua-eroilor-comemorat-la-cimitirul-ostailor-romani-de-la-iganca.html

 

 1. Lazurca: Politicienii au pus Republica Moldova într-o situaţie vulnerabilă

Marius Lazurca s-a arătat mulţumit că în perioada cât a fost ambasador la Chişinău a fost schimbată percepţia faţă de România. „Faptul că unirea nu mai este o temă tabu aici se explică prin aceea că a fost schimbată percepţia faţă de România. Această schimbare se datorează acţiunilor întreprinse, este efectul unei colaborări mai bune”, a declarat Lazurca.

http://adevarul.ro/moldova/politica/lazurcapoliticienii-pus-republica-moldova-intr-o-situatie-vulnerabila-1_575907a05ab6550cb8c8469b/index.html

 

 1. Ambasadorul Republicii Moldova în România, primit în vizită la Patriarhia Română

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit miercuri vizita lui Mihai Gribincea, ambasadorul Republicii Moldova în România. Mihai Gribincea și-a exprimat recunoștința pentru onoarea de a fi primit în vizită la Patriarhia Română şi a apreciat preocuparea pentru dialog şi cooperare în context european a autorităților române, se arată pe site-ul Patriarhiei.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a felicitat pe noul ambasador al Republicii Moldova la București la începutul misiunii sale diplomatice în România şi a subliniat necesitatea dezvoltării de proiecte şi programe culturale, educaționale şi social-filantropice comune, susţinute de avantajul apartenenţei celor două state la acelaşi spaţiu de limbă, credinţă şi cultură.

http://infoprut.ro/44320-ambasadorul-republicii-moldova-in-romania-primit-in-vizita-la-patriarhia-romana.html

 

 1. Traian Băsescu se pregătește să devină președintele Moldovei și să refacă România Mare

Repet. Traian Băsescu nu face gesturi gratuite. Niciodată. Ținta lui este reînfințarea României Mari. Iar obținerea cetățeniei Republicii Moldova este un prim pas.

Și ca să înțelegeți mai bine, vă spun că planul lui Băsescu a avut și un prolog: cooptarea basarabeanului Eugen Tomac în partidul PMP și promovarea lui în Consiliul Mondial Român.

N.B. Întrebat de jurnaliști dacă are planuri politice în Moldova acum, după ce a devenit cetățean basarabean, Traian Băsescu a răspuns imediat, sec: NU! Eu nu cred nici măcar 1% în această declarație diplomatică.

http://www.secundatv.ro/picatura-chinezeasca/traian-basescu-se-pregateste-sa-devina-presedintele-moldovei-si-sa-refaca-romania-mare-33379.html/

 

 1. Un secol de la intrarea României în Războiul de reîntregire a neamului

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva şi-a format deja o tradiţie din organizarea unor activităţi educative menite să facă cunoscute, în special tinerilor, momente importante din istoria noastră, profilurile unor mari personalităţi, evenimente deosebite din istorie.

În organizarea Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva  a avut loc în ziua de 9 iunie 2016, la Casa de Cultură „Drăgan Muntean” Deva, Sala „Liviu Oros”, o manifestare cultural-educativă desfăşurată sub genericul „100 de ani de la intrarea României în Războiul de reîntregire a neamului”. Această activitate, organizată în principal pentru elevii de la colegiile şi liceele din Deva, face parte din seria de manifestări dedicate împlinirii, în anul 2018, a unui secol de la Marea Unire de la 1918 şi făurirea României Mari.

http://www.zvj.ro/articole-40048-Un+secol+de+la+intrarea+Romaniei+in+R++zboiul+de+reintregire+a+neamului.html

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ