Unioniștii pregătesc un protest în ziua învestirii lui Dodon

0
114
  1. Nu trageți în pianist! Face și el ce poate

În capitală, la București, pentru alegerile din 11 decembrie, oamenii de comunicare i-au pus pe pianiștii noștri să meargă cu autobuzul, cu metroul sau cu clasa economic a avioanelor, pentru a arăta cât sunt de umani. Votul oamenilor a decis însă că pianiștii cântau fals. Cam acesta e rezultatul alegerilor din România, pe scurt, nu propagandă, nu luptă între stânga și dreapta, între comuniști și anticomuniști.

Iată și motivul pentru care Mihai Ghimpu a luat 1,8 la sută la alegerile prezidențiale. Noi, în loc să ne concentrăm pe dușman, care este în afara cetății, tragem în pianist! Totodată calculele intrigante conform cărora tineretul nu trebuie „lăsat” la manifestații, de parcă e o proprietate a cuiva, iar televiziuni precum Unirea TV trebuie să fie neapărat a lui Băsescu și nu lupta sinceră împotriva rusificării mass-mediei, ne bagă și mai mult în mocirlă. Însă, nu asta e vina cea mai mare a pianistului Ghimpu! Legea audiovizualului care permitea interzicerea posturilor rusești a fost respinsă în Parlament prin voturile PL, care a vrut să favorizeze anumite posturi locale care nu întruneau condițiile. Asta e o adevărată crimă.
Ce ne facem cu pianiștii noștri? Îi lăsăm să ne cânte manele, blazându-ne că acesta e mediul sau le cerem mai mult? Dacă îi împușcăm, cine ne va mai apăra distracția? Și nevoile, și neamul?

http://www.timpul.md/articol/nu-tragei-in-pianist-face-i-el-ce-poate–101759.html

 

  1. Președintele Nicolae Timofti: „Noul șef de stat e bine să înțeleagă că este președintele tuturor cetățenilor țării”

– Credeți ca va fi un președinte bun? Va face schimbări importante?

Mi-aș dori să fie în primul rând corect, să respecte Constituția și să acționeze în beneficiul cetățenilor. Apoi este important să fie un președinte care să lucreze intens la eliminarea dezbinărilor din societate, în niciun caz să le intensifice prin declarații sau acțiuni necugetate. Consider că trebuie temperată această retorică geopolitică exagerată. În țară există atâtea probleme importante, a căror soluționare depinde de conlucrarea eficientă a principalelor centre de putere ale statului. Pentru Republica Moldova ar fi un dezastru acum un conflict instituțional între Președinție și Guvern sau Parlament. Politica e politică, dar instituțiile statului trebuie să-și facă treaba – să lucreze în beneficiul cetățenilor.

http://www.timpul.md/articol/preedintele-nicolae-timofti-noul-ef-de-stat-e-bine-sa-ineleaga-ca-este-preedintele-tuturor-cetaenilor-arii-102043.html

 

  1. Rectorul USV, Valentin Popa, a fost decorat de preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a decorat miercuri, 21 decembrie 2016, în cadrul unei ceremonii oficiale, pe Valentin Popa, rector al Universităţii „Ștefan cel Mare” din Suceava, informează www.presedinte.md, pagina oficială a preşedinţiei Republicii Moldova.

https://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora-local/2016-12-22/Rectorul-USV-Valentin-Popa-a-fost-decorat-de-presedintele-Republicii-Moldova-Nicolae-Timofti

 

  1. Ghimpu cere vot de neîncredere pentru Dodon după declaraţiile acestuia despre Transnistria: Avem un preşedinte care promovează interesele Rusiei!

Ghimpu a dorit să fie pus la vot un proiect de hotărâre privind instituirea unei comisii de anchetă pentru verificarea legalităţii declaraţiilor cu caracter antistatal, xenofob şi distructiv făcute la adresa Republicii Moldova de către Igor Dodon. El a calificat neconstituţional inclusiv faptul că Dodon l-a felicitat pe liderul separatist de la Tiraspol cu victoria din „alegerile prezidenţiale” din 11 decembrie, dar şi solicitarea preşedintelui ţării către Rusia privind implicarea mai activă în Moldova, pe motiv că la Chişinău are loc un proces de „românizare”.

http://adevarul.ro/moldova/politica/ghimpu-cere-vot-neincredere-dodon-declaratiile-acestuia-despre-transnistria-presedinte-promoveaza-interesele-rusiei-1_585bc77a5ab6550cb8aa9e02/index.html

 

  1. Anatol Șalaru a refuzat invitația la învestitura lui Dodon: „El nu este președintele meu”

Ministrul Apărării, Anatol Șalaru, a declarat că nu va participa la ceremonia de învestire a lui Igor Dodon în funcția de președinte al Republicii Moldova și, deși respectă instituția prezidențială, relația sa cu șeful statului va fi una formală.

„Am primit invitatia de a participa la investirea noului presedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Cu multa placere anunt ca nu voi merge la aceasta festivitate. Igor Dodon nu este presedintele meu, iar in perioada cat voi fi ministru al apararii voi colabora doar instituțional cu el. Respect institutia Presedintelui și respect legile care reglementeaza relatiile dintre presedintele Republicii Moldova si ministrul Apărării. Dar Igor Dodon a castigat aceasta functie prin minciuna si manipulare și prin urmare, el nu este presedintele meu, este doar reprezentantul intereselor Federatiei Ruse”, a scris Șalaru pe pagina sa de Facebook.

http://deschide.md/ro/stiri/politic/4913/Anatol-%C8%98alaru-a-refuzat-invita%C8%9Bia-la-%C3%AEnvestitura-lui-Dodon-%E2%80%9EEl-nu-este-pre%C8%99edintele-meu%E2%80%9D.htm

 

  1. Eroii Revoluției Române, comemorați la Chișinău

La 27 de ani de la Revoluția Română, când peste 1000 de oameni au pierit și circa 3000 au fost răniți în stradă, pentru înlăturarea regimului totalitar, în mai multe orașe românești au avut loc comemorări ale eroilor din 1989. La Chișinău, Tinerii Moldovei au aprins lumânări și au afișat bannere cu mesaje în cinstea eroilor căzuți la Revoluție.

http://infoprut.ro/46129-eroii-revolutiei-romane-comemorati-la-chisinau.html

 

  1. Dmitri Rogozin vine la Chişinău la învestirea preşedintelui Dodon

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, reprezentant special pentru Transnistria al preşedintelui Rusiei, urmează să sosească mâine la Chişinău pentru a participa la ceremoniile legate de învestirea președintelui ales.

Șeful statului ales Igor Dodon va fi învestit în funcţie în cadrul unei ceremonii festive, vineri, la care vor participa mai mulți oficiali din CSI și UE.

Printre oaspeți se numără viceprim-ministrul Guvernului Federației Ruse Dmitri Rogozin, viceprim-ministrul Republicii Belarus Mihail Rusîi și viceprim-ministrul Ungariei Zsolt Semjen. Anunțul a fost făcut de liderul fracțiunii socialiste din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Ion Ceban.

http://independent.md/dmitri-rogozin-vine-la-chisinau-la-investirea-presedintelui-dodon/#.WFwDormU6M9

 

  1. Unioniștii pregătesc un protest în ziua învestirii lui Dodon

Președintele ales Igor Dodon va fi învestit în funcție vineri, 23 decembrie, la ora 12.15, la Palatul Republicii, ocazie cu care unioniștii anunță un protest.

Organizația unionistă „Tinerii Moldovei” a creat pe rețelele de socializare un eveniment -„Dodon nu e preşedintele meu” – și intenționează să desfășoare o acțiune de protest la Palatul Republicii, în timpul învestiturii.

http://independent.md/nunionistii-pregatesc-un-protest-ziua-investirii-lui-dodon/#.WFwQCrmU6M9

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ