Ungaria va susţine Moldova în procesul de integrare europeană

0
61

Ungaria va susţine Moldova în procesul integrării europeane, realizării Planului de Acţiuni Moldova-Uniunea Europeană şi armonizării legislaţiei naţionale la standardele europene. Acest fapt l-a declarat vineri în cadrul întrevederii cu Preşedintele RM Vladimir Voronin Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Ungariei în Moldova Mihaly Bayer.

Potrivit spuselor diplomatului, în ultimul timp relaţiile dintre ambele ţări s-au activizat la toate novelele. Se aşteaptă că noi impulsionări în evoluţia lor vor avea proximele vizite în RM a Preşedintelui Parlamentului Ungariei şi ministrului afacerilor externe al acestei ţări.

Bayer a mai menţionat importanţa inaugurării pe lîngă Ambasada Ungariei în Moldova a Centrului comun pentru eliberarea vizelor. „Deschiderea acestui Centru este o mărturie a interesului ţărilor UE faţă de cooperarea cu RM”, – a specificat el.

Voronin l-a asigurat pe interlocutor că autorităţile Moldovei tind aspiră spre extinderea relaţiilor şi contactelor cu partenerii maghiari şi şi-a exprimat disponibilitatea de a contribui la dezvoltarea relaţiilor moldo-ungare la toate nivelele.

http://newsmoldova.md/news.html?nws_id=610356

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ