Un nou monument dedicat celor deportați în Siberia

0
170
  1. La Haragâş fost inaugurat monumentul dedicat eroilor SMURD care şi-au pierdut viaţa în timpul misiunii

Un complex memorial a fost inaugurat astăzi la Haragâş, raionul Cantemir, acolo unde acum un an, un elicopter SMURD s-a prăbuşit, iar patru membri ai echipajului au murit. Complexul este constituit dintr-o pistă de decolare improvizată și o alee, care duce către placa comemorativă.

De dimineaţă, la locul tragediei a fost oficiată o slujbă de pomenire a victimelor, la care au participat preoţi din ţara noastră şi din România.

http://www.publika.md/la-haragas-fost-inaugurat-complexul-memorial-dedicat-eroilor-smurd-care-si-au-pierdut-viata-in-timpul-misiunii_2970776.html

 

  1. Diviziunea socialistă a muncii: Plahotniuc la butoane, Dodon, cu perdeaua de fum…

Să se reţină, în paranteză, formidabila mobilitate (unii ar spune duplicitate) a propagandei pro-ruse. Moscova este un susţinător discret, la nivel global, al Brexit-ului, deoarece perspectiva eventualei destrămări a Regatului Unit şi chiar a unei delimitări a UE de NATO este extrem de atrăgătoare. De la dispariţia Marii Britanii din Mediterana (prin eventuala plecare din Cipru şi Malta şi prin separarea Gibraltarului) şi până la posibilitatea unui altfel de acces în Oceanul Atlantic (prin probabila independenţă a Scoţiei), Brexit oferă Rusiei un foarte atrăgător câmp de posibilităţi. Totuşi, acolo unde interesele de propagandă o cer – adică în Republica Moldova – Brexit devine câh sau bau-bau.

http://adevarul.ro/moldova/politica/diviziunea-socialista-muncii-plahotniuc-butoane-dodon-perdeauade-fum-1_593301625ab6550cb8bf9341/index.html#

 

  1. Un nou monument dedicat celor deportați în Siberia

Tragediile prin care au trecut familii întregi de moldoveni, când au fost sculați din  somn la miez de noapte, încărcați în vagoane pentru vite și duși în Siberia de gheață, nu vor fi uitate niciodată. În satul Slobozia Hodorogea din comuna Bieşti, raionul Orhei a fost inaugurat, astăzi, un monument în memoria persoanelor care au avut să treacă prin această nedreptate istorică cruntă.

Precizăm că în perioada sovietică, regimul comunist a deportat în Siberia sute de mii de români care locuiau în spațiul dintre Prut și Nistru. Amintim că, un astfel de monument a fost dezvelit săptămâna trecută și  în satul Peresecina din raionul Orhei.

http://www.radionoroc.md/stiri/main/6727

 

  1. Pavel Filip a transmis un mesaj de condoleanţe omologului său, Theresa May, şi poporului britanic

Prim-ministrul Pavel Filip a transmis o scrisoare de condoleanţe premierului britanic, Theresa May, în care îşi exprimă solidaritatea faţă de poporul britanic, afectat de atacul terorist care a avut loc sâmbătă noapta la Londra.

În mesaj se menţionează că Republica Moldova este alături de poporul englez în aceste clipe de grea încercare.

http://www.publika.md/pavel-filip-a-transmis-un-mesaj-de-condoleante-omologului-sau-theresa-may-si-poporului-britanic_2970793.html

 

  1. Igor Dodon susţine, în Rusia, că Republica Moldova nu vrea să adere la UE în actuala situaţie

Republica Moldova nu vrea să adere la Uniunea Europeană în actuala situaţie, a afirmat, în Rusia, preşedintele Igor Dodon, un politician prorus, evocând criticile la adresa blocului comunitar, relatează site-ul agenţiei Reuters.

http://www.mediafax.ro/externe/igor-dodon-sustine-in-rusia-ca-republica-moldova-nu-vrea-sa-adere-la-ue-in-actuala-situatie-16398366

 

  1. O delegație din Republica Moldova, raionul Soroca se află în vizită la Buzău

În perioada 02-04 iunie 2017 o delegație din Republica Moldova, Consiliul Raional Soroca, efectuează o vizita de lucru în județul Buzău.

”Este intotdeauna o bucurie să primim vizita delegației Consiliului Raional Soroca din Republica Moldova!” spune președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, în mesajul de întâmpinare.

http://www.racnetulmunteniei.ro/o-delegatie-din-republica-moldova-raionul-soroca-se-afla-in-vizita-la-buzau/

 

  1. Republica Moldova: Un avion de pe ruta București-Chișinău a ieșit de pe pistă la aterizare

Un avion al companiei românești TAROM, de pe cursa RO207, a ieșit de pe pistă pe Aeroportul Internațional Chișinău, relatează portalul Deschide.md.

Potrivit reprezentanților aeroportului, nimeni nu a fost rănit în urma incidentului, dar avionul va avea nevoie de reparații.

https://www.agerpres.ro/externe/2017/06/04/republica-moldova-un-avion-de-pe-ruta-bucuresti-chisinau-a-iesit-de-pe-pista-la-aterizare-19-37-40

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ