Un deputat din opozitie acuza guvernarea de lobbysm in favoarea „reprezentantilor Familiei”

0
79

Actiunile guvernarii in domeniile viti-vinicol, farmaceutic si cel al patentei de intreprinzator, nu sunt intamplatoare, ci bine gandite si la fel de bine organizate, cu implicarea Guvernului, a fractiunii parlamentare majoritare si a satelitilor sai din Legislativ, a declarat luni, 5 martie, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele Partidului Democratiei Sociale (PDS) Dumitru Braghis.

Potrivit lui, aceste actiuni au scopul de a elimina de pe piata un numar considerabil de agenti economici, in favoarea „reprezentantilor Familiei” sau ai cercurilor apropiate guvernantilor, si pentru a le crea conditii prielnice pentru a-si dezvolta businessul, fara a tine cont de majoritatea cetatenilor R. Moldova.

In acest context, deputatul a mentionat decizia Guvernului de a interzice exportul de vinuri in vrac, care a pus pe butuci practic toate fabricile de vinuri. Aceeasi decizie a determinat autoritatile belaruse sa recomande agentilor economici sa renunte la importul de productie vinicola moldoveneasca imbuteliata, ceea ce, in conditiile suspendarii exporturilor catre Federatia Rusa, inseamna stoparea definitiva a exporturilor de vinuri moldovenesti, falimentarea fabricilor de vinuri si a intreprinderilor si gospodariilor de producere a strugurilor. Scopul acestor actiuni este de a ieftini fabricile de vinuri si terenurile plantate cu vii, pentru ca acestea sa fie procurate ulterior, la preturi derizorii, de anumite persoane, sustine Braghis.

Liderul PDS sustine ca situatia este similara si in alte sectoare ale economiei nationale. Interzicerea activitatii in baza patentei de intreprinzator urmareste scopul de a face loc pe piata marilor oligarhi, proprietari de supermarketuri. Sunt constranse in activitatea sa farmaciile mici de familie, facandu-se lobbysm in favoarea unor retele care apartin persoanelor din anturajul Guvernarii, a mai declarat sursa citata.

Dumitru Braghis a cerut guvernarii sa renunte la actiunile care, potrivit lui, pun in pericol securitatea economica a RM.

sursa:http://www.azi.md/news?ID=43461

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ