UE a aprobat o finantare de 100 mil. euro pentru Republica Moldova

0
98
  1. UE a aprobat o finantare de 100 mil. euro pentru Republica Moldova

Consiliul Uniunii Europene a aprobat joi, 15 iunie, un acord cu Parlamentul European privind asistenta macrofinanciara de 100 de milioane de euro acordata Republicii Moldova, transmite Radio Chisinau.

Potrivit unui comunicat al Consiliului, acordarea asistentei este prevazuta in baza unui acord la care au ajuns presedintii si reprezentantii Parlamentului European la 6 iunie 2017.

Din suma totala, 60 de milioane de euro reprezinta imprumuturi, iar 40 de milioane subventii.

http://www.hotnews.ro/stiri-international-21821500-aprobat-finantare-100-mil-euro-pentru-republica-moldova.htm

 

  1. 128 de ani de la trecerea în eternitate a lui Eminescu// Zeci de oameni au depus flori la bustul poetului

Omagiul adus lui Eminescu a strâns laolată simpli chișinăueni, actori și alți oameni de cultură, dar și politicieni. Unii dintre participanți au vorbit cu lacrimi în ochi despre Eminescu, având în piept cocarde cu trocolorul în cinstea marelui poet.

Oamenii spun că poezia lui Mihai Eminescu este mereu actuală, iar neamul românesc va dăinui veşnic prin creațiile sale. „Mihai Eminescu este poetul nemuririi, este poetul care va dăinui în inimile noastre prin patriotismul său. Suntem români şi punctum, spunea marele Eminescu. Nimeni nu va putea nega acest lucru, iar atâta timp cât creaţia lui Eminescu va fi vie în inimile noastre, neamul nostru românesc va prospera”, a declarat Vlad Bileţchi, preşedintele Asociaţiei „UNIREA – ODIP”.

https://libertv.md/actualitati/128-de-ani-de-la-trecerea-in-eternitate-a-lui-eminescu-zeci-de-oameni-au-depus-flori-la-bustul-poetului

 

  1. România și Rep. Moldova, partenere în proiectul RED-Alert de combatere a propagandei teroriste

Siveco România, unul dintre cei mai mari furnizori de software și servicii de IT de pe piața locală, va coordona un proiect de cercetare și inovare – RED-Alert – finanțat de Comisia Europeană cu 5 milioane de euro, pentru combaterea propagandei teroriste din mediul online.

http://infoprut.ro/47470-romania-si-rep-moldova-partenere-proiectul-red-alert-de-combatere-propagandei-teroriste.html

 

  1. (STUDIU) Toate regiunile Republicii Moldova sunt de circa 4 ori mai subdezvoltate decât Chișinăul

Toate regiunile Republicii Moldova sunt de 4-4,5 ori mai subdezvoltate decât Municipiul Chișinău. La nivel regional PIB-ul pe cap de locuitor ajustat la paritatea puterii de cumpărare este mic. Astfel, în municipiul Chișinău puterea de cumpărare este 4,2 dolari regiunea de nord – 3,3 dolari, UTA Găgăuzia – 2,8 dolari, regiunea de sud – 2,7 dolari, iar în regiunea centru puterea de cumpărare este de 2,5 dolari.

http://independent.md/studiu-toate-regiunile-republicii-moldova-sunt-de-circa-4-ori-mai-subdezvoltate-decat-chisinaul/

 

  1. Expert, despre unde s-ar refugia moldovenii în caz de un război pe teritoriul Republici Moldova

În contextul războaielor din lume, tot mai multe persoane își lasă țara de origine și își caută un alt loc mai bun de trai, unde este pace. Despre aceasta a vorbit șeful Biroului Național al Agenției ONU pentru Refugiați, Traian Țurcanu în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

În opinia acestuia, cele mai bune locuri de refugiu pentru moldoveni ar fi România și UE.

http://unimedia.info/stiri/video-expert–despre-unde-s-ar-refugia-moldovenii-in-caz-de-un-razboi-pe-teritoriul-republici-moldova-134815.html

 

  1. START CELEI MAI MARI CARAVANE A UNIRII DINCOLO DE PRUT, ÎN BASARABIA

Asociația Obștească „UNIREA – ODIP” dă startul celei mai mari campanii de informare cu privire la Unirea Republicii Moldova cu România, transmite Romanian Global News.

Dacă în luna iunie, campania s-a desfășurat în Chișinău, atunci toată luna iulie, tinerii de la ODIP vor vorbi cu oamenii din localitățile Republicii Moldova.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/asociatii–ambasade/25020-2017-06-15-10-32-45.html?jjj=1497557795934

 

  1. Dodon acuză SUA că şi-ar dori ca Transnistria să obţină independenţa pentru a pune frontiera NATO pe Nistru: Ca să se apropie de Rusia

Igor Dodon a vorbit în cadrul unei emisiuni la NTV-Moldova marţi, 13 iunie, despre actorii politici cărora le-ar fi convenabil ca Transnistria să obţină independenţa. Preşedintele a tras concluzia că cei interesaţi ca Republica Moldova să renunţe la malul stâng al Nistrului sunt americanii şi Occidentul, România, dar şi unele forţe politice de la Tiraspol.

http://adevarul.ro/moldova/politica/dodon-acuza-sua-si-ar-dori-transnsitria-obtina-independenta-pune-frontiera-nato-nistru-apropie-rusia-1_594072c95ab6550cb81e2e8a/index.html

 

  1. Cupa Națională de Fotbal a Studenților Basarabeni din România, la Baza 2 UPT

OSB Timișoara organizează în perioada 17-18 iunie Cupa Națională de Fotbal a Studenților Basarabeni din România. Evenimentul se va desfășura la Baza 2 a Universității Politehnica Timișoara și va aduna șase echipe de studenți basarabeni din toată țara, fiecare echipă se va afirma printr-o denumire originală, uniformă și slogan.

http://sporttim.ro/fotbal/cupa-nationala-de-fotbal-a-studentilor-basarabeni-din-romania

 

  1. TVR Moldova, o televiziune în sprijinul populației din Republica Moldova

TVR MOLDOVA este canalul Societăţii Române de Televiziune destinat populației din Republica Moldova, lansat la data de 1 decembrie 2013, de Ziua Națională a României. Canalul transmite 24 de ore din 24, în timp real, imaginea societăţii sub toate faţetele ei, fiind mesagerul culturii şi tradiţiilor româneşti autentice.

http://infoprut.ro/47468-tvr-moldova-o-televiziune-sprijinul-populatiei-din-republica-moldova.html

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ