„Unire!”, au spus bistriţeni şi fraţi de peste Prut, la Consiliul Judeţean

0
134
  1. „Unire!”, au spus bistriţeni şi fraţi de peste Prut, la Consiliul Judeţean

Cei aproape 50 de participanţi din Republica Moldova, Raionul Floreşti, la cea de-a XX-a ediție a taberei ,,Acasă la noi” au fost primiţi, miercuri, într-o vizită la Consiliul Judeţean (CJ).

În cuvintele rostite de Alexandru Pugna şi Ioan Ţintean li s-a spus oaspeţilor că sunt primiţi la CJ pentru a li se arăta că sunt foarte importanţi pentru administraţia judeţeană, în primul rând ca fraţi de credinţă şi de sânge care compun acelaşi popor român, doar vremelnic despărţit de Prut. Se speră că, în viitor, plaja relaţiilor se va lărgi nemărginit.

http://www.mesagerul.ro/2016/07/20/unire-au-spus-bistriteni-si-frati-de-peste-prut-la-consiliul-judetean

 

  1. Elevi basarabeni in tabara la Dej |Au cantat la unison „Unire frati, unire!”

Un grup de elevi basarabeni din raionul Straseni al Republicii Moldova s-a aflat in aceste zile intr-o tabara la Dej. Elevii fac parte din grupul muzical „Siret” si au venit in orasul de pe Somes la invitatia presedintelui Astra Dej, Radu Gavrila.

In zilele petrecute in Romania au avut ocazia de a vizita obiectivele turistice din Ardeal, printre care Salina Turda, Salina Ocna Dej, Manastirea Rohia si Parcul Balnear Toroc.

http://www.dejeanul.ro/content/elevi-basarabeni-tabara-la-dej-au-cantat-la-unison-unire-frati-unire-video/

 

  1. Ce spune liberalul Mihai Ghimpu despre unire

În cadrul unei prime întrevederi cu nou ambasador al României în R. Moldova, Daniel Ioniță, liderul PL, Mihai Ghimpu, a ținut să să-l informeze pe diplomatul român că partidul politic pe care îl conduce este unul unionist.

„Opțiunea unionistă a populației R. Moldova, în special a tinerilor, este una firească și este în creștere, ceea ce ne bucură. A vorbi despre UNIRE înseamnă a spune Adevărul despre istoria noastră comună. Înseamnă a spune adevărul despre limba română, despre faptul că suntem români”, a precizat Ghimpu, potrivit unui comunicat al PL.

https://argumentul.info/2016/07/20/ce-spune-liberalul-mihai-ghimpu-despre-unire/

 

  1. Două filme ale unuia dintre cei mai apreciați regizori români vor putea fi urmărite la TVR Moldova

Finalul de săptămână de la TVR Moldova va fi dedicat unuia dintre cei mai cunoscuți regizori români, Cristian Mungiu. Două lungmetraje ale cineastului român, „Occident” (Premiul TIFF pentru cel mai bun film) şi „4 luni, 3 săptămâni, 2 zile” (Palme d’Or) vor rula pe micile ecrane din Republica Moldova pe 23 şi 24 iulie.

http://infoprut.ro/44749-doua-filme-ale-unuia-dintre-cei-mai-apreciati-regizori-romani-vor-putea-fi-urmarite-la-tvr-moldova.html

 

  1. Acord de cooperare în domeniul turismului între R. Moldova și România

Asociațiile de turism din Republica Moldova și România au semant astăzi un acord, a cărui scop este să atragă mai mulți turiști străini în cele două state. Astfel, agențiile de turism de pe ambele maluri ale Prutului vor crea trasee și pachete turistice comune, care vor include în vacanța celor interesați obiective turistice de la poalele Carpaților, vinăriile din sudul Republicii Moldova, dar și alte locuri de interes.

http://www.europalibera.org/a/27869720.html

 

  1. In Memoriam Adrian Păunescu

Poet, prozator, jurnalist și politician, membru de onoare al Academiei de Științe a Republicii Moldova, Adrian Păunescu s-a născut la 20 iulie 1943, în Basarabia, la Copăceni. Adrian Păunescu este cunoscut mai ales ca poet – debutând în 1960 și fiind unul dintre cei mai prolifici autori români contemporani – și ca organizator al Cenaclului Flacăra, mișcare artistică desfășurată periodic în anii 1973–1985, de regulă în orașele mari ale României, unde artiștii promovați de poet prezentau lucrări muzicale și literare în fața unui public numeros.

http://www.radiocraiova.ro/audio-in-memoriam-adrian-paunescu/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ