Tsunami de foame şi libertatea presei

0
67

Preşedintele celui mai sărac stat european le-a vorbit, zilele trecute, unor ziarişti despre libertatea presei. De fapt, el ascundea astfel adevărul despre foamete. Fiindcă, cu patru zile mai înainte, ministrul Economiei şi Comerţului, Igor Dodon, ne informa că în RM „necesarul de carne anual este de 113,8 mii tone”. Împărţiţi această cantitate la cele 365 zile ale anului, apoi la 3,5 milioane (populaţia RM, fără Transnistria) şi veţi vedea că – oficial! – în RM consumul zilnic de carne este de 89 grame. Asta – atunci când o femeie gravidă are nevoie zilnic de 400 grame de carne, iar un adolescent sau un muncitor – de cel puţin 500 g. Mai adăugaţi aici că preţul unui kilogram de carne de porc a fost stabilit, tot în aceste zile – de Zinaida Greceanâi şi Igor Dodon – la 80-110 lei. Deci, câte grame de carne (şi de lapte, orez, ulei, hrişcă, brânză) poate cumpăra zilnic un cetăţean al RM? Vreo 50 grame. Dar câţi bani îi trebuie pentru a-şi cumpăra măcar săpun şi lenjerie de corp?

Când experţii internaţionali vorbesc de un „tsunami de foamete” abătut peste RM, ei au în vedere date reale, nu halucinaţiile de la beţiile organizate de guvernaţi în PMAN. Copii de la sate, care muncesc înfometaţi la cele mai grele munci agricole (FNPAIA, 12 iunie 2008), bătrâni subalimentaţi, familii dezmembrate, copii orfani pe drumuri, includerea RM pe „lista neagră a ţărilor care nu iau măsuri pentru combaterea traficului de fiinţe umane” (Departamentul de Stat al SUA, 4 iunie 2008), lefuri mici, preţuri mari la alimentele de bază, adaos comercial la medicamente de 40% (guvernul RM, 11 iunie 2008) – iată realităţile sociale din RM despre care ar trebui să bată zi şi noapte clopotul pentru guvernanţii din RM. Şi mass-media publică! De ce nu o fac? Fiindcă nu ştiu aritmetică elementară? Sau fiindcă strategiile lor aberante de guvernare ţintesc doar sărăcirea în masă a cetăţenilor şi depopularea masivă a statului pe care îl conduc? Şi una, şi alta sunt încălcări grave ale legislaţiei în vigoare. Cine să le judece?

Ei nu aduc computerul în agricultură. Ei nu-l apără pe ţăran de robia sapei şi a inculturii, pentru a obţine roade mari la hectar (ca în SUA sau Germania). Fiindcă ei ştiu că poţi lichida prin Gulag, foamete organizată şi război tot surplusul de guri flămânde. Aşa Lenin, Troţki şi Stalin au ucis zeci de milioane de oameni în fosta URSS. Un milion dintre aceştia au fost nimiciţi şi în Basarabia cea românească după 28 iunie 1940. Un alt milion au fost alungaţi peste hotare de guvernarea comunistă şi aliaţii ei în ultimii zece ani. Pe cine, aşadar, să condamnăm – măcar moral – pentru foametea din RM, stat cu un uriaş potenţial agrar? După opinia noastră, pe cei care învârt minţile oamenilor cu primejdia limbii române, istoriei românilor şi a „războiului permanent”, pe care, adicătelea, România îl duce împotriva RM. Sutele de mii de bătrâni şi copii bolnavi, subalimentaţi, privaţi de educaţie, părăsiţi în satele pustii ale RM sunt dovadă în justiţie a crimei lor împotriva cetăţenilor. Dar pentru a scăpa de acest coşmar avem nevoie de limba noastră cea română, ca limbă de stat. Nu de lupta lor de clasă, ca ideologie de stat.

www.voceabasarabiei.com

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ