Trei studenţi ai Universităţii Tehnice au devenit premianţi ai companiei Ericsson

0
31

premii

� Trei studenţi ai Universităţii Tehnice din Moldova au devenit premianţi ai companiei Ericsson. Premiile Ericsson pentru Excelenţă în Telecomunicaţii 2007 au fost înmânate vineri, 29 iunie, de către şeful reprezentanţei Ericsson-Moldova, Ion Casian, în cadrul sesiunii de prezentări Broadband, Multimedia şi alte soluţii ale companiei Ericsson.

Acestea au revenit studenţilor specializaţi în Tehnologii Informaţionale de la Facultatea calculatoare, informatică şi microelectronică: Valentina Jardan, Vladimir Iachimovici şi Alexandu Vrabie. Premiile au o valoare de 200 euro. Premianţilor le-a fost promisă angajarea, imediat după absolvire, atât la reprezentanţa Ericsson Moldova, cât şi în România.

Managerul în Comunicaţii al Ericsson România, Moldova şi Bulgaria, Elena Constantinescu a menţionat că din necesitatea dezvoltări continue, compania investeşte mult în cercetare şi dezvoltare. „Preţuim foarte mult orice idei creative, originale şi de aceea am decis crearea premiilor pentru universităţi”. Condiţiile concursului sunt ca subiectul tezei să fie relevant, teza să fie originală, calitativă, iar participantul să aibă publicaţii ştiinţifice.

Acordarea Premiilor pentru Excelenţă în Telecomunicaţii este un eveniment anual. Cele mai bune teze ale studenţilor sunt selectate de către un comitet de profesori, după ce în prealabil compania anunţă regulile de participare la concurs. Pot aplica la premiile Ericsson studenţii din ultimul an de studii sau cei de la masterat sau alte studii post-universitare. Premiile pentru studenţii din ultimul an de studii sunt de 200 de euro, iar pentru masteranzi – 500 euro. În acest an, la concurs nu au participat post-universitarii.

Prima decernare a premiilor Ericcson în Moldova a avut loc în anul 2006. Premii similare sunt decernate în România din 2005, concursul fiind lansat acum 10 ani în Grecia.�

http://www.info-prim.md/?x=24&y=9020

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ