Tricolorul – scut al națiunii

0
64
491x256xcel-mai-lung-drapel-romanesc-1024x533.jpg.pagespeed.ic.MlhI4E10P7
timetv.ro

Cu ocazia Zilei Tricolorului, sărbătorită anual în Republica Moldova la 27 aprilie, Platforma Civică Acțiunea 2012 organizează o serie de acțiuni atât în Chișinău, cât și-n celelalte raioane ale țării.

Astfel, voluntarii coaliției unioniste vor demara o serie de acțiuni socio-culturale, prin care se dorește popularizarea subiectului unirii acolo unde începe formarea conștiinței, adică în rândul tinerilor din instituțiile de învățământ, dar și valorificarea potențialului personal al elevilor prin implicare acestora în activități extra-școlare precum ar fi concursuri, proiecții de film sau expoziții. Acțiunile fiind organizate după cum urmează:

– 26 aprilie – Chișinău – L. T. „Natalia Dadiani” – flash-mob cu genericul „Uniți sub tricolor”
– 26 aprilie – Chișinău – Colegiul de Informatică – concurs de creație „Îmi iubesc tricolorul pentru că…”
– 26 aprilie – Chișinău – L. T. „Traian” – expoziție de pictură „Chipuri tricolore”
– 26 aprilie – Chișinău – L. T. „Mihai Eminescu” – expoziție de desene intitulată „Tricolorul – simbolul care ne unește” și proiecție de film

„Uniți sub tricolor suntem cu adevărat puternici, motiv din care dorim să promovăm acest simbol, să demonstrăm că valoare lui e inegalabilă și că neamul românesc n-a uitat de tricolor nici după 200 de ani de la ocupație”, declară Cristian, unul dintre voluntarii antrenați în campania „Tricolor pentru școala ta”.

Amintim că acțiunile menite să promoveze tricolorul și subiectul unirii au debutat prin campania „Tricolor pentru școala ta”, ce se desfășoară în perioada 2-27 aprilie în toate raioanele republicii, perioadă în care tineri din peste 100 de instituții de învățământ vorbesc cu o vădită deschidere despre panglica tricolor și despre Unire.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ