Trei culori…

5
149

Mesaj afisat pe stadionul din Bacau, in timpul partidei amicale Romania – Moldova, disputate pe 23 mai 2005.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentTurnul dezrobirii
Articolul următorE panica, fratilor!

5 COMENTARII

 1. e o alta dovada clara a vointei poporului, pacat ca ne-o exprimam pe stadioane iar lumea ne considera huligani fara nici o viata…. De asta trebuie sa trecem la un alt nivel, sa fim auziti, sa nu mai fim doar acei „fanatici”/”ultra-nationalisti care nu au decat niste idealuri stupide”, trebuie sa explicam populatiei despre importanta acestei uniri, si despre beneficiile ei, nu sa aud pe toata lumea atunci cand aduc vorba despre unire ca:”mai bine o saracie decat doua”…INNEBUNESC cand ii aud, de asta trebuie ca si masa populatiei sa auda si sa i-a aminte, nu doar „intelectualii”, acest subiect a fost foarte mult timp tinut la naftalina, si prin declaratii din partea unor persoane „foarte inteligente”, de genul:”noi nu vorbim aceiasi limba” de multe ori prapastia a fost adancita, dar acum este timpul sa punem un pod peste prapastie si sa fim din nou IMPREUNA, si o spun din nou, avem nevoie de mai mult decat niste abtibilduri si graffiti, si da, inteleg ca aceste lucruri nu se fac peste noapte, si da, stiu ca aceste lucruri costa, dar avem nevie de o initiativa, de un proiect clar, la care sa muncim fiecare(ma refer la cea mai mica donatie, fiindca ea conteaza) si in cateva luni, poate un an sa putem fi mandri ca am realizat ceva concret, ca am facut un pas clar inainte si mai apoi sa trecem din nou mai departe si mai departe, astfel incat in cativa ani fiecare om sa stie ca DA, avem nevoie de unire, si DA, eu as vota la un posibil referendum/alta metode de realizare a unirii. Nu mai putem sta degeaba, trebuie sa luam masuri si asa cum a mai spus un utilizator intr-un comentariu, daca fiecare dintre cei de aici ar informa la randul sau sa zicem…10 oameni, ar insemna ceva si de la om la om din vorba in vorba, cu putin ajutor din partea unei organizatii ca aceasta se pot realiza lucruri marete.

 2. În mare parte ai dreptate, ca trebuie sa facem ceva, nu sunt deacord doar cu faptul ca zici ca daca ar fi un referendum ai vota, si spun dece, pentru ca poporul nostru si din Romania mare si din Romania de Est, e inapoiat daca nu tot o buna parte din ei au ramas nostalgici timpurilor sovetice. Ar fi bine daca unirea o vom face nu cu fala mare si galagie si treptat cu actiuni concrete. Cum ar fi,,, sa organizam constructia podurilor peste Prut, hai sa promovam acest lucru de poduri avem nevoie ca lumea sa nu mearga sa incojoare hotarele tarii dar sa poata trece prin orice judet prutul si invers, acest lucru va fi un pas mai aproape de UNIRE.

 3. Uite un exemplu foarte concret, eu vara asta am vrut sa merg la Chisinau, dar pasaportul meu e expirat, iar acum trebuie din nou sa imi fac pasaport, sa astept dupa el nu stiu cat timp si sa mai platesc pentru el, acest lucru poate fi un mare inconvenient pentru oameni, si ai dreptate cu podurile, mai demult erau 21 de poduri iar acum sunt 7, acest lucru necesita fonduri uriase si sustinerea multor organizatii, pe cand….o revista sa zicem, in care informezi publicul cu ce se intampla si ce proiecte ai nu ar costa atat de mult iar rezultatele ar aparea imediat, iar cu timpul-daca revista va fi completa, cu informatii pretioase-multi ar contribui prin donatii spre exemplu.

 4. Dragoș, eu-s complet de acord cu tine.
  Oamenii trebuie să fie informați asupra acțiunilor noastre, asupra Unirii și de ce ea trebuie. Dar nu în modalitățile cum facem acum.
  Tebuie să facem cum spune Românul din Est – cu pași mici, dar fermi, spre un țintă mare.
  Singura întrebare este ”Cum?”.
  Am o idee, dar nu știu cît este de efectivă, așa că vă rog s-o examinați.

  Cu toții știm că Internetul în mîinele bune este un instrument foarte puternic, fapt demonstrat în Orientul apropiat, Grecia, Spania și Belarus.
  Dar în privința noastră este o problemă: Toți care împărtășesc cu noi idealurile nu utilizează în mod eficient acest instrument. Da, sunt site-uri despre Unire, dar acolo, dar și aici, nu este redat nimic clar în privințăa la asta. Informații sunt, lozinci sunt, dar toate acestea sunt doar vorbe goale pentru un om care vede doar lozinca ”Basarabia e România!” și un text enorm de istorie cu un puternic iz naționalist și fără dovezi care ar confirma spusele autorului( proflinkuri, fotografii, documentele oficiale, etc.).
  Pînă nu se creează ceva în care ideea de Unire este expusă clar, coerent, ”la rece”, cu dovezi istorice concrete( fotografii, documente, etc.), lumea o să ne socoată mai departe niște ultra-naționaliști care nu merită atenție.

  Pasul 2 este publicitatea obiectului de care am menționat mai sus. Internetul îi bun, dar n-ar încurca și în realitate de informat lumea. Lozincile și harta României Mari n-o să aibă un efect puternic, căci o să treacă lumea pe alături fără să se uite. Regulile publicității spun clar: ”Ca publicitatea să atragă atenție, ea trebuie să aibă același efect ca și o pată roșie pe un fon alb”.

  Concluzie: ca poporul să creadă în ideea Unirii, trebuie să-i dădem dovezi concrete, cu argumente concrete, totul fiind ”la rece”, printr-o publicitate care o să atragă.
  Atît, aștept criticile voastre.

 5. din punctul meu de vedere nu sunt critici la asa ceva .

  ai pus punctul pe -i-

  un om spalat pe creier nu va crede niciodata un mesaj de tipul basarabia ,pamant romanesc .

  problema este sa intreprindem actiuni concrete in care sa vorbim la radio,sa vorbim la tv ,sa impartim pliante cu basarabia e romania dar pe verso sa spunem de ce basarabia a fost si este pamant romanesc .

  istoria adevarata ,cum ai zis si tu ,referiri la documente ,la ani ,la site-uri ,la carti de specialitate unde un om curios poate sa citeasca sa se documenteze .

  noi nu trebuie sa ne limitam in a spune basarabia e romania si atat .

  omul nu va intelege fara ca sa-i vii cu argumente istorice care sa sprijine acest lucru.

  dovezi.

  mult lume poate sa spuna orice ,sa vezi maine poimaine ca scrie in republica ,basarabia este rusia ,basarabia este ucraina ,orice .

  care este atuul nostru impotriva acestor denaturari ale istoriei?

  argumentele .

  batut moneda pe radio si televiziune atat cat se poate .

  de atras la actiunea 2012 si oameni influenti din amundoua tarile romanesti care sa aiba un capital si care sa propulseze mai departe actiunea .

  sa stie lumea toata de aceasta ,sa fie prezenta in casele tuturor oamenilor prin mas–media ,pliante cu verso ,argumentele si trimitirile la carti si site-uri de specialitate ,un sediu in fiecare oras ,actiune concerete in afara de cele cu impartirea pliantelor .

  un factor cheie al reprezinta in viziunea mea si oamenii patrioti influenti in cele 2 tari.

  astfel vom putea avea o voce mai puternica .

  in paralel de distrus tot ce este manipulare ruseasca ,aviz nit dar si alte posturi.

  nu am mai auzit pana acum intr-un stat romanesc sa avem atatea posturi de tv si radio in alta limba decat cea de stat ,fie ea interpretata ca moldoveneasca ,fie ca limba romana .

  oricum o iei tot nu vorbesc in limba de stat .

  aceste posturi intoxica oamenii si ai tembelizeaza ,prin tot ceea ce fac .

  trebuiesc numaidecat inchise .

  ce au facut de 2 ani guvernantii de nu exista tvr 1 cu acoperire nationala in moldova ?

  da exista alte panarame ,nit ,prime ,care invata oamenii limba rusa ca limba rusa ai limba de stat doar nu?

  nici la nivel politic lucrurile nu merg asa cum ar trebui.

  interconecrarea mass-media romaneasca trebuie numaidecat facuta ca sa aproprie romanii de romani

  moldova 1 cu tv si radio trebuie numaidecat adus in casele romanilor din toata moldova pana la carpati.

  in republica de introdus radio si televiziunea romana .

  problema se taraganeaza si rusii stau la cotitura .

  abia asteapta greseala noastra .

  consider ca suntem prea pasivi si prea insignifianti cu privire la actiunile pe care le facem.

  actiuni ar fi multe daca am fi cu adevarat o organizatie legala ,unita si numeroasa .

  abtipildurile nu sunt indeajuns pentru a face romania mare ,asa supranumita de noi .

  e de munca .

  aceasta actiune are efecte pe termen lung si sa nu creada cineva ca in 2012 ,gata s-a pus lacat ,republica moldova s-a unit cu romania .

  treaba e de lunga durata iar membrii ei din amundoua statele trebuie sa fie din ce in ce mai multi,mai documentati si sa-i documenteze si pe altii .

  dar pentru toate aceastea politicul este pana la urma cheia .

  dupa ultima perioada ,desi multe s-au schimbat la nivel de conducere ,politicul inca nu merge pe calea cea buna ,de integrare europeana in adevaratul sens al cuvantului precum si de aparare a intereselor oamenilor .

  singrul partid care are un cuvant de spus si este in continuare un stalp al romanitatii este partidul liberal.

  de restul sunt dezamagit ,dar nu as vrea sa fiu si mai dezamagit .

  republica moldova timit a luat-o pe un drum bun dar un drum din care poate fi derapata foarte usor si nu din cauze externe cat cauze interne .

  alianta aceasta trebuie sa paere interesele republicii ,sa nu accepte la negocieri federalizarea sa sa dea naiba sa vina iar comunistii la putere ca astfel republica se reintoarce in u.r.s.s.2

LĂSAȚI UN MESAJ