Un fost comunist va vota cu zel Unirea cu România

0
110
  1. Artur Reșetnicov susține Unirea? Inițiativa liberalilor privind Ziua Unirii a trecut de o Comisie parlamentară

Datorită deputatului democrat Artur Reșetincov, inițiativa liberalilor prin care ziua de 27 martie să fie declarată Ziua Unirii Basarabiei cu România, dar și sărbătoare națională, a trecut de Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică.

Proiectul a trecut de comisie, deoarece fostul deputat comunist s-a abținut de la vot.

http://independent.md/artur-resetnicov-sustine-unirea-initiativa-liberalilor-privind-ziua-unirii-trecut-de-o-comisie-parlamentara/

 

  1. PCRM: Un fost comunist va vota cu zel Unirea cu România

În replică, Reșetnicov le-a atras atenția comuniștilor că istoria nu se poate schimba.

Atât politicienii cât și întreaga societate demult ar trebui să coboare de pe aceste baricade artificiale, în care o parte sunt numiți români, o parte moldoveni. Asta ține de propriile convinderi ale fiecărui cetățean, iar politicienii ar trebui să deie primii exemplu de corectitudine și onestitate. Istoria nu poate fi schimbată și istoria este percepută de fiecare om în modul în care o asimilează și o înțelege. De aceea, unica recomandare pentru PCRM este să se uite foarte atent în calendar pentru că acum nu suntem în 1917, dar în 2017”, a comentat Artur Reșetnicov pentru Deschide.MD.

http://infoprut.ro/46914-pcrm-un-fost-comunist-va-vota-cu-zel-unirea-cu-romania.html

 

  1. România a pledat cauza basarabenilor la reuniunea Grupului pentru Acțiunea Europeană a R. Moldova, desfășurată la Luxembourg

Un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe de la București arată că discuţiile de la Luxembourg s-au concentrat asupra analizării modalităților de susținere în plan politic şi sectorial a Republicii Moldova în ceea ce priveşte procesul de reforme şi agenda europeană. Participanții au salutat eforturile depuse de Guvernul și Parlamentul Republicii Moldova pe calea integrării europene.

„Nu trebuie să uităm că principalii beneficiari ai parcursului european al Republicii Moldova sunt cetățenii săi”, a declarat în cursul reuniunii șeful diplomației române.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/politic/24453-2017-04-05-10-36-15.html

 

  1. Peluza Nord va reprezenta Vasluiul la Cupa Unirii de la Chisinãu

Vasluiul va fi reprezentat la Chisinãu de suporterii de la Peluza Nord Vaslui. Echipele înscrise pânã acum la turneu sunt Republica Nisporeni, Peluza Nord Vaslui, Noua Legiune, Adjud, Tinerii Moldovei, Liga Suporterilor Stegari, Oradea Mare, Peluza Sud Petrosani, Basarabia 1918, Ultras Galati, Plutonul Rapidistilor Basarabeni, Uniti Sub Tricolor, Clubul Studentilor Liberali, Bistrita, Ultras Zimbru, Peluza Nord Iasi. Scopul turneului vizeazã initierea tinerilor cu viziuni patriotice în procesul reunirii celor douã state românesti si implicarea activã a acestora în orice actiune menitã sã grãbeascã realizarea acestui deziderat.

http://www.vremeanoua.ro/peluza-nord-va-reprezenta-vasluiul-la-cupa-unirii-de-la-chisinau

 

  1. Un război informaţional câştigat? Miturile fondatoare ale Republicii Moldova – managementul percepţiei

http://adevarul.ro/moldova/politica/un-razboi-informational-castigati-miturile-fondatoare-republicii-moldova-managementul-perceptiei-1_58e4bdd75ab6550cb8fb73ef/index.htmlPentru că, de fapt, moldovenii au o limbă (limba română), au un teritoriu (parte din Moldova românească), au şi o naţiune (naţiunea română), au şi simboluri naţionale (cele româneşti), au şi o economie în care se pot integra (a 16-a cea mai mare economie europeană), au şi un proiect politic gata realizat (integrarea în NATO şi UE – aderarea la blocul transatlantic)! Singurul lucru care lipseşte poporului dintre Prut şi Nistru este cel împotriva căruia este organizată operaţiunea de marketing şi propagandă „Republica Moldova”; acel lucru este, simplu spus, reunirea cu România!

http://adevarul.ro/moldova/politica/un-razboi-informational-castigati-miturile-fondatoare-republicii-moldova-managementul-perceptiei-1_58e4bdd75ab6550cb8fb73ef/index.html

 

  1. Mihai Ghimpu: „E şef de stat, dar umblă cu idei de felul acesta, de a amăgi oamenii că se gândeşte la ei”

Liberalii moldoveni intenţionează să-l demită pe preşedintele ţării, Igor Dodon. PL consideră că decretul președintelui Republicii Moldova privind declararea unui referendum național este unul neconstituțional și, după ce au depus la Curtea Constituțională o contestație în acest sens, cred că Înalta Curte le va da dreptate. Partidul Liberal nu susține nici inițiativa PD privind introducerea votului uninominal. Despre aceasta a declarat liderul PL, Mihai Ghimpu, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

http://www.europalibera.org/a/28409716.html

 

  1. Cât de mare e lovitura dată de Chişinău? Experţi: Nu e exclusă revenirea la curentul din Transnistria

Guvernul de la Chişinău a anunţat că renunţă la importurile de energie electrică din teritoriul transnistrian. Centrala de la Cuciurgan ar rămâne astfel fără cel mai important client al său, iar regimul separatist de la Tiraspol fără principala sursă de valută forte, în condiţiile în care Republica Moldova achita anual facturi de peste 100 de milioane de dolari. Cu privire la un asemenea scenariu, autorităţile separatiste au dat de mai multă vreme semne de nervozitate. Dar care este, în profunzime, situaţia?

http://www.digi24.ro/stiri/externe/moldova/cat-de-mare-e-lovitura-data-tiraspolului-de-chisinau-experti-nu-e-exclusa-revenirea-la-importurile-de-curent-din-transnistria-700837

 

  1. Un primar din Suceava, model pentru edilii din Rep. Moldova. Înfrățire pentru dezvoltare

Primarul comunei Cornu Luncii din județul Suceava, Gheorghe Fron, a devenit model și pentru primarii din Republica Moldova, care, prezenți la Cornu Luncii pentru a se înfrăți cu această localitate, au rămas impresionați de modul în care se face administrație în dreapta Prutului.

http://infoprut.ro/46908-un-primar-din-suceava-model-pentru-edilii-din-rep-moldova-infratire-pentru-dezvoltare.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ