România alocă un buget de 5 milioane de lei pentru TVR Moldova, in anul 2015

0
99

Bugetul Societății Române de Radiodifuziune a fost suplimentat cu 5 milioane de lei (cca. 400.000 de euro) pentru anul 2015, banii suplimentari fiind destinați studioului TVR Moldova.

Sursă foto: stiri.tvr.ro

“În 2015 nu s-a alocat nimic pentru TVR Moldova, care este un proiect al Guvernului, un proiect al Ministerului Afacerilor Externe şi trebuie să vă spun că mai mulţi membri din Consiliul de Administraţie şi din Comitetul Director am fost în acest week-end la Chişinău, unde am deschis filiala TVR Moldova şi ne gândim, cu îngrijorare, că la anul nu vom avea bani. Am cerut pentru TVR Moldova o sumă de 7.271.842 de lei şi sperăm să găsim înţelegerea dumneavoastră”, a spus președintele SRTV Stelian Tănase, prezent la ședința Comisiilor reunite pentru cultură din Parlament, potrivit Mediafax.

Proiectul inițial de buget nu conținea și această suplimentare, una dintre comisii  a propus un amendament de suplimentare cu 5 milioane a bugetului, care a fost aprobat în unanimitate de membrii comisiilor reunite pentru cultură din Parlamentul României.

„Dacă nu se alocă aceşti bani, va trebui găsită o altă sursă de finanţare, respectiv banii proprii, dar, dată fiind situaţia financiară pe care o avem, vom fi obligaţi să folosim banii doar pentru Bucureşti şi studiourile teritoriale, în Republica Moldova, mă gândesc că ar trebui să închidem”, a spus directorul economic la TVR, Camelia Pătru, referitor la posibilitatea ca suplimentarea să nu fie votată și în Parlament.

Sursa: InfoPrut

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ