Un grup de copii din Republica Moldova, în vizită la Muzeul Municipal

0
87
  1. Un grup de copii din Republica Moldova, în vizită la Muzeul Municipal

Mai mulți copii din Republica Moldova au mers să viziteze Muzeul Municipal din Iași. Ei au fost atrași în primul rând de costumele dacilor și de capul de lup.

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/videofoto-un-grup-de-copii-din-republica-moldova-in-vizita-la-muzeul-municipal–162732.html

 

  1. Andrian Candu: „Modificarea sistemului de vot va avea loc în pofida avizului critic al Comisiei de la Veneția”

Proiectul de lege privind modificarea sistemului electoral al Republicii Moldova va fi votat și implementat, în pofida avizului critic și recomandărilor Comisiei de la Veneția. Experții nu ar fi condiționat în niciun fel Moldova să renunțe la modificarea sistemului electoral. Declarația a fost făcută astăzi, de către președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul unei conferințe de presă.

http://unimedia.info/stiri/video-andrian-candu-modificarea-sistemului-de-vot-va-avea-loc-in-pofida-avizului-critic-al-comisiei-de-la-venetia-134883.html

 

  1. PAS: Ignorarea avizului Comisiei de la Veneţia implică riscul derapării de la parcusul european

Membrii Partidului Acţiune şi Solidaritate susţin că opinia Comisiei de la Veneţia pe marginea schimbării sistemului electoral în Republica Moldova este una critică, iar acest lucru înseamnă că proiectul promovat de Partidul Democrat şi de Igor Dodon nu respectă standardele şi principiile minime necesare modificării sistemului electoral.

http://adevarul.ro/moldova/politica/pas-ignorarea-avizului-comisiei-venetia-implica-riscul-deraparii-parcusul-european-1_5945010a5ab6550cb839fe28/index.html

 

  1. ”Limba noastră” a împlinit 100 de ani

Astăzi, 17 iunie, se împlinesc exact 100 de ani din ziua în care Alexei Mateevici a scris nemuritoarea-i poezie ”Limba noastră”, veșnicul și neîntrecutul imn al limbii române.

https://www.expresul.md/2017/06/17/limba-noastra-implinit-100-de-ani/

 

  1. PSRM se expune împotriva reformei administrativ-teritoriale, propusă de Guvernul Filip

Guvernul Pavel Filip insistă pe reforma administrativă, care presupune lichidarea mai multor localităţi ale Moldovei şi formarea, în locul actualelor 32 de raioane, a 9 regiuni mari. Această reformă înseamnă revenirea la „judeţe”, care au existat în Moldova în perioada 1998-2003, lucru pe care PSRM nu vrea să îl accepte.

http://independent.md/psrm-se-expune-impotriva-reformei-administrativ-teritoriale-propusa-de-guvernul-filip/

 

  1. Cunoaște-ți țara. Trei destinații unice din Nisporeni

Moldova continuă să ne surprindă mereu cu locuri frumoase și unice. De data aceasta albasat.md prezintă trei locuri speciale din Nisporeni care surprind prin unicitatea lor.

https://diez.md/2017/06/17/videocunoaste-ti-tara-trei-destinatii-unice-din-nisporeni/

 

  1. Expoziție documentară la București: „Două zile cât un veac: 28 iunie 1940 – 22 iunie 1941”

O expoziție documentară inedită pe marginea anexării de către Uniunea Sovietică a Basarabiei, Nordului Bucovinei şi Ţinutului Herţa, din 28 iunie 1940, și a ordinului din partea generalului Ion Antonescu către Armata Română, de a trece Prutul, din 22 iunie 1941, va fi vernisată joi, ora 18:00, la Clubul Țăranului din București.

http://infoprut.ro/47485-expozitie-documentara-la-bucuresti-doua-zile-cat-un-veac-28-iunie-1940-22-iunie-1941.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ