Unioniştii vor scanda de 1 Decembrie la Bruxelles: „Basarabia e România”

0
98

 

 1. Unioniştii vor scanda de 1 Decembrie la Bruxelles: „Basarabia e România”

Sute de români de pe ambele maluri ale Prutului vor manifesta la Bruxelles pentru a spune că naţiunea română este împărţită în două, anunţă Platforma Unionistă Acţiunea 2012.

Unioniştii din Republica Moldova şi România vor sărbători 1 Decembrie în faţa Parlamentului European, informează Platforma Unionistă Acţiunea 2012.

Pe lângă manifestaţia stradală care va începe în Rond-Point Robert Schuman la ora 14:30, reprezentanţii organizaţiilor civice vor avea întrevederi cu europarlamentari şi cu comunitatea de români din Belgia, iar la finalul mitingului este preconizată o conferinţă de presă, în cadrul cărora vor prezenta situaţia reală din Republica Moldova şi perspectivele raportului Chişinău – Bucureşti – Bruxelles, se precizează în comunicatul de presă remis Epoch Times.

Unioniştii mai informează că întâlnirea delegaţiei lor cu europarlamentarii va avea loc la ora 10:00, la Parlamentul European, Batiment Willy Brandt, sala WIB 02M068, după care, la ora 16:00, reprezentanţii organizaţiilor civice vor susţine o conferinţă de presă (Euraffex, Rue Archimède 11, 1000), iar începând cu ora 19:00 aceştia vor dialoga cu comunitatea de români din Belgia.

http://epochtimes-romania.com/news/unionistii-vor-scanda-de-1-decembrie-la-bruxelles-basarabia-e-romania—254555

 

 1. Comunicat de presă – Platforma Unionistă Acțiunea 2012

‘Suntem un singur popor în ambele state. Pe 1 Decembrie, de ziua națională românilor, vrem să se afle și la instituțiile europene adevărul despre Republica Moldova. Altfel, Republica Moldova va rămâne mereu într-o zonă gri, în care fraudele și minciuna domină. Europa trebuie să știe’, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Ziua Națională a României va fi marcată de către unioniști și la Chișinău și Alba Iulia. Un tricolor de 1 kilometru va fi întins pe 1 Decembrie în centrul Chișinăului, între Parlament și Academia de științe a Moldovei, iar la Alba Iulia, la festivitățile organizate de autoritățile locale cu prilejul împlinirii a 98 de ani de la Marea Unire va fi inclus mesajul ‘Basarabia e România’.

https://www.agerpres.ro/comunicate/2016/11/25/comunicat-de-presa-platforma-unionista-actiunea-2012-11-56-52

 

 1. Un tricolor lung de un kilometru va fi pus in centrul Chisinaului, de 1 Decembrie

Un tricolor va fi intins, pe 1 Decembrie, pe o distanta de un kiometru, in centrul Chisinaului, de catre reprezentantii Platformei Unioniste Actiunea 2012.

Acestia anunta ca Ziua Nationala a Romaniei va fi marcata de catre unionisti si la Alba Iulia, unde la festivitatile organizate de autoritatile locale cu prilejul implinirii a 98 de ani de la Marea Unire va fi inclus mesajul „Basarabia e Romania”.

„Ziua Nationala a Romaniei va fi marcata de catre unionisti si la Chisinau si la Alba Iulia. Un tricolor de 1 kilometru va fi intins pe 1 Decembrie in centrul Chisinaului, intre Parlament si Academia de Stiinte a Moldovei, iar la Alba Iulia, la festivitatile organizate de autoritatile locale cu prilejul implinirii a 98 de ani de la Marea Unire va fi inclus mesajul Basarabia e Romania”, au anuntat, vineri, reprezentantii Platformei Unioniste Actiunea 2012.

http://www.ziare.com/europa/moldova/un-tricolor-lung-de-un-kilometru-va-fi-pus-in-centrul-chisinaului-de-1-decembrie-1444546

 

 1. Garda de Onoare a Rep. Moldova va participa la parada militară de Ziua Naţională a României

Un contingent al Armatei Naţionale a Republicii Moldova va participa joi, 1 decembrie, la parada militară de la Bucureşti, desfăşurată cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Plutonul moldovenesc, format din 31 de ofiţeri şi subofiţeri ai Companiei Gărzii de Onoare, va defila în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti, alături de militari din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Republica Italiană, Republica Federală Germania, Republica Polonă, România, Republica Slovacă, Spania și Statele Unite ale Americii.

Formaţia de militari ai Armatei Naţionale va fi condusă de locotenentul major Vitalie Josan, iar drapelul de stat va fi purtat în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti de plutonierul Tudor Minciună, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării de la Chişinău.

Republica Moldova participă la parada militară din România începând cu anul 2014.

http://infoprut.ro/45921-garda-de-onoare-rep-moldova-va-participa-la-parada-militara-de-ziua-nationala-romaniei.html

 

 1. Pregătiri pentru Ziua Națională de 1 Decembrie. În București, militarii au repetat la Terenul de Instrucție Ghencea

Se fac pregătiri în țară pentru 1 Decembrie.

La Alba Iulia, va avea loc o paradă militară, iar autoritățile vor împărți 8.000 de porții de fasole cu cârnați.  Spectacolul se va încheia cu focuri de artificii.

Ziua Națională a României va fi sărbătorită și la Chișinău de către unioniști: ei vor întinde un tricolor pe o distanţă de un kilometru.

Cel puţin 30 de mii de oameni sunt aşteptaţi să participe la sărbătoarea de 1 Decembrie de la Alba Iulia, potrivit presei locale.

Ziua Națională a României e sărbătorită și peste Prut.  Unioniştii anunţă că de 1 Decembrie în centrul Chişinăului va fi întins un tricolor pe o distanţă de un kilometru,  între Parlament şi Academia de Ştiinţe a Moldovei.

Cei care susțin unirea României cu Republica Moldova au programat, pe 1 decembrie,  un miting şi la Bruxelles, în faţa Parlamentului European.

http://www.europafm.ro/pregatiri-pentru-ziua-nationala-de-1-decembrie-in-bucuresti-militarii-au-repetat-la-terenul-de-instructie-ghencea/

 

 1. Băsescu arată că are curaj: Sâmbătă se duce peste Igor Dodon, cel care a zis că-i retrage cetățenia

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a anunţat vineri, în cadrul unui miting electoral al organizaţiei judeţene PMP Bacău, că va merge la Chişinău, sâmbătă, pentru a evalua situaţia din Republica Moldova după alegerile prezidenţiale, dar şi pentru a identifica elemente noi de susţinere a parcursului proeuropean al acesteia.

Preşedintele PMP a reiterat că proiectul de ţară al partidului pe care îl conduce este unirea cu României cu Republica Moldova.

http://www.stiripesurse.ro/basescu-arata-ca-are-curaj-sambata-se-duce-peste-igor-dodon-cel-care-a-zis-ca-i-retrage-ceta-enia_1165631.html

 

 1. Băsescu a anunțat că sâmbătă va fi la Chișinău pentru a evalua situația de după alegerile prezidențiale

În context, el a mai spus că „este esențial să continuăm procesul de derusificare (…) a cetățenilor din Republica Moldova, continuând să utilizăm cei doi pilon culturali: educație și cetățenie”.

https://www.agerpres.ro/politica/2016/11/25/basescu-a-anuntat-ca-sambata-va-fi-la-chisinau-pentru-a-evalua-situatia-de-dupa-alegerile-prezidentiale-21-13-27

 

 1. „Basarabia e România!” Unioniștii din România și Republica Moldova vor manifesta în fața Parlamentului European

Unioniștii din România și Republica Moldova vor sărbători 1 Decembrie în fața Parlamentului European. Sute de români de pe ambele maluri ale Prutului vor manifesta la Bruxelles pentru a spune că națiunea română este împărțită în două.

http://newsar.ro/basarabia-e-romania-unionistii-din-romania-si-republica-moldova-vor-manifesta-fata-parlamentului-european/

 

 1. Tricolor lung de un kilometru va fi desfășurat în centrul Chișinaului, de 1 Decembrie

Un tricolor va fi intins, pe 1 Decembrie, pe o distanta de un kiometru, in centrul Chisinaului, de catre reprezentantii Platformei Unioniste Actiunea 2012.

Unionistii mai anunta ca reprezentantii organizatiilor civice vor avea intrevederi cu europarlamentari si cu comunitatea de romani din Belgia.

http://www.napocanews.ro/2016/11/tricolor-lung-de-un-kilometru-va-fi-desfasurat-in-centrul-chisinaului-de-1-decembrie.html

 

 1. Preoți basarabeni în temnițele comuniste – frații preoți Gheorghe și Boris Babcenco

Frații preoți Gheorghe și Boris Babcenco, originari din satul Izbiște, jud. Orhei, au fost persecutați de către autoritățile regimului comunist în timpul prigoanei împotriva credinței. Părintele Gheorghe Babcenco, preot într-o parohie din regiunea Reazan, fosta RSSF Rusă a fost judecat de către troica NKVD și condamnat la moarte prin împușcare. Fratele său, părintele Boris Babcenco – Răduleanu, aflat în România, a fost judecat și condamnat la ani grei de temniță.

http://altarulcredintei.md/preoti-basarabeni-in-temnitele-comuniste-fratii-preoti-gheorghe-si-boris-babcenco/

 

 1. Președintele Legislativului de la Chișinău, către Dodon: Parlamentul te poate suspenda!

Nemulțumirile în Parlamentul de la Chișinău pe marginea candidaților la postul de procuror general au stârnit discuții despre puterea Legislativului de a demite președintele.

După ce președintele ales Igor Dodon și-a exprimat insatisfacția cu privire la cei 6 candidați aspiranți la funcția de procuror general, solicitând un nou concurs în acest sens, președintele Parlamentului Andrian Candu i-a atras atenția asupra limitelor atribuțiilor sale. „Președintele nou ales nu poate să dizolve Parlamentul în mod arbitrar. Dar Parlamentul, în cazul în care nu respectă legea, poate să-l suspende”, a spus Candu.

http://infoprut.ro/45925-presedintele-legislativului-de-la-chisinau-catre-dodon-parlamentul-te-poate-suspenda.html

 

 1. Înfrățiri-record între localități din județul Iași și localități din raionul Hâncești

Consiliul Judeţean Iaşi, în parteneriat cu Asociaţia Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, a organizat joi, 24 noiembrie, ceremonia de semnare a scrisorilor de intenţie pentru acordurile de colaborare între 12 primării din judeţul Iaşi şi tot atâtea din raionul Hânceşti, Republica Moldova. 

http://infoprut.ro/45926-infratiri-record-intre-localitati-din-iasi-si-localitati-din-raionul-hancesti.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ