Unioniştii de pe ambele maluri ale Prutului au serbat Centenarul bătăliei de la Mărăşeşti

0
645
 1. Peste 300 de localități din 10 raioane au fost vizitate de voluntarii Caravanei Unirii Caravana Unirii a ajuns în raionul Anenii Noi

Peste 300 de localități din 10 raioane au fost vizitate de voluntarii Caravanei Unirii de la începutul lunii iulie până în prezent. Caravana Unirii a ajuns astăzi în raionul Anenii Noi, acolo unde va avea loc ultimul tur al celei mai mari campanii de informare cu privire la beneficiile unirii Republicii Moldova cu România, transmite Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/asociatii–ambasade/25429-2017-08-07-08-44-33.html

 

 1. 150 de basarabeni, în vizită la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad

Peste 150 de basarabeni au vizitat, sâmbătă, 5 august 2017, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, Campusul Universitar, precum şi obiective turistice din municipul Arad. Vizita se înscrie în programul „Să ne cunoaştem ţara” şi a fost posibilă în urma colaborării dintre Departamentul Centenar şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, în cadrul manifestărilor «Aradul Centenar (1918-2018)», prin Muzeul Memorial Universitar „VASILE GOLDIȘ”.

http://glsa.ro/arad/270476-150-de-basarabeni-in-vizita-la-universitatea-de-vest-vasile-goldis-din-arad.html

 

 1. Tabăra de cultură și civilizație românească „Acasă la noi”, găzduită de Despărțământul ASTRA „Vasile Moga” Sebeș

Despărţământul ASTRA „Vasile Moga” Sebeş, reactivat în toamna anului 2014, una dintre cele mai active asociaţii non-guvernamentale atât pe plan local, cât și zonal, pe lângă activitatea cultural-ştiinţifică (editarea anuarului „Astra Sabesiensis” şi colecţia „Personalitãţi marcante ale Sebeşului”, conferinţe, comemorări, lansări de carte) s-a implicat şi în sprijinirea tinerilor talentaţi. Pe această linie, în acest an, despărţământul a găzduit, în perioada 28 iulie – 4 august, tabăra de cultură şi civilizaţie românească „Acasă la noi”, beneficiarii acestui proiect fiind tinerii români din Străşeni, membrii ai Ansamblului Folcloric „Siret” (conduşi de prof. Claudia Nestor, preşedinta Despărţământului ASTRA „Mihai Eminescu” Străşeni).

http://alba24.ro/foto-tabara-de-cultura-si-civilizatie-romaneasca-acasa-la-noi-gazduita-de-despartamantul-astra-vasile-moga-sebes-587633.html

 

 1. Ambasadorul Rusiei, prezent la Mărăşeşti. Mesajele unioniste, cenzurate

Gest ofensator al ambasadorului Rusiei la Bucureşti, prezent la evenimentele de la Mărăşeşti cu „panglica ocupantului“ în piept. Mesajele Unioniste au fost cenzurate, sau cel puţin aşa au încercat oficialităţile judeţului în fruntea căruia se află Marian Oprişan, „ultimul baron“ al României.

http://adevarul.ro/international/rusia/ambasadorul-rusiei-prezent-marasesti-mesajele-unioniste-cenzurate-1_598751a45ab6550cb8c9ef34/index.html

 

 1. Unioniştii de pe ambele maluri ale Prutului serbează Centenarul bătăliei de la Mărăşeşti

Sute de unionişti din România şi Republica Moldova serbează Centenarul celei mai importante acţiuni militare româneşti din timpul Primului Război Mondial, bătălia de la Mărăşeşti. Evenimentul are loc astăzi la Mausoleul Eroilor de la Mărăşeşti.

Participanţii din Bucureşti, Chişinău, Iaşi, Galaţi, Constanţa, Braşov şi Cluj flutură steaguri tricolore şi afișează bannere cu mesaje referitoare la importanţa bătăliilor purtate de Armata română în 1917 pentru Marea Unire din 1918 şi despre locul Basarabiei în sărbătorirea în 2018 a Centenarului.

George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, înaintea evenimentului, a declarat: „Aducem un omagiu eroilor fără de care nu ar fi putut fi posibilă reîntregirea neamului românesc. Să ne fie model actele de vitejie ale Ecaterinei Teodoroiu, ale căpitanului Grigore Ignat şi ale generalului Eremia Grigorescu în construirea proiectului de ţară al României, care nu poate fi altul decât unirea cu Republica Moldova!”.

https://deschide.md/ro/stiri/social/16043/Unioni%C5%9Ftii-de-pe-ambele-maluri-ale-Prutului-serbeaz%C4%83-Centenarul-b%C4%83t%C4%83liei-de-la-M%C4%83r%C4%83%C5%9Fe%C5%9Fti.htm

 

 1. Dmitri Rogozin: Guvernul de la Chisinau, pro-romanesc si pro-fascist

Vicepremierul Dmitri Rogozin afirma ca guvernul Republicii Moldova, tara care l-a declarat recent persona non-grata, este unul pro-romanesc si pro-fascist, scrie deschide.md.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21942073-dmitri-rogozin-guvernul-chisinau-pro-romanesc-pro-fascist-romania-interzis-survolul-deoarece-are-teritoriul-sau-baze-americane-toata-sustinerea-sua.htm

 

 1. Republica Moldova este pregătită pentru orice reacţie din partea Federaţiei Ruse

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, susține că Republica Moldova este gata pentru orice reacţie din parte Rusiei, după ce autorităţile din R. Moldova au decis declararea premierului rus Dmitri Rogozin persona non grata, a declarat el într-un interviu acordat agenţiei naţionale ucrainene ştiri unn.com.ua, preluat de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/politic/25425-republica-moldova-este-pregtit-pentru-orice-reacie-din-partea-federaiei-ruse-.html

 

 1. Rogozin continuă amenințările la adresa României: Sunt un popor destul de laş/ Desigur că vom riposta

Vicepremierul Rusiei, Dimitri Rogozin, a acuzat că guvernarea de la Chişinău este pro-românească şi pro-fascistă şi a catalogat interdicţia de tranzit a spaţiului aerian al României drept o ”crimă comisă de către Chişinău şi Bucureşti”, într-un interviu acordat pentru postul de televiziune rus ROSSIA-1 şi citat de către News.ro.

http://www.digi24.ro/stiri/externe/moldova/rogozin-continua-amenintarile-la-adresa-romaniei-sunt-un-popor-destul-de-las-desigur-ca-vom-riposta-773551

 

 1. Știrile dimineții: Dodon a comis o ilegalitate care se pedepsește cu până la 3 ani de închisoare

Ziarul Timpul scrie că președintele Igor Dodon a încălcat Articolul 347 al Codului penal prin faptul că a profanat simbolurile de stat și care prevede o pedeapsă de până al 3 ani de închisoare pentru această ilegalitate. Potrivit sursei citate, șeful statului a postat fotografii de la inaugurarea președintelui iranian unde apare drapelul fără sceptrul de pe stemă și crucea din ciocul vulturului. Este a doua oară când tricolorul afișat în prezența lui Igor Dodon nu are aceste simboluri.

https://moldnova.eu/ro/stirile-diminetii-dodon-comis-o-ilegalitate-care-se-pedepseste-cu-pana-la-3-ani-de-inchisoare-20030.html/

 

 1. Lansarea cărţii „Blocaţi în labirint” – Basarabeni în vizită la Oradea

Sâmbătă, orașul Oradea a fost un punct important pe harta prieteniei România – Republica Moldova. Asta pentru că, pe de o parte, orașul a fost vizitat de tineri basarbeni în cadrul programului „Cunoaște-ți Țara”, iar pe de altă parte, pentru că R&R Bookstore&Coffee House a fost gazda lansării cărții „Blocați în labirint” semnată de George Simion.

https://www.crisana.ro/stiri/cultura-5/lansarea-cartii-blocati-in-labirint-basarabeni-in-vizita-la-oradea-158848.html

 

 1. Elena Robu: Doresc să plâng la un film despre basarabenii duşi în Siberia

Deportările prin care au trecut basarabenii ar avea repercusiuni grave şi în prezent asupra gândirii moldovenilor, de aceea această dramă istorică trebuie vorbită cu voce tare publicului larg, susţine Elena Robu.

http://epochtimes-romania.com/news/elena-robu-doresc-sa-plang-la-un-film-despre-basarabenii-dusi-in-siberia—263784

 

 1. O nouă înfrăţire la orizont: raionul Teleneşti, din Rep. Moldova, şi judeţul Neamţ, din România

Raionul Telenești a făcut recent un prim pas spre înfrățire cu Județul Neamț, România, relatează 10TV

http://infoprut.ro/47899-47899.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ