TVR 1 a pierdut la Curtea de Apel din Chişinău

0
52

TVR1
Postul românesc de televiziune TVR 1 a pierdut la Curtea de Apel din Chişinău procesul declanşat împotriva Consiliului Coordonator al Audiovizualului în urma pierderii frecvenţei.
TVR va face recurs la Curtea Supremă de Justiţie şi se declară gata să se adreseze CEDO în lunile următoare, dacă va pierde procesul.

Reprezentanta Societăţii Române de Televiziune în proces, avocata, Janeta Hanganu spune că „în 20 de zile, în mod normal, domnul judecător trebuie să ne prezinte hotărârea motivată, pentru ca noi să avem ulterior termen ca să depunem un recurs motivat la Curtea Supremă de Justiţie.”

„În mod obişnuit, un asemenea recurs se examinează în termen de o lună cel puţin. Adică următoarea şedinţă nu cred că o vom avea mai devreme de o lună, două luni poate chiar”, mai spune doamna Hanganu.

TVR 1 cere anularea deciziilor CCA privind retragerea frecvenţei şi licenţei de emisie pe teritoriul Republicii Moldova.

Retransmiterea TVR 1 a fost sistată la sfârşitul lunii septembrie anul trecut pe motiv că nu s-a reuşit încheierea unui nou contract cu Societatea Română de Televiziune, iar cel vechi expirase pe 15 iunie 2007.

Singurele posturi de televiziune care mai beneficiază de frecvenţă naţională sunt Moldova 1 şi postul rusesc ORT.

http://www.bbc.co.uk/romanian/moldova/story/2008/03/080318_tvr_proces.shtml

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ