UNIRE: „Cunoaște-ți țara” aduce mii și mii de cetățeni ai R. Moldova în România

0
141
  1. UNIRE: „Cunoaște-ți țara” aduce mii și mii de cetățeni ai R. Moldova în România

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a vorbit luni, în cadrul lansării proiectului „Iași – Gară pe drumul Marii Uniri”, al Asociației DAR DEVELOPMENT și derulat sub egida Departamentului Centenar, despre programul Platformei Unioniste Acțiunea 2012, „Cunoaște-ți Țara”, accentuând faptul că va rămâne în „istoria vremurilor pe care le trăim”.

Edilul de Iași a ținut să mulțumească Platformei Unioniste Acțiunea 2012 pentru derularea proiectului care își propune aducerea în România a 100.000 de cetățeni ai Republicii Moldova care nu au mai trecut niciodată Prutul.

https://www.timpul.md/articol/unire-cunoate-i-ara-aduce-mii-i-mii-de-cetaeni-ai-r–moldova-in-romania-112480.html

http://infoprut.ro/47696-primarul-de-iasi-despre-programul-cunoaste-ti-tara-va-ramane-istoria-vremurilor-pe-care-le-traim.html

 

  1. Deputat PMP: Romania si Republica Moldova se îndreaptă vertiginos spre reunire

Deputatul PMP Constantin Codreanu a participat la Adunarea Parlamentara a Francofoniei, care s-a desfăşurat în Luxemburg, unde a transmis că România şi Republica Moldova se îndreaptă „vertiginos” spre reunire, conform unui comunicat remis miercuri agenţiei MEDIAFAX.

http://www.gandul.info/politica/deputat-pmp-romania-si-republica-moldova-se-indreapta-vertiginos-spre-reunire-16583540

 

  1. “Punte de flori” între Şoimari şi Codreanca. Înfrăţire durabilă România – Republica Moldova, sărbătorită la Buşteni

Oraşul Buşteni a fost, sâmbătă, 8 iulie 2017, generoasa gazdă a unor oficialităţi din comuna Codreanca – Republica Moldova şi a celor din comuna prahoveană Şomari. Cu acest prilej, a fost sărbătorită într-o atmosferă entuziastă, specifică evenimentului, înfrăţirea dintre cele două localităţi.

https://www.ziarulincomod.ro/punte-de-flori-intre-soimari-si-codreanca-infratire-durabila-romania-republica-moldova-sarbatorita-la-busteni/

 

  1. Conducerea Complexului Muzeal Național Moldova: Prutul nu este o graniță

„Ceea ce simțim la modul comun este că gândim românește cea mai mare parte dintre noi și acest lucru nu este puțin și gândim românește și dincolo de Prut. Cel puțin Complexul Muzeul Național Moldova nu consideră că Prutul este o graniță, ci dimpotrivă, noi mergem acolo ca acasă, colegii noștri vin dincoace la fel”. Declarația aparține Lăcrămioarei Stratulat, managerul Complexului Muzeal Moldova de la Iași, și a fost făcută luni, în cadrul lansării proiectului „Iași – Gară pe drumul Marii Uniri”, al Asociației DAR DEVELOPMENT și derulat sub egida Departamentului Centenar.

http://infoprut.ro/47692-conducerea-complexului-muzeal-national-moldova-prutul-nu-e-granita.html

 

  1. Tiraspolul înrolează forţat tineri în ilegala „armată transnistreană”

Tiraspolul continuă înrolarea forţată a tinerilor în aşa-numita „armată transnistreană” – o formaţiune paramilitară ilegală.

Asociaţia Promo-LEX semnalează numeroase cazuri de dezertare, dar şi decese din motive necunoscute în armata regiunii separatiste din estul Republicii Moldova şi îşi exprimă îngrijorarea că atât autorităţile naţionale cât şi cele internaţionale manifestă o atitudine pasivă faţă de încălcarea drepturilor omului în Transnistria.

http://www.romania-actualitati.ro/tiraspolul_inroleaza_fortat_tineri_in_ilegala_armata_transnistreana-104901

 

  1. Noul premier al României, Mihai Tudose, a anunțat că următoarea sa vizită oficială va fi la Chișinău

Noul premier al României, Mihai Tudose, a anunțat că următoarea sa vizită oficială va fi la Chișinău și a spus că țara sa are „sarcina imensă” de a asigura drumul proeuropean al Republicii Moldova. Tudose a făcut anunțul la Bruxelles, unde a efectuat prima sa vizită peste hotare în calitate de șef al executivului. Premierul român nu a precizat data vizitei. La sfârșitul lunii iunie, el a purtat o convorbire telefonică cu omologul său moldovean Pavel Filip, cei doi convenind să aibă o întrevedere în timpul apropiat.

https://www.europalibera.org/a/28612441.html

 

  1. Un nou scandal în Republica Moldova: Guvernul şi Parlamentul nu vor să dea bani pentru un referendum al lui Dodon

Statul este sărac şi nu-şi poate permite luxul să cheltuiască 70 de milioane de lei pentru consultarea populară.

Comisia Electorală Centrală a început pregătirile pentru referendumul consultativ inițiat de președintele Igor Dodon şi preconizat pentru 24 septembrie. Cetăţenii ar urma să fie consultaţi dacă sprijină anularea numitei „Legi a miliardului”, acordarea de prerogative extinse pentru șeful statului, reducerea numărului de deputați și studierea în școli a „Istoriei Moldovei”. Printre hotărârile adoptate de autoritatea electorală este şi apelul de înregistrare prealabilă a cetățenilor de peste hotare. Declanșarea procedurilor electorale au loc în contextul în care inițiativa lui Dodon a fost contestată la Curtea Constituţională, iar parlamentul nu a rectificat bugetul pentru a aloca cele 74 de milioane de lei necesare organizării scrutinului.

http://www.stiripesurse.ro/un-nou-scandal-in-republica-moldova-guvernul-si-parlamentul-nu-vor-sa-dea-bani-pentru-un-referendum-al-lui-dodon_1207445.html

 

  1. Companiile poloneze caută muncitori din Moldova

Economia Poloniei se dezvoltă rapid, atrăgând din ce în ce mai mulţi investitori, iar rata şomajului este în continuă scădere. Ca urmare, pe piaţa poloneză lipsesc muncitori şi companiile sunt dispuse să angajeze imigranţi, în special din ţările vecine din est. Sunt căutaţi mai ales muncitori în sfera logistică şi producţie.

http://unimedia.info/stiri/companiile-poloneze-cauta-muncitori-din-moldova-136231.html

 

  1. Dodon s-a răzgândit: Nu mai vrea să ducă Republica Moldova în Uniunea Euroasiatică, aşa cum a promis la prezidenţiale

Președintele Igor Dodon, care în campania electorală prezidențială a promis cetățenilor să ducă Republica Moldova în Uniunea Euroasiatică, face un pas înapoi şi spune că nu este sigur că ţara noastră va ajunge cândva în această uniune. Opinia a fost exprimată în cadrul unui interviu pentru presa din Belarus.

http://independent.md/dodon-s-razgandit-nu-mai-vrea-sa-duca-republica-moldova-uniunea-euroasiatica-asa-cum-promis-la-prezidentiale/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ