Un sat din Rep. Moldova, nume noi de străzi pentru a marca Centenarul Marii Uniri

0
85
  1. Un sat din Rep. Moldova, nume noi de străzi pentru a marca Centenarul Marii Uniri

Satul Cojușna din raionul Strășeni continuă seria de acțiuni destinate marcării împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România și a Marii Uniri de la Alba Iulia. De data aceasta este vorba despre denumirea străzilor din localitate.

http://infoprut.ro/50226-un-sat-din-rep-moldova-nume-noi-de-strazi-pentru-marca-centenarul-marii-uniri.html

 

  1. Parlamentul European se arată îngrijorat de decizia recentă a instanței de judecată

Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European a dezbătut joi, 21 iunie, ultimele evoluţii din Republica Moldova, informează Radio Chişinău.

Preşedinţii şi raportorii comisiei denunţă derapajele de la standardele democratice în Republica Moldova şi solicită încetarea imediată a intervenţiei politicului în sistemul judiciar şi în desfăşurarea alegerilor.

https://10tv.md/2018/06/21/parlamentul-european-ingrijorat-denunta-derapajele-de-la-standardele-democratice-in-republica-moldova/

 

  1. Numărul moldovenilor care vor să lucreze în Rusia se reduce drastic

Remitențele, adică banii trimiși de moldovenii care muncesc în străinătate, au fost, de la apariția lor, un colac de salvare pentru economia moldovenească. Chiar dacă sunt folosiți mai mult pentru consum și aproape deloc pentru investiții, pomparea remitențelor spre Moldova rămâne o constantă. O noutate, însă, pe care a adus-o un raport recent al Băncii Naționale privind remiterilor este că transferurile din Rusia sunt în continuă scădere.

https://10tv.md/2018/06/21/numarul-moldovenilor-care-vor-sa-lucreze-in-rusia-se-reduce-drastic/

 

  1. Curtea de Apel a DECIS: Mandatul de primar al lui Andrei Năstase NU a fost VALIDAT

„Un proces al absurdului, este vorba de o crimă împotriva capitalei, democrației și Republicii Moldova”, a declarat Andrei Năstase după pronunțarea deciziei.

Curtea de Apel s-a pronunțat în legătură cu invalidarea alegerilor locale noi din Chișinău. Ieri, Andrei Năstase a constestat la Curtea de Apel decizia Judecătoriei Chișinău care nu a recunoscut legalitatea alegerilor locale noi din 3 iunie.

https://www.timpul.md/articol/ultima-ora—curtea-de-apel-a-decis-mandatul-de-primar-al-lui-andrei-nastase-nu-a-fost-validat—-video-132128.html

 

  1. PUN se alătură protestului de duminică. Șalaru:Nu a fost invalidat Năstase, a fost ucisă democrația!

„Astăzi nu a fost invalidat Andrei Năstase, astăzi a fost ucisă democrația tocmai cu arma cu care trebuia protejată: justiția”, afirmă președintele Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru. Acesta anticipă faptul că efectele acestei „decizii devastatoare” se vor resimți mult timp de aici înainte. Mai ales pe plan extern.

https://deschide.md/ro/stiri/politic/32836/PUN-se-al%C4%83tur%C4%83-protestului-de-duminic%C4%83-Anatol-%C8%98alaru-Ast%C4%83zi-nu-a-fost-invalidat-N%C4%83stase-a-fost-ucis%C4%83-democra%C8%9Bia!.htm

 

  1. Parva va găzdui tabere pentru elevii basarabeni. Oficiali de peste Prut, aşteptaţi la Hramul Mănăstirii, din 29 iunie

În perioada următoare, mai multe delegaţii din Republica Moldova sunt aşteptate să ajungă în comuna Parva, gazdă bună fiindu-le primarul Ioan Strugari, probabil unul dintre cei mai înflăcăraţi susţinători ai Unirii cu Basarabia. „După ce merge acolo, orice român se îndrăgosteşte de Basarabia şi de oamenii de acolo. Ai impresia că ai trăit cu ei o viaţă”, ne-a dezvăluit primarul Strugari motivaţia promovării acestor acţiuni.

http://rasunetul.ro/parva-va-gazdui-tabere-pentru-elevii-basarabeni-oficiali-de-peste-prut-asteptati-la-hramul

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ