Un basarabean lanseaza la Bucuresti primul post TV on-line romanesc

0
42

Vineri, la Bucuresti, va avea loc lansarea oficiala a primului post on-line romanesc de inalta rezolutie LiberTV.ro. Proiectul ii apartine basarabeanului Florin Braghis (de la „Planeta Moldova”) si este derulat cu ajutorul logistic si financiar al clujeanului Remus Munteanu.
Potrivit presei romanesti, cei care s-au saturat de programele televiziunilor clasice si vor sa-si aleaga singuri emisiunile pe care sa le vada vor avea la dispozitie de acum inainte LiberTV.ro, prima televiziune on-line cu transmisie cu rezolutie de inalta calitate pe tot ecranul calculatorului din Romania.

Postul va fi lansat oficial vineri, la TIFF. LiberTV.ro se pozitioneaza ca o televiziune de nisa orientata spre documentare, filme romanesti si straine de scurt si lungmetraj, animatie, videoclipuri, sitcomuri si emisie de 24 de ore din 24. „Practic, este un player, o aplicatie care se descarca si se instaleaza gratuit de pe site-ul nostru pe computerul utilizatorului”, explica Remus Munteanu, asociat si managing partner la LiberTV.ro.

Pana in prezent, cei doi asociati au investit 50 mii de euro in proiect, urmand a mai investi inca pe atata in promovare. Pentru a-si asigura veniturile, in afara publicitatii clasice, LiberTV va dezvolta un sistem de distributie pay-per-view pentru un anumit segment de emisiuni, spre exemplu documentare.

Alte surse de venit ar putea veni din francizarea platformei pentru diferite companii sau plata unui abonament pe sectiunea Premium pentru vizionarea filmelor fara publicitate. „Un astfel de post are multe avantaje: accesibilitate nelimitata geografic, lipsa cenzurii, gratuitate, publicitate foarte bine tintita (chiar la nivel de cartier), feedback instantaneu din partea audientei, posibilitatea alegerii programelor”, adauga Remus Munteanu.

Autorul proiectului, Florin Braghis, este binecunoscut pe ambele maluri ale Prutului datorita altui proiect al sau de popularitate – „Planeta Moldova”. Acesta este un grup umoristic format in Romania si compus din Mitos Micleusanu si Florin Braghis, cetateni ai R. Moldova. Grupul este cunoscut pentru ironia si sarcasmul sau, cat si pentru scenetele, animatiile si muzica in care se foloseste o limba moldoveneasca rusificata. Grupul a inceput cu un sit adresat moldovenilor, dar a avut succes mai ales in Romania. In 2004, un CD cu scenete, intitulat „Planeta Moldova”, a fost lansat la casa de discuri Roton din Romania, iar in 2005, un film de scurt-metraj, denumit „Teritoriu”.

In sezonul martie-mai 2006, grupul a prezentat un serial de comedie pe TVR2. Serialul era compus din scenete umoristice, filmate pe un fundal desenat cu inserturi de animatie.

Din 23 septembrie 2006, pe TVR2, „Planeta Moldova” prezinta „Planeta Romania”, in fiecare vineri, la 22:30. Emisiunea este o conversatie intre cei doi membri ai trupei pe orice tema – discutii filosofice, sofiste, absurde, care deseori se transforma in animatie.

http://www.info-prim.md/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ