Unire prin educație. România va repara încă două grădinițe din Republica Moldova

0
70
 1. Unire prin educație. România va repara încă două grădinițe din Republica Moldova

Încă două grădinițe vor fi reparate din banii României. Astfel, din cele 26 de milioane de euro, alocate de statul român în acest sens, două milioane de lei vor fi direcționate pentru reparația instituțiilor preșcolare Nr. 145 și Nr. 26 din capitală.

https://www.timpul.md/articol/unire-prin-educaie–romania-va-repara-inca-doua-gradinie-din-republica-moldova-130821.html

 

 1. Suedia semnează pentru Unire

Românii din Suedia strâng semnături pentru Unire. Astfel, aceștia se alătură eforturilor din Țară, din Republica Moldova și alte state în care s-au stabilit români de a colecta 1 milion de semnături pentru modificarea Constituției în vederea adăugării unui preambul privind reîntregirea națională.

http://infoprut.ro/50054-suedia-semneaza-pentru-unire.html

 

 1. ANUNȚ: Vrei o vacanță GRATUITĂ la munte în România? Fii voluntar în campania de colectare a semnăturilor pentru Unirea R. Moldova cu România!

Asociația Obștească „Unirea – Onoare, Demnitate și Patrie” este în căutare de tineri energici, activi, care doresc să aibă parte de cea mai tare experiență de voluntariat.

Tinerii din R. Moldova sunt îndemnați să se alăture campaniei de colectare a semnăturilor pentru Unirea R. Moldova cu România, lansată recent pe ambele maluri ale Prutului.

Voluntarii vor fi răsplătiți la final cu o vacanță gratuită la munte în România.

http://www.ziarulnational.md/anunt-vrei-o-vacanta-gratuita-la-munte-in-romania-fii-voluntar-in-campania-de-colectare-a-semnaturilor-pentru-unirea-r-moldova-cu-romania/

 

 1. Primarul Galaţiului urăşte Basarabia?

Ionuţ Florin Pucheanu refuză să elibereze unioniştilor din Galaţi autorizaţie de a strânge semnături pentru Unire. Tot Pucheanu a ajuns un anti-exemplu în lumea unionistă: Galaţiul este singurul din marile municipii ale României care nu a dat, până acum, o Declaraţie de Unire cu Basarabia.

Pentru ca ruşinea să fie completă, primarul Pucheanu se numără printre vinovaţii pentru alungarea comercianţilor basarabeni din pieţele gălăţene. De ce Brăila a putut semna Declaraţia de Unire cu Basarabia, de la Consiliul judeţean Galaţi a putut emite o astfel de hotă

http://adevarul.ro/locale/galati/primarul-galatiului-uraste-basarabiab-1_5b03b38edf52022f7545de3a/index.html

 

 1. România – Republica Moldova. Meleşcanu: Suntem într-un moment deosebit

România poate oferi sprijin, informare, cunoaştere, programe pentru cetăţeni, dar până la urmă decizia fundamentală a viitorului Republicii Moldova depinde de cetăţenii din Republica Moldova, a afirmat Teodor Meleşcanu, ministrul Afacerilor Externe,  cu prilejul unei dezbateri organizate de Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.

https://www.dcnews.ro/romania—republica-moldova–melescanu–suntem-intr-un-moment-deosebit_593098.html

 

 1. La Chișinău încep Zilele Literaturii Române. Lansări de carte, dezbateri și discuții literare

La Chișinău încep marți, 22 mai, Zilele Literaturii Române care se vor desfășura până sâmbătă, 26 mai. Scriitori consacrați și din generația tânără, din România și Republica Moldova își vor lansa cărți, vor participa la dezbateri literare și vor discuta cu publicul de la Chișinău, dar și cu cel de la Bălți, capitala de nord a Republicii Moldova.

http://radiochisinau.md/la-chisinau-incep-zilele-literaturii-romane-lansari-de-carte-dezbateri-si-discutii-literare—68315.html

 

 1. La Chişinău urmează turul doi al alegerilor anticipate

În Republica Moldova rezultatele primului tur de scrutin al alegerilor de duminică din Chişinău, în urma cărora candidatul opoziţiei pro-europene, Andrei Năstase, ajuns în turul doi, i-a surprins pe unii experţi, având în vedere previziunile sondajelor de opinie. Aceştia anticipează o luptă strânsă între Andrei Năstase şi candidatul socialist Ion Ceban şi se aşteaptă la o mobilizare a electoratului de dreapta în turul doi, la 3 iunie.

http://www.romania-actualitati.ro/la_chisinau_urmeaza_turul_doi_al_alegerilor_anticipate-115801

 

 1. Festivalul Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de Aur” organizează preselecţii la Chișinău

Festivalul Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de Aur”, ediţia a 51-a, desfășurată sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, organizează preselecțiile regionale pentru concursul de interpretare.

http://radiochisinau.md/festivalul-national-de-interpretare-si-creatie-a-romantei-crizantema-de-aur-organizeaza-preselectii-la-chisinau—68288.html

 

 1. Managementul resurselor umane în atenţia experţilor din Republica Moldova şi România

Reprezentanţi ai Ministerului Apărării al Republicii Moldova şi Ministerului Apărării Naţionale din România evaluează politicile de management al resurselor umane şi învăţământ militar.

Potrivit şefului Direcţiei politici de dezvoltare a resurselor umane şi învăţământ militar, colonel Alexandru Roman,  în cadrul activităţii, care se desfăşoară în perioada 22-24 mai curent, la Chişinău, participanţii discută despre modalităţile de trecere de la serviciul militar în termen la serviciul militar prin contract, implementarea în cadrul Armatei Române a Rezoluţiei 1325 (2000) a Consiliului de Securitate al ONU privind Femeile, Pacea şi Securitatea, experienţe şi exemple de bune practici, implementarea Sistemelor Informaţionale de evidenţă şi management a resurselor umane, optimizarea procesului de învăţământ, procesului de învăţământ continuu, precum şi sistemul instruirii lingvistice a personalului.

https://www.publika.md/managementul-resurselor-umane-in-atentia-expertilor-din-republica-moldova-si-romania_3006785.html

 

 1. Victor Negrescu: R.Moldova va lua parte, alături de România, la şefia UE

Priorităţile următoarei reuniuni a Comisiei interguvernamentale pentru integrare europeană Republica Moldova – România, dar şi strategia de acţiune a Chisinaului cât România va deţine preşedinţia Consiliului UE, au fost subiectele prioritare la întrevederile ministrului român pentru afaceri europene cu demnitarii de la Chişinău.

http://radiochisinau.md/victor-negrescu-rmoldova-va-lua-parte-alaturi-de-romania-la-sefia-uniunii-europene—68316.html

 

 1. Unirea prin înot! Râul Prut devine mai mic în Anul Centenarului

Basarabeanul Ion Lazarenco va înota 100 de kilometri în râul Prut marcând astfel Centenarul Marii Uniri. Alături de fratele său de peste Prut, înotătorul Avram Iancu vor străbate apele râului de la Oancea până la vărsarea Prutului în Dunăre. Asta după ce a parcurs mii de kilometri și a parcurs în înot șapte strâmtori.

https://10tv.md/2018/05/22/video-8/

 

 1. Centenarul Marii Uniri. 80 de ani de la inaugurarea Marii Fresce a Ateneului Român

Ateneul Român a îmbrăcat luni seară haine de gală. Se împlinesc 80 de ani de la inaugurarea Marii Fresce, iar momentul a fost sărbătorit la un eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri. Evenimentul a fost marcat printr-un concert susţinut de Orchestra şi corul Filarmonicii „George Enescu”. A fost lansat şi un documentar dedicat celor opt decenii de la dezvelirea frescei.

http://tvrmoldova.md/centenar/centenarul-marii-uniri-80-de-ani-de-la-inaugurarea-marii-fresce-a-ateneului-roman/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ