Unioniștii au dat STARTUL, la Chișinău, campaniei de colectare a MILIONULUI de semnături pentru Unirea cu România. Circa 100 de mii de semnături au fost colectate în România

0
98
 1. Unioniștii au dat STARTUL, la Chișinău, campaniei de colectare a MILIONULUI de semnături pentru Unirea cu România. Circa 100 de mii de semnături au fost colectate în România

Membrii Alianței pentru Centenar au dat astăzi, la Chișinău, startul „colectării milionului de semnături pentru Unirea cu România”. Unioniștii vor să adune aceste semnături de la cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului, dar și din diaspora și ulterior să depună o petiție în parlamentele de la Chișinău, București și Bruxelles, prin care să ceară Unirea celor două state românești.

http://www.ziarulnational.md/unionistii-au-dat-startul-la-chisinau-a-campaniei-de-colectare-a-milionului-de-semnaturi-pentru-unirea-cu-romania-circa-100-de-mii-de-semnaturi-au-fost-colectate-in-romania/

 

 1. Unioniştii vor să colecteze 1 milion de semnături pentru unirea Republicii Moldova cu România

Luni, 14 mai, la o conferinţă de presă la IPN, preşedintele Asociaţiei Obşteşti „Unirea – ODIP”, Vlad Bileţchi, a spus că o petiţie va fi întocmită în baza semnăturilor pentru a cere Parlamentului de la Chişinău să iniţieze un referendum consultativ pentru unirea celor două state româneşti. Şi Parlamentului de la Bucureşti i se va cere să organizeze un referendum pentru unire şi pentru modificarea Constituţiei României în sensul introducerii obiectivului strategic „unirea” pentru anii următori.

http://adevarul.ro/moldova/actualitate/unionistii-vor-colecteze-1-milion-semnaturi-unirea-republicii-moldova-romania-1_5af9775cdf52022f75f59455/index.html

 

 1. Un sat din raionul Călărași, la prima înfrățire. Cu ce comună din România va implementa proiecte

Satul Hoginesti din raionul Călărași s-a înfrățit luni cu comuna Borcea din județul Călărași. Documentul a fost semnat de edilul de Borcea, Teodor-Aniel Nedelcu, și cel de Hoginești, Constantin Poștaru.

http://infoprut.ro/49992-un-sat-din-raionul-calarasi-la-prima-infratire-cu-ce-comuna-din-romania-va-implementa-proiecte.html

 

 1. Unirea e tot mai aproape! A fost semnată încă o Declarație de Unire cu Țara
 2. Mișcarea Unionistă din satul Borogani, raionul Leova au adoptat Declarația

Mișcarea Unionistă din satul Borogani, raionul Leova au adoptat Declarația de Unire cu Țara. Membrii unioniști au semnat unanim declarația îndemnând autoritățile locale și alte organizații  sau grupuri de unioniști să semneze pentru Unirea cu Țara-Mamă.

https://10tv.md/2018/05/14/25032/

 

 1. George Simion: Duminică, votați candidatul unioniștilor!

Președintele Acțiunii 2012, unul dintre cei mai cunoscuți activiști pentru Unirea Basarabiei cu România, George Simion vine cu un îndemn pentru votul de duminică. Pentru Primăria capitalei, Simion recomandă electoratului să voteze „candidatul unioniștilor”, pe Constantin Codreanu.

http://unimedia.info/stiri/george-simion-duminica–votati-candidatul-unionistilor-153761.html

 

 1. Comuna Baru, Hunedoara a adoptat Declarația de Unire cu R. Moldova

Consiliul Local al comunei Baru, județul Hunedoara a semnat Declarația de Unire cu Republica Moldova.

https://10tv.md/2018/05/14/foto-comuna-baru-hunedoara-a-adoptat-declaratia-de-unire-cu-r-moldova/

 

 1. La Chișinău și Iași are loc a X-a ediție a Festivalului Internaţional de Poezie „Grigore Vieru”

Poeţi și critici literari din Republica Moldova şi România participă la cea de-a X-a ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie „Grigore Vieru”, care a fost deschisă astăzi cu o depunere de flori la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor Literaturii Române din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Chișinău, urmată de un moment de evocare a scriitorului. În perioada 14-15 mai, evenimentul va avea loc la Chişinău, iar pe 16-17 mai – la Iaşi, informează MOLDPRES.

https://deschide.md/ro/stiri/cultura/30859/La-Chi%C8%99in%C4%83u-%C8%99i-Ia%C8%99i-are-loc-a-X-a-edi%C8%9Bie-a-Festivalului-Interna%C5%A3ional-de-Poezie-%E2%80%9EGrigore-Vieru%E2%80%9D.htm

 

 1. Cazul Bisericii de la Dereneu va ajunge în Parlamentul European

Cazul din Dereneu, raionul Călărași, unde de mai multe luni de zile membri ai Mitropoliei Moldovei au ocupat Biserica din localitate, va ajunge inclusiv la urechile parlamentarilor europeni de la Bruxelles.

https://deschide.md/ro/stiri/social/30855/Cazul-Bisericii-de-la-Dereneu-va-ajunge-%C3%AEn-Parlamentul-European.htm

 

 1. Raionul Anenii Noi va beneficia de un grant nerambursabil din partea judeţului Giurgiu

Pe acroduri de fanfară, raionul Anenii Noi şi judeţul Giurgiu s-au unit prin cultură. Reprezentanţii celor două administraţii au semnat primul acord de finanţare nerambursabilă în valoare de 14 mii de euro, bani destinaţi pentru oganizarea în această vară a unui festival folcloric la Şerpeni.

http://tvrmoldova.md/centenar/raionul-anenii-noi-va-beneficia-de-un-grant-nerambursabil-din-partea-judetului-giurgiu/

 

 1. Familia şi prietenii poetului Grigore Vieru au depus flori la bustul de pe Aleea Clasicilor din Chişinău

Grigore Vieru, poetul patriei, al mamei şi al copiilor, a fost omagiat astăzi în Chişinău, la a 10-a ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie care îi poartă numele. La eveniment au participat cei care iubesc poezia marelui patriot, rude, prieteni şi foşti colegi, de pe ambele maluri ale Prutului.

http://tvrmoldova.md/cultura/familia-si-prietenii-poetului-grigore-vieru-au-depus-flori-la-bustul-de-pe-aleea-clasicilor-din-chisinau/

 

 1. Funcţionari publici din Republica Moldova – în schimb de experienţă privind absorbţia fondurilor europene, la Oradea

Un grup din 28 de funcţionari ai administraţiei publice din raioanele Ungheni şi Nisporeni din Republica Moldova, se află într-un schimb de experienţă la Oradea, judeţul Bihor.

http://tvrmoldova.md/economic/functionari-publici-din-republica-moldova-in-schimb-de-experienta-privind-absorbtia-fondurilor-europene-la-oradea/

 

 1. Câte locuri de studii vor oferi universitățile din România studenților basarabeni

Tot mai mulți absolvenți de liceu basarabeni optează pentru studii în România. Pentru anul universitar 2018-2019, universitățile de peste Prut vor oferi 6147 de locuri, atât pentru viitorii studenți, cât și pentru tinerii care optează pentru ciclul de master sau doctorat.

http://diez.md/2018/05/14/doc-cate-locuri-de-studii-vor-oferi-universitatile-din-romania-studentilor-basarabeni/

 

 1. Comunicat de presă – Platforma Unionistă Acţiunea 2012

Şi în Republica Moldova vor fi colectate semnături pentru modificarea Constituţiei României, care să cuprindă o referire explicită la unirea cu Republica Moldova. Campania demarată de cele peste 130 de asociaţii şi grupuri de iniţiativă din Alianţa pentru Centenar se va desfăşura până la data de 1 septembrie 2018 şi se va încheia în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău cu o manifestaţie stradală uriaşă.

https://www.agerpres.ro/comunicate/2018/05/14/comunicat-de-presa-platforma-unionista-actiunea-2012–107866

 

 1. Centenar Marea Unire. Expoziție de artă la Universitatea Româno-Americană

Centenar. 150 de picturi ale elevilor de la Liceul „Dimitrie Paciurea” sunt expuse în incinta Universității Româno-Americane din Bd. Expoziției nr. 1B, Sector 1.

https://www.dcnews.ro/centenar-marea-unire-expozi-ie-de-arta-la-universitatea-romano-americana_591965.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ