Tudor Deliu(parlamentar moldovean): Unirea rămâne cea mai potrivită cale pentru renașterea Moldovei

0
325

Parlamentarul moldovean Tudor Deliu din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova consideră că unirea rămâne cea mai potrivita cale pentru dezvoltarea Moldovei potrivit unui interviu luat de agenția națională de presă Moldpres.

Întrebare: După declararea independenței, Republica Moldova a putut urma trei căi de dezvoltare: independentă, unionistă, ori strîns dependentă de CSI (mai nou, Uniunea Euroasiatică). Dacă am lua-o azi de la capăt, ce cale ați alege?

Răspuns: După declararea independenții Moldova, se pare că, a devenit liberă dar nu și „slobodă”. Prezența armatei unui stat străin pe teritoriul republicii, știrbește din independență. Cît privește căile de dezvoltare, am ratat la sfîrșitul anilor 80 începutul anilor 90 unirea cu ţara-mamă, iar acum e mai greu de realizat, dar, rămîne, totuși, cea mai potrivita cale pentru renașterea noastră.

Întrebare: Ce viitor vedeți pentru R. Moldova?

Răspuns: Viitorul Republicii Moldova, indiscutabil, este alături de țările din Uniunea Europeană. Nu avem nimic cu slavii, frații noștri romani (România, Franța, Spania, Italia etc.) sînt acolo. Ei ne așteaptă. Dar noi avem încă mult de muncit și nu prin vorbe ci prin fapte concrete.

Mă vreau intr-o țară cu oameni marcanți,

Cînd nu te mai mușcă și nu te trădează,

Cînd ziua de luni, e luni pînă marți

Și cu siguranță că miercuri urmează…

Felicitări, Moldova! Înainte spre Europa!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ