Tricolorul, cel care unește

0
71

 

sabina-elena-chisinau-actiunea2012 Mai mulți chișinăuieni, în semn de solidaritate față de Sabina Elena, au preferat să se alăture unei acțiuni prin care a fost încurajat manifestul tinerei românce. Participanții, veniți în fața Ambasadei României din Chișinău, s-au afișat cu drapele și panglici tricolore, prezentându-și susținerea față de inițiativa acesteia.

Cei prezenți au intonat imnul „Deșteaptă-te române”, lansând, paralel, mesaje de încurajare pentru eleva din Covasna, precum „Sabina, basarabenii sunt alături de tine!” sau „Vrem dreptate pentru Sabina”. Mai multe imagini video pot fi găsite aici.

Unul dintre organizatori, Adrian Bratu, a declarat: „Venim cu mesaje de susținere din partea noastră, dorim să solicităm autorităților române să soluționeze problema privind acest caz și-n același timp dorim să sensibilizăm opinia publică”. De asemenea, „e inadmisibil ca-n România bentița tricoloră și simbolurile naționale să nu fie acceptate. Considerăm că Ministerul Educației trebuie să ia măsuri, să se autosesizeze”, a ținut să specifice un alt participant.

Conflictul în care a fost implicată tânăra din Covasna a izbucnit în urma gestului spontan al acesteia, de a purta panglica tricoloră la școală, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, când a fost întâmpinată cu huiduieli venite din partea colegilor unguri. Până acum în sprijinul ei au fost organizate mitinguri de susținere în localități ca Ploiești, Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Bucureși, Craiova.

sabina-elena-platforma-civica-actiunea-2012-chisinau

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
chisinau-actiunea-2012-sabina-elena-manifest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Pavel Munteanu

 
 

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ