Un vis utopic

3
157

Ca un patriot al neamului meu, nu am dubii referitor la Unirea celor două state românești în viitorul apropiat. Dar în ultimul timp, pe mine tot mai mult mă îngrijorează faptul ce o să fie după. Cei care urmăresc situația din ambele țări, pe plan politic, economic, cred că o să înțeleagă despre ce vorbesc. Ambele state, din păcate, sunt invalizi în anumite domenii.

Oamenii de stat în loc să rezolve problemele actuale a românilor, se ocupă cu reglări de conturi interpartidice, încearcă să găsească fiecare defect al oponentului politic ca să-l discrediteze la următoarele alegeri. Economia, cultura, educația, armata – sunt într-o stare deplorabilă, datorită guvernanților iresponsabili și ignoranți.

Eu nu pot, ca un cetățean responsabil și naționalist, să las statul în mîinile unor hoți și egoiști, să las să continue starea actuală a lucrurilor și după Unire. Dacă lăsăm totul așa, atunci o să pierdem ceea ce cu greu, dar cu mîndrie, desăvîrșesc tinerii și alți oameni mari de pe ambele maluri ale Prutului pentru împlinirea Marelui Vis Românesc – Unirea tuturor românilor sub un singur steag.

De aceea, naționalismul român  nu trebuie să se oprească la desăvîrșirea Unirii. Vreau să meargă mai departe. Vreau să transformăm România Unită într-un stat glorios pe arena mondială. Cu acest prilej, inițiez un șir de articole care vor conține propuneri din partea mea pentru remodelarea României, în toate domeniile – sistem politic, economie, educație, etc.

Sper să fiu auzit. Sper să găsesc critici. Sper să găsesc susținători.
Vă zic la revedere, pînă la următoarea duminică.
Să auzim numai de bine!

3 COMENTARII

 1. Romania trebuie sa se lepede aproape de cam toata clasa politica actuala..
  Nu sunt implicat de nici un fel politic, eu zic cum vad lucrurile…..
  Usl 99% coruptie , cred ca pe vremuri mai gaseai oameni decenti in psd si pnl, acu eu nu ii vad
  Pdl 85% coruptie… Mai sunt sanse cu un server voinescu, macovei, preda etc..
  Udmr, pp, png, pc etc = 99% corupti
  Basescu cu toate relele lui, cred ca a facut cel mai mult dintre toti in directia Unirii .
  Eu unu sper mai multe de la cei ce si-au anuntat acum prezenta politica , ungureanu, neamtu etc… Astia ar fi de dreapta, de stanga se mai lasa asteptati :).

  Deci sansa romaniei ar fi sustinerea unor noi politicieni, si a celor atuali ce au demonstrat cat de cat, ca sunt un pic mai curati ca restul..

LĂSAȚI UN MESAJ