Un site de hip-hop din Romania organizeaza un concurs pe tema campaniei "Basarabia pamant romanesc"

0
46

Siteul www.irefutabilnews.ro , site care promoveaza cultura hip-hop, a lansat recent un concurs inedit. Astfel, vizitatorii erau invitati sa trimita o opinie/creatie/articol propriu despre tema campaniei „Basarabia pamant romanesc”.

Din opiniile primite, au fost selectate 3, care concureaza pentru premii constand in produse promotionale ale campaniei.

Uitati cele 3 opinii:

  • Concurent 1

 

Quote:

Basarabia Pamant RomanescDe ce ar trebui sa fie Basarabia Pamant Romanesc?
Pe langa faptul ca avem in comun limba si istoria, mai avem in comun dorinta de a fi liberi.De ce nu e Basarabia Pamant romanesc?
Pentru ca nu vor conducatorii. Presedintele moldovean Vladimir Voronin, a acuzat Romania, cum ca: „cineva doreste sa urce Republica Moldova in „trenul“ sau, sa o duca in Europa, sa impuna cu de-a sila denumirea limbii materne”, iar cei din „Romania de Sud” nu vor sa piarda €35 000 000 000 pe ceva bun.

Ce parere au tinerii despre acest lucru?
Bucuresti: afise lipite, evenimente sustinute.
Basarabia: citez: „Eu sunt locuitor al Chisinaului. O eventuala unire ne-ar costa ceva bani. Mai mult, probabil, ne-ar face sa stagnam economic o perioada de timp. E ca si la medic, cand ai o problema grava de sanatate, trebuie sa platesti ceva pentru a te reabilita, dar fara demagogie: am o gramada de prieteni aici si toti suntem unionisti. E adevarat ca ne e frica sa iesim in strada, dar sper sa fie pana intr-o zi. Intelectualitatea moldoveneasca vrea unire, muncitorimea si taranii nu stiu ce vor.”

Ce inseamna aceste evenimente?
Nu stiu cati dintre oamenii prezenti la concertele de la Universitate stiu sau au stiut de ce se afla acolo, insa sunt convins ca multi au auzit cuvintele: BASARABIA PAMANT ROMANESC!

  • Concurent 2

 

Quote:

Basarabia Pamant Romanesc
Aceasta campanie isi propune sa uneasca doua lucruri, lucruri care n-au legatura cu pamanturile in sine si nici cu banii ci cu oamenii, romanii din Basarabia cu cei din Bucuresti.
De doi ani, de ziua limbii romane, “Noii Golani” impreuna cu “Asociatia Decembrie 1989” si Consiliul Mondial Roman organizeaza evenimente de sustinere a campaniei “Basarabia Pamant Romanesc” pe treptele Teatrului National Bucuresti. Zeci de trupe si sute, poate chiar mii de romani se implica in aceasta campanie.

 


Ar trebui sa stim istoria acestui loc ca san e raspundem la intrebarea de c ear fi Basarabia pamant romanesc, ar trebui sa fim oameni ca sa acceptam ce este al nostrum, oricat de sarac ar fi, dar mai ales ar trebui san e gandim ca in Basarabia sunt tineri ca noi, sunt batrani ca parintii, bunicii nostri care se lovesc in fiecare zi cu diverse probleme din aceasta cauza, respinsi si ignorati, cred ca aceste cuvinte ar trebui sa ne trezeasca la realitate.

  • Concurent 3

 

Quote:

Cred ca de-a lungul acestor ani multi au spus de ce este Basarabia o parte din Romania, de ce nu mai acceptam acest loc si ce am avea de castigat, respective pierdut, dar nimeni nu a vorbit de oamenii din basarabia, pentru care exista si aceasta campanie.
Noi, cei din capitala Romaniei, dar si alte orase mari si cunoscute stim ce inseamna sa fim respinsi, poate nu e acelasi sentiment pentru ca cei care ne-au respins de-al lungul anilor nu erau “fratii nostri”, dar simplu fapt ca nu esti acceptat cu ceea ce esti si ceea ce ai, te face intr-un fel sau altul sa te descurajezi.
Stim cat de greu le este oamenilor de acolo? NU, pentru ca nu ne intereseaza.
Stim cu ce probleme se confrunta romanii din Basarabia? NU, la fel, nun e-a interesat niciodata.
Nu cred ca cineva ar putea sa ajute Basarabia, dar putina atentie din partea noastra, sustinerea campaniei si respectarea istoriei ar ajuta mai mult decat ne-am putea gandi vreodata.

Puteti vota pana pe 2/3 decembrie pe:

http://www.irefutabilnews.ro/forum/showthread.php?t=865

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ