Un avocat solicită Parlamentului iniţierea procedurii de demitere a preşedintelui Vladimir Voronin.

0
63

Avocatul moldovean Veaceslav Turcan solicita Parlamentului initierea procedurii de demitere a lui Vladimir Voronin din functia de presedinte al Republicii Moldova, transmite DECA-press. In acest sens, avocatul, a expediat o adresare catre presedintele Parlamentului, Marian Lupu, fractiunilor parlamentare si deputatilor independenti.

Necesitatea demiterii presedintelui Vladimir Voronin este explicata de catre Veaceslav Turcan prin faptul ca seful statului „se face culpabil de comiterea faptei si incriminate de articolul 303 Cod Penal al Republicii Moldova „Amestecul in infaptuirea justitiei si in urmarirea penala”.

„Nu este firesc ca un sef de stat sa se implice in sistemul judecatoresc. Pe parcursul examinarii cauzei penale a clientului meu, Iaroslav Sarupici, judecatorul instantei a spus in cateva randuri ca acest dosar „se afla la controlul presedintelui” si ca el este „chemat sa raporteze despre mersul examinarii cauzei penale”, a declarat Turcan.

Avocatul a declarat pentru Agentia DECA-press ca pana la finele saptamanii curente, asteapta un raspuns de la organul legislativ privind masurile intreprinse in sensul initierii procedurii de demitere a lui Vladimir Voronin.

Potrivit prevederilor articolului 89 din Constitutia Republicii Moldova in cazul savarsirii unor fapte prin care incalca prevederile Constitutiei, presedintele poate fi demis de Parlament cu votul a doua treimi din numarul deputatilor alesi. Acelasi document prevede ca propunerea de demitere poate fi initiata de cel putin o treime din deputati si se aduce neintarziat la cunostinta presedintelui. Acesta poate da Parlamentului si Curtii Constitutionale explicatii cu privire la faptele ce i se imputa.

Sursa: Deca-press

NICIUN COMENTARIU

 1. voronin este un pupincurist al rusilor.tine mortis ca basarabia sa nu se
  unesca cu patria mama romania.
  de ce moldovenii nu il dau jos?
  in popor sta puterea.
  basarabeni tine minte-romanii vor sa se uneasca cu voi,nu credeti ce spun
  politicienii romani sau moldoveni.
  romania mare

LĂSAȚI UN MESAJ