Traian Băsescu: Unirea, obiectiv de țară pentru România

0
140
  1. Traian Băsescu: Unirea, obiectiv de țară pentru România

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat luni, în discursul la reuniunea delegaţilor PMP Diaspora, că unirea României cu Republica Moldova va fi un obiectiv dezbătut în campania electorală pentru alegerile parlamentare și că este un obiectiv de țară, după aderarea României la NATO și la UE.

http://infoprut.ro/45435-traian-basescu-unirea-obiectiv-de-tara-pentru-romania.html

 

  1. Băsescu: Să sperăm că cei şase parlamentari din diaspora vor fi de la PMP

„Va fi un obiectiv pe care-l vom dezbate în campanie şi cred că acesta este un obiectiv de ţară, după intrarea în NATO şi în UE. (…) Este timpul să avem curaj, ca români, să spunem că suntem îndreptăţiţi la refacerea integrităţii teritoriale a României. (…) Avem obligaţia, ca partid, să milităm pentru refacerea integrităţii teritoriale a României, prin acţiune politică şi vă asigur că dacă vom obţine un procentaj suficient să intrăm la guvernare va exista ministerul reunificării la fel cum a existat ministerul reunificării în Germania”, a declarat preşedintele PMP.

http://jurnalul.ro/stiri/politica/basescu-sa-speram-ca-cei-sase-parlamentari-din-diaspora-vor-fi-de-la-pmp-725724.html

 

  1. PMP şi-a desemnat CANDIDAŢII pentru Diaspora, la parlamentare

Primul care deschide lista la Senat din partea PMP Diaspora este Daniel Ţecu, preşedintele Federaţiei asociaţilor de români din Europa (FADERE), stabilit în Madrid. El a obţinut 65 din totalul de 134 de voturi exprimate. Înaintea votului acesta a anunţat că dacă va fi ales îşi va da demisia din fruntea FADERE.

Cel de-a doilea loc la Senat este ocupat de Doru Liviu Dendiu din Republica Moldova, care a obţinut 59 de voturi.

http://www.evz.ro/pmp-si-a-desemnat-candidatii-pentru-diaspora-la-parlamentare.html

 

  1. România, cel mai apropiat prieten al Republicii Moldova; Rusia, la coada clasamentului

Cel mai bun prieten al Republicii Moldova este România. De partea cealaltă, moldovenii spun că, la moment, Republica Moldova se află în relații proaste cu Federația Rusă, arată datele unui sondaj realizat de către Centrul de Investigaţii Sociologice şi Marketing „CBS AXA”.

http://independent.md/sondaj-romania-cel-mai-apropiat-prieten-al-republicii-moldova-rusia-la-coada-clasamentului-2/#.V_vuPcm50Ts

 

  1. 35 de secții de votare vor fi deschise în Moldova pentru alegerile din România

În Republica Moldova vor fi deschise 35 de secții de votare la alegerile parlamentare din data de 11 decembrie 2016, cu 14 mai mult decât la pecedentul scrutin. Ministerul Afacerilor Externe al României a transmis Autorității Electorale Permanente lista integrată a secțiilor de votare propuse spre a fi organizate în străinătate.

http://independent.md/35-de-sectii-de-votare-vor-fi-deschise-moldova-pentru-alegerile-din-romania/#.V_vuV8m50Ts

 

  1. Iurie Dîrda despre alegerile prezidențiale: Fiecare al treilea om cu care contactăm îmbrăţişează unionismul

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, deputatul liberal Iurie Dîrda s-a referit la alegerile prezidenţiale din acest an, la miza lor pentru viitorul Republicii Moldova, la curentul unionist și la viitorul coaliţiei de guvernare.

„Din ceea ce văd eu şi colegii mei, fiecare al treilea om cu care contactăm (şi e vorba de oameni de diverse etnii, cu diverse statute sociale, de diferite profesii etc.) îmbrăţişează unionismul. Adică, cu o anumită doză de aproximaţie se poate de spus că o treime din societatea noastră deja îşi doreşte unirea cu România, iar alte circa 20% văd în unire o oportunitate pentru a trăi mai bine”, a declarat Dîrda.

http://unimedia.info/stiri/iurie-dirda-despre-alegerile-prezidentiale-fiecare-al-treilea-om-cu-care-contactam-imbratiseaza-unionismul-95712.html

 

  1. Comunicat de presă – Institutul Cultural Român Mihai Eminescu

Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu’ la Chișinău, în colaborare cu Consiliul Județean Argeș, Muzeul Județean Argeș, Primăria orașului Mioveni, Centrul Cultural Mioveni și Primăria Municipiului Chișinău, organizează miercuri, 12 octombrie 2016, ora 15.00, la Galeria La Rond, situată în preajma monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău, vernisarea expoziției ”Preoții militari în Primul Război Mondial”.

http://www.agerpres.ro/comunicate/2016/10/10/comunicat-de-presa-institutul-cultural-roman-mihai-eminescu-13-39-44

 

  1. DOCUMENTAR despre soarta și viața basarabenilor deportați în Siberia

Un film documentar, despre soarta și viața românilor basarabeni deportați în Siberia, regiunea Irkutsk, după cel de-al Doilea Război Mondial, cu imagini și interviuri în premieră pentru spațiul românesc, va fi lansat și difuzat la televiziunile naționale din România și Republica Moldova, în toamna anului 2016.

http://radiochisinau.md/documentar-despre-soarta-si-viata-basarabenilor-deportati-in-siberia—38933.html

 

  1. Cernăuți: Parastas în memoria românilor pierduţi fără urme în gulagurile staliniste

O slujbă religioasă și un parastas în memoria românilor pierduţi fără urme în gulagurile staliniste au avut loc duminică în suburbia Roşa a oraşului Cernăuţi.

La comemorare a fost prezent şi Edmond Neagoe, Consulul României la Cernăuţi, care în discursul său a condamnat cu vehemenţă anii plini de chinuri prin care au fost nevoiţi să treacă românii din regiunea Cernăuţi, care au fost deportaţi cu miile  la Onega şi în Siberia, informează Bucpress.

http://infoprut.ro/45434-cernauti-parastas-in-memoria-romanilor-pierduti-fara-urme-in-gulagurile-staliniste.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ