UNIRE ROMÂNIA – BASARABIA, provocări la adresa României, conferință. ”Rușii încearcă să-și legitimeze anexarea Crimeei”

0
149
  1. UNIRE ROMÂNIA – BASARABIA, provocări la adresa României, conferință. ”Rușii încearcă să-și legitimeze anexarea Crimeei”

În cursul zilei de mâine, 17 noiembrie, Asociația Studenților Independenți Dacia (ASID) organizează o conferință în cadrul Facultății de Istorie a Universității București începând cu ora 12:00.

În cadrul conferinței intitulate „Basarabia 1918-2018 Provocări la adresa României privind Unirea”, se va discuta atât despre dificultățile peste care România a trebuit să treacă pentru a se uni cu Basarabia cât și despre obstacolele pe care Țara le înfruntă în prezent în vederea înfăptuirii aceluiași lucru.

Cred că rușii încearcă să-și legitimeze anexarea și ocuparea Crimeei aducând în discuție viitoarea Unire dintre România și Republica Moldova. Unirea noastră și căderea graniței de la Prut se va întâmpla. Cred că acesta ar trebui să fie subiectul numărul unu pe agenda statului român în 2018. Centenarul nu înseamnă o sărbătoare fadă, înseamnă de fapt reîntregirea națională”, spune George Simion.

https://www.dcnews.ro/unire-romania-basarabia-provocari-la-adresa-romaniei-conferin-a-ru-ii-incearca-sa-i-legitimeze-anexarea-crimeei_566356.html?

 

  1. Marius Lulea – O paralelă ilegală: referendumul pentru Unire şi cel din Crimeea

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti a încercat să facă o paralelă între referendumul pentru Unire, ce urmează a se organiza în perioada următoare, şi cel realizat în regiunea Crimeea şi prin care s-a justificat alipirea regiunii ucrainiene la Federaţia Rusă. Însă între cele două nu se poate face o paralelă deoarece în primul caz vorbim de respectarea dreptului internaţional, în timp ce în cel de al doilea e vorba de încălcarea lui, scrie Marius Lulea pe blogul său din www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/analize-interviuri/26305-marius-lulea-o-paralel-ilegal-referendumul-pentru-unire-i-cel-din-crimeea.html

 

  1. Analist: ”Documentarul ”Istoria Moldovei” al lui Igor Dodon, finanțat și realizat de agentura rusească”

”În spatele acestui documentar se ascund scenariile rusești. Filmul a fost finanțat și realizat de agentura rusească. De fapt, vorbim aici despre scenarii de lungă durată, promovate de regimul lui Putin, în cazul R.Moldova, dar cu bătaie lungă împotriva României, țară membră NATO. În opinia mea, nu întâmplător, prima vizită oficială a lui Igor Dodon în Rusia a coincis cu mai multe declarații dure, lansate la adresa României, inclusiv din partea unor oficiali din Federația Rusă”, declară într-un interviu la RFI, politologul moldovean, Oazu Nantoi, director de programe la Institutul de Politici Publice de la Chișinău.

http://www.rfi.ro/politica-99350-analist-documentarul-istoria-moldovei-al-lui-igor-dodon-finantat-si-realizat-de

 

  1. Comunicat de presă – ICR Chișinău

Concert de Ziua Națională a României Ambasada României în Republica Moldova și Institutul Cultural Român ‘Mihai Eminescu’ la Chișinău în colaborare cu Filarmonica Națională ‘Serghei Lunchievici’ organizează un concert vocal-simfonic dedicat ZILEI NAȚIONALE a ROMÂNIEI.

https://www.agerpres.ro/comunicate/2017/11/16/comunicat-de-presa-icr-chisinau-11-46-53

 

  1. Autoritățile de la Chișinău, îngrijorate de mobilizarea generală din regiunea transnistreană

Mobilizarea generală anunțată de autoritățile separatiste din stânga Nistrului pentru vineri, 17 noiembrie, stârnește îngrijorarea autorităților de la Chișinău și a partenerilor din formatul de negocieri ”5+2”. Declarația îi aparține vicepremierului pentru Reintegrare, George Bălan, transmite Radio Chișinău

http://infoprut.ro/48672-autoritatile-de-la-chisinau-ingrijorate-de-mobilizarea-generala-din-regiunea-transnistreana.html

 

  1. Conferinţă la Chişinău pentru onorarea jertfei româneşti din bătălia de la Cotul Donului

La Chişinău, se va desfăşura în perioada 18– 19 noiembrie sesiunea ştiinţifică internaţională dedicată comemorării a 75 de ani de la tragica bătălie de la Cotul Donului, Stalingrad şi Câmpia Calmucă. În bătălia respectivă 156.000 de oşteni români şi-au pierdut viaţa apărând dreptul istoric inalienabil al Naţiunii Române asupra Basarabiei, Nordului Bucovinei şi Ţinutului Herţa.

http://tvrmoldova.md/social/conferinta-la-chisinau-pentru-onorarea-jertfei-romanesti-din-batalia-de-la-cotul-donului/

 

  1. Conferinţă despre schimburile comerciale dintre România şi Republica Moldova

Discuţii despre eficientizarea schimburilor comerciale dintre România şi Republica Moldova vor avea loc în cadrul conferinţei „Facilităţi şi provocări vamale în comerţul dintre România şi Republica Moldova”. Evenimentul este organizat pe 22 noiembrie la Bucureşti.

http://tvrmoldova.md/economic/conferinta-despre-schimburile-comerciale-dintre-romania-si-republica-moldova/

 

  1. Circa 20 de tone de prune moldoveneşti, întoarse din Rusia

Aproximativ 20 de tone de prune din Republica Moldova au fost oprite pentru control fitosanitar în punctul „Krupeţ” din regiunea Kursk (Rusia), iar în urma verificării inspectorii sanitari ruşi au luat decizia să interzică importul lotului, transmite IPN.
http://adevarul.ro/moldova/economie/circa-20-tone-prune-moldovenesti-intoarse-rusia-1_5a0c5a4d5ab6550cb82ee941/index.html

 

  1. Parlamentul European apreciază progresele făcute de Ucraina, Republica Moldova şi Georgia

Parlamentul European salută progresele înregistrate de Ucraina, Republica Moldova şi Georgia pe calea integrării europene şi a adoptat recomandările pentru dezvoltarea Parteneriatului Estic, în preajma summit-ului din 24 noiembrie.

http://tvrmoldova.md/actualitate/parlamentul-european-apreciaza-progresele-facute-de-ucraina-republica-moldova-si-georgia/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ