Turiştii care circulă pe traseul turistic vinicol până în România ar putea să vizitele pentru o zi-două şi R.Moldova

0
61

Turiştii străini care circulă pe traseul turistic vinicol până în România ar putea să vizitele pentru o zi-două şi R. Moldova, dacă aceasta va fi inclusă în circuitul turistic european „Drumul Vinului”. Negocieri în acest sens au purtat reprezentanţii unei delegaţii a R. Moldova la târgul internaţional de turism ITB-2007, desfăşurat, recent, la Berlin.

Conform preşedintelui Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Nicolae Platon, R. Moldova are multe şanse de a fi inclusă în circuitele turistice odată cu abolirea regimului de vize pentru cetăţenii europeni. Includerea R. Moldova în acest traseu depinde de interesul marilor companii faţă de Moldova, fiindcă “Drumul Vinului” este un traseu turistic în ţările cu tradiţii în vinificaţie şi este organizat de marile companii turistice din Europa.

Platon susţine că la târgul din Berlin delegaţia din R. Moldova a fost contactată de mai multe companii mari în eventualitatea stabilirii unor relaţii speciale. “Planet Travel”, una din primele companii turistice mari din Europa, s-a arătat dispusă să includă R. Moldova în circuitele sale turistice.

Târgul turistic de la Berlin s-a desfăşurat în perioada 7-11 martie şi a întrunit 12,3 mii de companii din 184 de ţări. Expoziţia a fost vizitată de peste 177 mii persoane. R. Moldova a participat cu un stand comun, la care au fost prezentate companiile Leogrand Hotel & Convention Center, Solei-Turism, Arcodesinc, Trapeza-Tur, Simexim-Tur.

http://www.info-prim.md/?x=&y=7181

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ