Traian Băsescu:Bucureştiul "va ajunge să soluţioneze lunar 10.000 de cereri de cetăţenie" din partea cetăţenilor din Republica Moldova

0
66

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la întâlnirea de la Iaşi cu omologul său din Republica Moldova, Mihai Ghimpu, că România şi Republica Moldova sunt „două state cu un singur popor şi cu un viitor comun”.

„Trebuie să puteţi circula liber atât în România, cât şi în Uniunea Europeană”, le-a mai transmis Traian Băsescu cetăţenilor moldoveni, cărora le-a promis că, până la sfârşitul anului, partea română va ajunge să satisfacă 10.000 de cereri de cetăţenie lunar.

„Luna trecută, s-a ajuns la acordarea a 5 300 de cetăţenii. Obiectivul nostru este să satisfacem 10.000 de cereri pe lună.

„1,5 milioane de cetăţeni ai Republicii Moldova beneficiază acum de posibilitatea de a trece Prutul cu uşurinţă”, a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a punctat că este foarte important ca relaţiile dintre cele două ţări să fie un exemplu în raporturile cu alte state.

„Este o vizită care a redeschis o nouă etapă în relaţiile noastre, în relaţiile care cred că s-au convins şi cei care nu credeau că România este fratele, prietenul nostru, şi, la nevoie, este alături de noi.

„Alianţa pentru Integrarea Europeană, formată din patru partide, şi-a luat ca obiectiv integrarea europeană, fiindcă acolo se află popoarele civilizate, acolo se află România şi acolo trebuie să fim şi noi”, a declarat Mihai Ghimpu.

Vizita s-a încheiat cu o întâlnire cu Înalt Preasfinţitul Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi semnarea în Cartea de onoare a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Sursă: Radio România Actualităţi

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ