Un proiect politic rusesc

0
75

 

EDITORIAL de Constantin Tănase – Timpul

Diversiunea cu „minoritatea moldovenească din România” dovedeşte că există, totuşi, un proiect politic moldovenesc, de origine rusească, gestionat de actuala coaliţie de guvernământ de la Chişinău. Potrivit lui se lucrează, simultan, pe două planuri. În plan intern, se orchestrează atacuri publice asupra elementului românesc şi se creează o atmosferă ostilă României, o stare de suspiciune, agresivitate, neîncredere şi ură faţă de România.

În plan extern, se lucrează la intoxicarea opiniei publice din România în scopul de a-i induce societăţii româneşti ideea că în Basarabia locuiesc nişte mutanţi, că R. Moldova este un spaţiu etnic şi cultural străin României – şi nu numai străin, dar profund ostil şi periculos! – şi că România, dacă doreşte să-şi rezolve propriile probleme, trebuie să se distanţeze de R. Moldova. Că lucrurile stau anume aşa, ne-o demonstrează reacţiile presei din România la vizita la Chişinău a „delegaţiei” „comunităţii moldoveneşti din România”.

Am urmărit cu atenţie reacţiile românilor simpli, expuse pe diferite forumuri. Nu poţi să nu constaţi cu tristeţe şi cu îngrijorare că diversiunea „prinde” la unii. Iată doar câteva reacţii. „Sunt îngrozit de invazia voastră (a moldovenilor din RM)“; „Voronin este opera voastră, l-aţi votat împreună cu familiile voastre. Acum cerşiţi vize pentru că am aderat la UE? De ce nu cereţi vize la fraţii voştri ruşi?”; „Şi Băsescu vroia să-i bage şi în UE chiar înainte ca să intre România”; „Are dreptate (Voronin). Moldovenii şi oltenii sunt o rasă de mârlani aparte. Cred că ţara ar trebui federalizată şi fiecare provincie să se întreţină cu fonduri proprii. Că destul Bucureştiul şi Ardealul îi ţin în spate pe beţivii ăştia. Adică uitaţi-vă la ştirile de la ora 5. Toate violurile de copii şi bunici se întâmplă în regiunile astea. Sărăcia cea mai mare tot aici se găseşte. Noroc că numărul de oltence fierbinţi şi curve moldovence este mare. Măcar aşa ajută şi ei PIB-ul”; „Bravo, Voroninule. Dă-le câte un bordei, cetăţenie moldovenească, ia-i şi spală-te pe cap cu ei. Vom suferi. O subită creştere a nivelului de trai şi civilizaţie”; „Ce le poţi cere, sunt moldoveni”; „Cât de frumoasă ar fi viaţa dacă Chişinăul ar îngloba şi moldovenii de aici în aşa fel ca să nici nu mai auzim de ei!”; „TOTI basarabenii precum Voronin sunt SLAVI ruşi. Atât şi nimic mai mult. N-au nimic în comun cu noi şi cu latinitatea noastră”.

Am citat cele mai decente şi cuminţi opinii. E adevărat, nu e un punct de vedere unanim, generalizat, dar sunt nişte opinii care se pot generaliza – seminţele aruncate odată şi odată încolţesc. Românii trebuie să ne urască – iată miza proiectului politic moldovenesc elaborat de ruşi. Nu am obsesia conjuraţiilor mondiale, dar în existenţa acestui proiect cred. Prea se leagă toate atât de uşor şi de bine în folosul ruşilor! Zic şi eu ca un forumist: Bravo, Voroninule! Aferim, bibicule, să ne trăieşti mulţi ani şi toţi în consens naţional şi în parteneriat cu cei dragi!

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ