Ucraina sprijina orice actiuni de combatere a contrabandei din TransnistriaUcraina sprijina orice actiuni de combatere a contrabandei din Transnistria

0
43

Ucraina
Ucraina saluta orice actiuni pentru contracararea contrabandei din Transnistria, chiar daca acestea implica pierderi economice pentru regiunea Odesa, a declarat ministrul ucrainean de Externe, Arseni Iateniuk, intr-o conferinta de presa de la finalul reuniunii Consiliului Consultativ al Misiunii Uniunii Europene de asistenta la granita moldo-ucraineana (EUBAM), care a avut loc la Odesa.

Agentia INFOTAG transmite cu referire la presa ucraineana ca oficialul a subliniat ca, „asa cum Transnistria ramine o „gaura neagra”, noile reguli vamale pentru importurile transnistrene, care se instituie pe 1 iulie, se incadreaza in interesele nationale ale Ucrainei”.

Ministrul a apreciat drept eficienta activitatea EUBAM, subliniind ca, cantitatile de contrabanda inregistrate sint destul de mici. Referindu-se la reglementarea transnistreana, reprezentantul Kievului a spus ca „Ucraina nu poate tolera prezenta trupelor straine (ruse – nota I.) alaturi de teritoriul sau si ramine adepta integritatii teritoriale a Republicii Moldova”. „Rezolvarea cit mai grabnica a acestei probleme va deschide perspectivele pentru reglementarea transnistreana, in timpul apropiat”, a estimat seful diplomatiei ucrainene.

INFOTAG precizeaza: Pe 1 iulie, R.Moldova va elibera certificate de export agentilor economici transnistreni numai cu conditia ca importurile de materii prime si materiale pentru productie, pe care le vor efectua acestia, sa fie controlate.

http://www.azi.md/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ