Transnistria decide soarta Republicii Moldova

0
116
 1. Transnistria decide soarta Republicii Moldova

Deşi până acum autorităţile transnistrene puneau piedici procesului de votare din Republica Moldova, pe 13 noiembrie separatiştii de la Tiraspol au fost primii la vot, blocând mai multe secţii de votare prin oamenii aduşi special. Transnistrenii au profitat de una din multele hibe ale legislaţiei din Republica Moldova. Secţia de votare din micuţul orăşel Rezina a avut cel mai mare procent de participanţi. Explicaţia nu este vreo mobilizare fără precedent a moldovenilor.

Asociaţia PromoLex, care monitorizează procesul electoral, semnalează că la Rezina au fost observate 5 microbuze a câte aproximativ 15 persoane aduse la secţia de votare. Observatorul Promo-LEX a comunicat că aceste persoane sunt cetăţeni din regiunea transnistreană

http://adevarul.ro/news/eveniment/live-video-transnistria-decide-soarta-republicii-moldova-1_582840d05ab6550cb87760bb/index.html

 

 1. Maia Sandu după închiderea secțiilor de votare: „Asistăm la alegeri cu multe încălcări”

„După o campanie murdară, asistăm la alegeri cu multe încălcări.
Le mulțumesc tuturor cetățenilor care și-au făcut datoria civică. Ați demonstrat o mobilizare în ciuda tuturor cetățenilor.
Din păcate aceste alegeri au fost prezentate prost. Am cerut autorităților să suplineze numărul buletinelor în zonele unde trăiesc mai mulți cetățeni. Cererile noastre au fost ignorate. Sute de oameni nu au putut să voteze la Paris, Londra, care au făcut mii de kilometri pentru a vota. Cerem Serviciul Informațional de Securitate să ne spune ce s-au întămplat cu cele șase mii de buletine de vot care nu au ajuns la detinație, în Spania. Analizăm incidentele care au avut loc în stânga Nistrului.
Avem o sarcină importantă să ne păstrăm calmul, să monitorizăm cum au loc numărul voturilor.
Nu le vom permite să le fure votul
Sunt încrezătoare că am pornit împreună cu Dvs. schimbarea de care cu toți avem nevoie!”, a spus Maia Sandu în cadrul briefingului.

 

http://www.timpul.md/articol/%28live%29-maia-sandu-dupa-inchiderea-seciilor-de-votare-asistam-la-alegeri-cu-multe-incalcari-100232.html

 

 

 

 1. Rezultatele alegerilor prezidențial. Dodon 55% Sandu 44%

22:45  Igor Dodon 55,95%, Maia Sandu 44,05%

22:42 Igor Dodon 56,02%, Maia Sandu 43,98%

22:41 Igor Dodon 56,12%, Maia Sandu 43,88%

22:38 Igor Dodon 56,37%, Maia Sandu 43,63%

22:37
 Igor Dodon 56,42%, Maia Sandu 43,58%

http://www.timpul.md/articol/live-text-rezultatele-alegerilor-prezidenial–dodon-55-sandu-44-100234.html

 

 1. Fraude electorale la Bălți

La secţiile electorale din Bălți s-au înregistrat mai multe încălcări în procesul de vot.

http://infoprut.ro/45783-fraude-electorale-la-balti.html

 

 1. Maia Sandu a învins. România a învins. Unionismul a salvat Moldova.

Maia Sandu a învins şi Unionismul a fost cel care a salvat Republica Moldova. În turul doi a existat o mobilizare generală din partea tinerilor şi a diasporei din România şi Europa, lucru care a făcut ca Maia Sandu să salveze traseul european, românesc, al Republicii Moldova. Nu, nu ştim rezultatele alegerilor, dar ştim sigur că Maia Sandu a învins mafia de la Chişinău. Alegerile de astăzi au arătat în modul cel mai clar care este procentul celor care ar susţine o eventuală unire a Republicii Moldova cu România la acest moment. Dacă astăzi cetăţenii ar fi chemaţi la vot ca să aleagă pentru Unirea cu România, procentele adunate de Igor Dodon ar fi cele care s-ar opune, iar cele adunate de Maia Sandu ar fi cele pentru. Acest lucru este bun deoarece procentele unioniste vor păstra trendul de creştere, în timp ce opozanţii tind să scadă(chiar şi cu trecerea timpului – schimbul de generaţie).

http://adevarul.ro/international/europa/maia-sandu-invins-romania-invins-unionismul-salvat-moldova-1_5828b76f5ab6550cb87a1677/index.html

 

 1. Aproximativ 500 de persoane îndură vântul și frigul, pentru a vota la Ambasada și Consulatul Republicii Moldova din Bucureşti: Dodon ne îngroapă acolo. Singura noastră şansă, Maia Sandu şi unirea cu România

Zeci de cetăţeni moldoveni stau la coadă în faţa Ambasadei Republicii Moldova de la Bucureşti, pentru a vota noul preşedinte. În ciuda frigului, oamenii sunt liniștiți, pentru că votarea se face cât de repede se poate, mai primesc și un ceai cald, care să-i ajute să îndure vremea nefavorabilă.

Numărul celor care vin la vot crește de la o oră la alta. Încă de la ora 10.00 a început să se formeze coadă la intrarea în Ambasadă. Majoritatea celor care aşteaptă să voteze sunt tineri, însă sunt şi persoane mai în vârstă și familii cu copii.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/international/-intre-70-100-de-persoane-asteapta-sa-voteze-la-ambasada-si-consulatul-republicii-moldova-din-bucuresti-432873

 

 1. MOBILIZARE FĂRĂ PRECEDENT a moldovenilor din diaspora pentru ALEGERILE prezidenţiale. Fac MII de kilometri CA SĂ VOTEZE

Moldovenii din diaspora, aflaţi în toate colţurile lumii, se mobilizează, într-o mişcare fără precedent, ca să îşi voteze candidatul preferat pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Mulţi dintre ei au ales să parcurgă chiar şi mii de kilometri până la punctul de votare. Dubai, Sacramento (California), Stockholm, Parma, Tokyo, Dublin, Strasbourg sau Bruxelles sunt doar câteva dintre locurile de unde vin mărturii ale celor decişi să schimbe viitorul micuţei ţări de peste Prut.

http://www.evz.ro/moldovenii-din-diaspora-fac-mii-de-kilometri-ca-sa-voteze-1.html

 

 1. Alegeri în Republica Moldova: Aproape 700 de contestații la secții de votare din Marea Britanie

Cetățenii Republicii Moldova care locuiesc în Marea Britanie au semnat aproape 700 de contestații pentru că nu au reușit să voteze din cauza numărului insuficient de buletine de vot, scrie Radio Chișinău.

http://www.agerpres.ro/externe/2016/11/13/alegeri-in-republica-moldova-aproape-700-de-contestatii-la-sectii-de-votare-din-marea-britanie-20-07-29

 

 1. Ce spun moldovenii care votează în România: „Am votat pentru un viitor mult mai bun”

Peste 650 de cetăţeni moldoveni au votat în secţiile amenajate în judeţele Timiş şi Suceava, în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale care se desfăşoară duminică.

Radu Pescaru, preşedintele Organizaţiei Studenţilor Basarabeni din Timişoara, a declarat, pentru MEDIAFAX, că sunt aşteptaţi să voteze la secţia deschisă la Colegiul Naţional de Artă “Ion Vidu” din oraş aproximativ 1.000 de moldoveni, 60% dintre aceştia fiind studenţi. “Până la ora 13.00, au votat aproximativ 400 de persoane, nu au fost semnalate incidente”, a precizat Radu Pescaru.

http://www.zf.ro/politica/ce-spun-moldovenii-care-voteaza-in-romania-am-votat-pentru-un-viitor-mult-mai-bun-15953210

 

 1. În raionul Hânceşti, vot la lumina lumânărilor. Doar vremea să fie de vină pentru penele de curent?

Nu doar în raionul Ungheni se votează pe beznă, din cauza unor presupuse pene de curent pe fond de timp nefavorabil, ci şi în mai multe localităţi din raionul Hânceşti.

http://infoprut.ro/45781-raionul-hancesti-vot-la-lumina-lumanarilor-doar-vremea-sa-fie-de-vina-pentru-penele-de-curent.html

 

 1. Cât costă voturile pentru Dodon în regiunea transnistreană

Cu 150 de lei, șoferii de microbuze și automobile mici fac curse dus-întors din regiunea transnistreană pentru a duce oamenii la secțiile de vot și a acorda votul candidatului socialist pro-rus Igor Dodon.

http://infoprut.ro/45775-cat-costa-voturile-pentru-dodon-regiunea-transnistreana.html

 

 1. Promo-LEX: Transport organizat al alegătorilor în UTA Găgăuzia

Nu doar în regiunea transnistreană se constată transportarea organizată a alegătorilor, ci şi în UTA Găgăuzia, potrivit observaotirlor din cadrul Promo-LEX. 

http://infoprut.ro/45777-promo-lex-transport-organizat-al-alegatorilor-uta-gagauzia.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ