Unioniștii anunță MOBILIZAREA la Chișinău: „Acum e momentul: Revenim și facem UNIREA!”

0
1752
  1. Sute de cadre didactice din România, Moldova, Ucraina și Serbia, reunite într-un congres la Alba Iulia

Câteva sute educatoare, învățători, profesori de gimnaziu sau liceu din România, Moldova, Ucraina şi Serbia participă, în perioada 6-9 august, la Congresul Cadrelor Didactice din România şi al Cadrelor Didactice de Etnie Română de peste Hotare găzduit, în Anul Centenarului Marii Uniri, de Alba Iulia, a informat Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România (AGIRo).

https://alba24.ro/sute-de-cadre-didactice-din-romania-moldova-ucraina-si-serbia-reunite-intr-un-congres-la-alba-iulia-668845.html

 

  1. Unioniștii anunță MOBILIZAREA la Chișinău: „Acum e momentul: Revenim și facem UNIREA!”

Unioniștii de pe ambele maluri ale Prutului pregătesc cel mai important eveniment la Chișinău după Marea Adunare Centenară de pe 25 martie curent.

„Încă din 25 martie am promis că revenim în Piața Marii Adunări Naționale pe 1 septembrie, ora 12:00. Acum e MOMENTUL: REVENIM ȘI FACEM UNIREA!”, se arată într-un mesaj al Alianței pentru Centenar.

https://www.ziarulnational.md/unionistii-anunta-mobilizarea-la-chisinau-acum-e-momentul-revenim-si-facem-unirea/

 

  1. Cunoaște-ți Țara, cunoaște România. Participă și tu în cadrul celei de-a patra ediții

Deja de 4 ani, românii basarabeni din stânga Prutului, au ocazia să viziteze România prin intermediul proiectului Cunoaște-ți țara. Acesta, este menit să răstoarne preconcepțiile românilor dintre Prut și Nistru legate de limba, credință și identitatea comună, oferindu-le acestora un imbold pentru exprimarea identității românești în spațiul în care trăiesc.

https://10tv.md/2018/08/07/video-cunoaste-ti-tara-cunoaste-romania-participa-si-tu-in-cadrul-celei-de-a-patra-editii/

 

  1. Răileanu : Partidele politice pro-europene ar trebui să-și schimbe programul în iarnă

La alegerile parlamentare este posibilă o presiune și a unioniștilor asupra politicienilor. Partidele politice pro-europene ar trebui să-și schimbe programul, cum ar fi Republica Moldova spre integrarea în UE doar prin Unire. Majoritatea partidelor pro-europene ar trebui să fie unioniste pentru că majoritatea membrilor sunt unioniști. Declarațiile au fost făcute de către Gheorghe Răileanu, Primar de Cimișlia, în cadrul emisiunii Moldova Live.

https://10tv.md/2018/08/07/raileanu-partidele-politice-pro-europene-ar-trebui-sa-si-schimbe-programul-in-iarna/

 

  1. Prima localitate din Rep. Moldova care a votat unirea cu România, înfrățire cu o comună din Cernăuți și alta din Suceava

Comuna Parcova din raionul Edineț va semna pe 18 august acorduri de înfrățire cu comuna Mahala din regiunea Cernăuți și cu comuna Berchișești din județul Suceava. Evenimentul dedicat Centenarului Marii Uniri va avea loc la încheierea Taberei de Creație „Parcova 2018”, sub genericul „Unire prin înfrățire”.

http://infoprut.ro/50474-prima-localitate-din-rep-moldova-care-votat-unirea-cu-romania-infratire-cu-o-comuna-din-cernauti-si-una-din-suceava.html

 

  1. Premierul de la Chișinău i-a trimis o scrisoare Vioricăi Dăncilă în care semnalează probleme de la vamă

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, cere implicarea Guvernului de la București pentru fluidizarea traficului la punctele de trecere a frontierei cu România. Potrivit Radio Chişinău, Filip i-a trimis marți o scrisoare premierului român Viorica Dăncilă, în care semnalează o serie de probleme la frontieră.

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22617366-premierul-chi-trimis-scrisoare-vioric-ncil-care-semnaleaz-probleme-vam.htm

 

  1. Ostașii români din Primul Război Mondial, comemorați la Tabla Buții. George Simion: „Dragii noștri eroi, la 100 de ani de la Unire nu vă merităm”

Eroii din Primul Război Mondial au fost comemorați, ieri, la cimitirul de la Tabla Buții, România, eveniment la care au participat, alături de localnici, și unioniștii de la Marșul Centenar, care au parcurs până acum mai mult de jumătate din distanța de 1,3 mii de kilometri de la Alba Iulia până la Chișinău.

https://www.ziarulnational.md/video-marsul-centenar-ostasii-din-primul-razboi-mondial-comemorati-la-tabla-butii-george-simion-dragii-nostri-eroi-la-100-de-ani-de-la-unire-nu-va-meritam/

 

  1. Exporturile Republicii Moldova pe piaţa UE au ajuns la 68,5%

Piaţa Uniunii Europene este prioritară. Exporturile Republicii Modlova pe piaţa comunitară au înregistrat un maxim istoric de 68,5%, cu 38% mai mare decât anul trecut. Cele mai multe mărfuri autohtone ajung în România, Italia şi Germania.

http://tvrmoldova.md/economic/exporturile-republicii-moldova-pe-piata-ue-au-ajuns-la-68-5/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ