UE susține Republica Moldova în procesul reformării sistemului vamal

0
161

Pirkka Tapiola, șeful Delegației UE în Moldova, a apreciat progresul înregistrat de către Serviciul Vamal, îndeosebi în ceea ce privește cifra încasărilor la bugetul de stat care a crescut. Cele două părți continuă dialogul asupra îmbunătățirii sistemelor de la frontierele Republicii Moldova.

Într-un comunicat de presă remis Serviciului Vamal se arată că şeful Delegaţiei UE a apreciat şi reabilitarea accelerată a mai multor domenii vulnerabile care îngreunau buna funcţionare a sistemului, transmite IPN. Tapiola a mai punctat și nevoia măriri salarilor colaboratorilor vamali care, din cauza lefelor mici, sunt tentați mai ușor să comită ilegalități.

„Reformele Serviciului Vamal sunt orientate preponderent spre asigurarea securităţii economice a statului, care poate fi efectuată doar printr-o colectare integrală a drepturilor de import, promovarea integrităţii profesionale şi a transparenţei în procesele decizionale şi operaţionale” a declarat Vitalie Vrabie, Șeful Serviciului Vamal, care a exprimat și mulțumiri către reprezentații UE pentru sprijinul continuu acordat Republicii Moldova pe partea de îmbunătățire a infrastructurii.

În cadrul întrevederii, părţile au discutat şi despre reforma din domeniul managementului personalului. Aceasta presupune optimizarea structurilor centrale şi regionale, inclusiv prin reducerea funcţiilor administrative şi redistribuirea responsabilităţilor.

Sursa: timpul.md

Sursa foto: ziarulantional.md

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ